Dům vědmy z vršku

Dům vědmy z vršku https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45494/dum-vedmy-z-vrsku-45494.jpg 3 11 2

Neopakovatelný svět pohádek, dětských tužeb a snů. To je krajinomalba knížky Mirosławy Sędzikowské – autorky známé z povídek publikovaných na stránkách Fantastyki, Feniksa, Fikcji i faktów.

Žánr:
Fantasy

Vydáno: , Altar
více info...

Malarkey
Malarkey
17.05.2021 2 z 5

To, že knihu překládal Michael Bronec, mě přeci jen nalákalo a říkal jsem si, že by série poměrně krátkých povídek mohlo být příjemným relaxem. Nakonec to relax byl až moc. Krátkými povídkami jsem měl pocit, jak kdybych si otevřel v pražském metru deník Metro a na jedné stránce s povídkou den co den četl něco vtipného, odlehčeného, se známým čarodějem. Něco na co po vystoupení z metra okamžitě zapomenu.

Zelený_Drak
Zelený_Drak
15.09.2016 2 z 5

Sbírka je hodně nevyvážená. Zatímco u některých povídek (Štědrý den, Láska a draci, Dům vědmy z vršku, Smolař Valda, Vědma v nesnázích, Máma, táta, Goko a já) jsem se docela pobavila, byť mi závěrečná pointa obvykle přišla nic moc, u jiných (Prstýnek, Nebe, peklo, ráj, U lesa, Ála Karson a Kapadocký, Jiskérka ohně, snítka zelená) jsem nepochopila, proč vůbec byly napsány. Ostatních sedm je tak někde mezi tím.

Některé slovní obraty i nápady jsou povedené. Například mě pobavila představa chaloupky na muří noze, která s nadšením běhá za kohouty. Jindy bych ale potřebovala asi žít v jiné době a jiné zemi, abych pochopila různé narážky (jsem přesvědčená, že mi občas něco uniklo).