Dva dobrušští občané v české krásné literatuře

Dva dobrušští občané v české krásné literatuře https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133879/dva-dobrussti-obcane-133879.jpg 5 1 1

Literární život F. Vl. Heka (F. L. Věka) dle Aloise Jiráska a M. M. Čudové-Novotné (Babičky) dle Boženy Němcové ve světle jejich skutečných životních osudů, doložených archivními prameny.

Přidat komentář

Damato
03.02.2019 5 z 5

Jirásek, Němcová, Hek, Marie Čudová-Novotná, F.L.Věk a Babička... tolik toho o nich nevíme a tolik toho mají společného. Počtem stran útlonká knížečka , obsahem vás dostane , obzvláště, pokud k nějaké z výše uvedených postav cítíte něco víc, než jen povinnost povinné literatury. Tenhle kraj provoněný Jiráskem a Němcovou, kteří to v životě měli sakra těžké, já od svých studentských let prostě miluji a procházku po Babiččině údolí, kdy nepaří sluníčko, jak jsme z výletů s rodiči zvyklí, ale kloužete k mlýnu po ledovatce a u malého okénka u babiččiny světničky si uvědomíte, že tady, bez elektriky, bez automatického vytápění, bez televize ti lidé opravdu žili- a pak se z knihy dovíte, že opravdu a historicky vlastně nedávno na ty kopečky kolem řeky asi opravdu pan Jirásek i paní Němcová opravdu koukali - nádherný kraj , nádherná kniha, která by rozhodně zasloužila ohromnou reklamu.

Autoři knihy

Jaroslav Šůla
česká, 1938
Josef Ptáček
česká, 1945 - 2021

Kniha Dva dobrušští občané v české krásné literatuře je v

Přečtených1x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst1x