Dvojí život

Dvojí život https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88734/dvoji-zivot-88734.gif 4 15 4

Cate Fanteová je rozhodná a inteligentní žena, která má za sebou léta praxe v soukromé advokátní kanceláři. Když se ale v devětatřiceti letech stane federální soudkyní, není si příliš jistá, zda novou zodpovědnou práci zvládne. Se svými pochybnostmi se však nikomu nesvěřuje. Nechává si toho pro sebe ještě mnohem víc: o jejím šokujícím dvojím životě nemají tušení ani její nejbližší přátelé a spolupracovníci. Rozhodující zlom nastane v okamžiku, kdy se ujme ostře sledovaného případu, který se točí kolem ukradených autorských práv na hollywoodský televizní seriál z právnického prostředí. Soudní proces vyústí v šokující vraždu a utajovaná stránka života nadějné soudkyně vypluje ze dne na den na povrch. Její tajemství vytroubí do světa bulvární noviny, opustí ji přítel a také její kariéra se ocitá v troskách. Tím však Cateino trápení pouze začíná. Tajemný nepřítel ji vzápětí vyhání na děsivou cestu, jejíž začátek leží kdesi v jejím záhadami opředeném dětství – v době, kdy se poprvé setkala se lží. Cate musí na této cestě obhájit nejen svou ztracenou kariéru, ale dokonce i holý život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dirty Blonde , 2006


více info...

Přidat komentář

trudoš
06.08.2023 3 z 5

Právnická detektivka, v dílčích detailech úmorně zdlouhavá. Než se vůbec rozehraje zápletka, uteče polovina románu a to si pořád ještě nejste jisti, o čem ta druhá půlka vlastně bude. Množství odboček, ilustrujících život obyčejného soudce mimo soudní síň, které se pak ve finále ukazují jako zbytečné, protože neodhalují nic, co by mělo jakoukoliv informační hodnotu. K tomu si přihoďte ještě spoustu řečí o autorských právech, jež také neodhalují nic nového pod sluncem, ale prostoru přitom zabírají tolik, že by jeden čekal pravý opak. Ostatně rozsah je jedna velká Achillova pata celé knihy.
Přesto má Dvojí život zvláštní kouzlo, které člověka nutí číst dál a dál, aby přišel všem skrytým záhadám na kloub. Zklamání, že Lisa Scottoline vystavěla příběh na okoukaných klišé, třebaže všechno započne netradičním motivem, je pak o to sžíravější. Jenže celý ten taneček kolem dvojího života jsem nakonec příliš nepochopil, neboť v příběhu nejen že nehraje roli, ale ani nějak zásadně neřeší pointu.

zdendula31
26.11.2020 4 z 5

Četla se dobře,takový lepší průměr.


soukroma
01.08.2019 1 z 5

Asi první, určitě poslední setkání s autorkou. Neuvěřitelné zápletky, nepředstavitelné figury, podivně hloupé a naivní chování bývalé advokátky, dnes čerstvé soudkyně. Tomu sekunduje už jen divný překlad.
Pozn.: originální titul Dirty Blonde přesně odpovídá ... skutečnému žánru "pro ženy".

isobel2000
25.08.2012 5 z 5

Napínavé, rychlé přečteno.