Dvojčata v pátém ročníku

Dvojčata v pátém ročníku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26706/dvojcata-v-rocniku-26706.jpg 4 141 11

Dvojčata série

< 6. díl

Šestá kniha uzavírá populární volnou sérii o studentkách internátní školy. Ačkoliv už se z nich staly zodpovědné studentky pátého ročníku, zájem o humor a legraci neztratily. Naopak, zdá se, že některé z nich mají pro různé žertíky vytříbený smysl. Jedná se však stále o žerty, když se začnou ztrácet různé věci ze skříně? Všechno se dozvíte, když si přečtete tuto knihu. První anglické vydání vyšlo v roce 1945 v nakladatelství „Methuen Children´s Books“. Z anglického originálu „Fifth Formers of St Clare´s“ vydaného nakladatelstvím Dean, London přeložila Věra Čermáková. První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Fifth Formers of St Clare´s , 1945


více info...

Přidat komentář

simca9342
24.06.2023 5 z 5

"Z pravěku "
Hodnocení série: První díl jsem měla půjčený od paní knihovnice jen na zkoušku, tehdy jsem autorku a její tvorbu ještě neznala, ale nadchla mě a při příští návštěvě knihovny jsem brala okamžitě zbytek . Krátká nostalgická vzpomínka: Tuto sérii jsem spolu s dalšími knihami přečetla za měsíc pak jsem ji na základce představovala třídě ve čtenářském deníku a celá třída na mě zůstala koukat s otevřenou pusou, protože po sečtení všech stran jsem za uplynulý měsíc přečetla v 11 letech přes 800 stran...

Zpátky ke knihám: Dvojčata Pat a Isabella jsou sice k nerozeznání, ale průšvihy na internátu přitahuje každá sama. Noční dobrodružství, porušování řádu a mnoho dalšího!

AlixPrincess
10.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Jak si různí lidé naplánovali různé akce na stejnou noc... Dodnes si živě vzpomínám, jak jsem se smála při pasáži s Mam´zelle a "zloději" :D


Eeve
16.08.2021 4 z 5

Grande finale, len čo je pravda :) Už po šiesty krát sa stretávame s dvojčatami Pat a Izabelou a ich spolužiačkami v úžasnej internátnej škole St. Clare´s. A preveľká škoda, že už naposledy. Keďže sme sa prvé tri knižky zapodievali výlučne druhým ročníkom, tak sme dievčatá sprevádzali len počas druhého, štvrtého, a teraz aj piateho ročníka. Okrem "štandardných" príhod dievčat, nových spolužiačok, alebo aj učiteliek, sa tu dočkáme naozaj krásneho a napínavého finále :) V hlavnej úlohe naša milovaná mamzel :) No stálo to každopádne za to, to by jeden nevymyslel.
Aby som však len stále nechválila, na celej sérii mi snáď najviac prekážalo (ale len tak trošička:) neustále opakujúci sa scenár - v každej knižke sa riešilo nejaké nečestné, zlomyseľné dievča + nejaké lenivé dievča + nejaké problémové dievča s ťaživou minulosťou / prítomnosťou...samozrejme to všetko bolo zaujímavé, a pochopiteľné, vzhľadom na tematiku, no neustále opakovanie trochu zamrzelo. Chvalabohu to vyvážilo všetko ostatné:)
Summa summarum je to naozaj krásne napísaná, zaujímavá kniha, i séria, ktorá stojí za prečítanie v každom veku, obohatí každé dievča (možno aj chlapca:), a zanechá príjemné spomienky.

Karathen
18.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Je to hezké zakončení série, ale kniha se jmenuje Dvojčata v pátém ročníku a přitom v ní dvojčata vystupují již jen jako vedlejší postavy, o kterých se občas objeví zmínka.

Elulilinka1
12.07.2017 5 z 5

Enid Blytonová!!! Skvělá spisovatelka s nevyčerpatelnou slovní zásobou. Nikdy nezklame. Tato kniha a vůbec celá série o povedených dvojčatech Pat a Isabele je tak trocu jiná než její ostatní tvorba. Není totiž dobrodružná. Ale to vůbec nevadí, protože děj knihy je prostě úžasný:)

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásná, vtipná a velice čtivá knížka z velice zajímavé série. Mohu jen doporučit.

ELMA
15.07.2015 5 z 5

Jako dítě jsem Dvojčata milovala a do dnes je mi líto, že nemají žádné pokračování

reccal
10.02.2014 4 z 5

Poslední knížka v sobě nese trochu té příjemné nostalgie...jen škoda toho skoku, kdy se tři knihy odehrávaly v jednom ročníku a najednou druhý, čtvrtý a pátý. Klidně bych uvítala i sedmý díl s předsedkyněmi Pat a Isabelou.

Pakuna
11.09.2013 4 z 5

Další série od Enid Blytonové, kterou jsem četla v dětství a můžu ji doporučit. Bylo mi líto, že knihy měly málo stránek a já jsem je měla hned přečtené.

Calwen306
14.03.2012 5 z 5

Na celú sériu príbehov o dvojčatách Pat a Izabele mám nádherné spomienky zo svojho detstva. Kniha je veľmi pútavá, zábavná a miestami aj poučná. Túto knihu jednoznačne doporučujem všetkým dievčatám. Ťažko vyberať najlepší diel, všetky časti sú rovnako kvalitné a čarovné!

Megii
31.08.2011 5 z 5

Jsem moc smutná, že knížky o dvojčatech končí. Přečetla jsem je skoro najednou a všem dívkám vřele doporučuji.