Dvakrát měř, pak manžela řež

Dvakrát měř, pak manžela řež https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510560/bmid_dvakrat-mer-pak-manzela-rez-Ok6-510560.jpeg 4 37 13

Když Kamila a Tonda oznámili, že se chtějí vzít, rodiče moc nadšení nebyli. Vždyť Kamila měla před sebou studium na právnické fakultě a Tonda právě nastoupil do svého prvního zaměstnání. Kamila se cílevědomě hnala za kariérou a její hodný manžel, který se z neprůbojného ošetřovatele postupně propracoval na ředitele domova pro seniory, jí najednou nebyl dost dobrý. Když se potká se šarmantním kolegou Davidem a začne s ním trávit nejenom pracovní, ale i volný čas, je jím tak okouzlená, že se rozhodne k osudovému kroku – svého manžela opustí. Jenže najednou je všechno jinak. Davidovi se krásná a úspěšná Kamila moc líbí, hodlá s ní i nadále trávit příjemné volné chvíle,
 víkendy a atraktivní dovolené, ovšem svoji manželku si představuje jinak…... celý text

Přidat komentář
aljoska83
aljoska83
08.12.2023 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Dobře čtivý příběh, ale prosté vyprávění, bez napětí, nebo zápletky. Jediné co mi vyloženě vadilo bylo neustále ach jo... Teď jsem pro zajímavost sáhla po další knize od autorky a je to tam zase :(

Januli
Januli
27.11.2023 3 z 5

Tentokrát mě paní autorka překvapila. Nevynechala sice jídlo (což jsem ráda, to mě tam baví) obrovskou rodinu a jejich podporu, cestování, finanční nezávislost, ale závěr neskončil svatbou jako obvykle.


Makůvka
Makůvka
23.11.2023 4 z 5

Příjemná, lehká, jednohubka ze života právničky Kamily a její rodiny. Opět nechyběly popisy dobrého jídla, cestování, luxusních dovolených a trable s láskou a rodiči. Tentokrát mi tento příběh nepřišel až tak naivní, jako některé předešlé autorčiny knihy. Zde se ukázalo, že za nedorozumění v manželství a jeho rozpad můžou obě strany.

JPBelmondo
JPBelmondo
17.09.2023 4 z 5

Příběh téměř banální, který zná určitě každý, ať už z blízkého okolí známých, kamarádů či z vlastní zkušenosti. Co vlastně muži od žen chtějí a očekávají? A je skutečně žena, která se stará o rodinu a domácnost pro muže opravdu přitažlivá? Otázku řeší hlavní hrdinka, ale paradoxně i její matka. Co tedy každá chceme? Asi je to vlastně jednoduché - být šťastná. Příjemné oddechové čtení.

L.Helena
L.Helena
05.07.2023 3 z 5

Zase jsem neodolala a přečetla další příběh od Jakoubkové. Ach jo...
Tentokrát to ani nebylo až tolik naivní, jako obvykle.

kvetusa
kvetusa
12.05.2023 5 z 5

Mám tyhle knihy moc ráda! A tahle se zase povedla! :-)

anovy64
anovy64
09.05.2023 5 z 5

Oddechová kniha, která má spád, dobře se čte a hlavně člověk nemusí přemýšlet nad dějem. Určitě v reálném životě existuje řada manželství, která se rozpadla ze stejných důvodů. A ruku na srdce, když se manželé rozejdou, většinou to není vina jen jednoho z nich. V manželství to bez kompromisů a určité tolerance moc dobře nejde.

Gabusza
Gabusza
04.04.2023 4 z 5

Ach jo :)
Nenáročné čtení, které se čte velmi dobře.
Sledujeme příběh jedné velké rodiny a přátel, kteří si hodně rozuměli a trávili spolu spoustu času, jak o dovolených, tak i doma u spousty dobrého a drahého jídla a pití.

V hlavní roli Kamila a Tonda. Znají se už od mala, začnou tvořit pár a plánovat svou budoucnost. Nakonec jsou rodina, mají spolu děti a Kamila chce do práce honit kariéru. Tonda ji však staví do role hodné a spořádané ženušky, aby se starala o domácnost a děti.

Ta ve své vysněné a milované práci podlehne svému kolegovi, je po uši zamilovaná a chce odejít od Tondy.
Jenže její milenec to má jinak nastavené a jeho představy jsou jiné

Mě iritovala dost Kamila s Tondou, prakticky se znali od dětství, ale doma si nenastavili skoro žádné pravidla a dopadlo to jak to dopadlo.
Manipulátor Tonda a Kamila,
která se ocitla v pasti.
Naopak jejich rodina byla tak velká a hodně stmelená, líbily se mi jejich pravidelné dýchánky a luxusní dovolené spojené s výlety.
Autorka nešetřila názvy různých Evropských podniků, extra jídel a vybraného pití,
to se musí nechat :))
Tuctový příběh se ale dobře čte, je to jednoduchá a oddechová kniha.
Ideálka pro romantické a klidné duše :)

xena2711
xena2711
30.03.2023 3 z 5

Přestože vím, že to bude jednoduché čtení s velmi naivní hlavní hrdinkou a hodně vaření a receptů, knihu přečtu. Ach jo:-)

Nepri
Nepri
29.03.2023 3 z 5

Občas sáhnu i pro něco jiného než pro detektivku, a tentokrát to padlo na knihu od paní Jakoubkové.
Kniha mi přišla příliš taková plytká. Hlavní hrdince bych chvílema dala pár facek, ale až na konci se člověk dočte, jak to v manželství bylo doopravdy, tak se na jednu stranu nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo. Tonda nakonec není takový skvělý manžel jak to je v knize celou dobu líčeno, a Kamila úplná krkavčí matka taky není. Kdo chce oddychovku - doporučuji a vracím se k mordům :-)

kacaaba
kacaaba
18.03.2023 2 z 5

Mám ráda knihy této autorky, ale zde mi lezla hlavní hrdinka na nervy. Souhlasím s alnahu, přišlo mi, že jí začalo pálit dobré bidlo a nevěděla co chce a nakonec na to doplatila.

alnahu
alnahu
05.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Také ráda čtu životní příběhy od paní Jakoubkové.Příběh Kamily ,která si v mládí vybojuje u rodičů svoji lásku a navzdory všemu se s Tondou vezmou.Kdyz ji začnou dospívát děti začne ji pálit bidlo a začne si vztah s vypočitavím Davidem-ovšem ten si chce jen užívat.Jak to dopadne si přečtěte v této nové knize.

salexice
salexice
15.02.2023 3 z 5

ach jo, co já na těch knihách paní Jakoubkové mám :-), vždycky spolehlivě sáhnu po nové a pak si to s ní dva večery mile užiju - zřejmě nějaký návyk. Jenže, když on ten David tak strašně připomíná manžela mé kolegyně, Tonda mého exšvagra a o podobné Kamile mi minule vyprávěla kadeřnice. Takže asi jasné, co já na těch knihách mám, jsou uvěřitelné, charaktery uchopitelné a zápletky baví, kuchařské recepty inspirují. Milé, nenáročné, příjemné.