Dům na útesu

Dům na útesu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390030/bmid_dum-na-utesu-PfZ-390030.jpg 4 146 26

Eliho a Ambru svedl osud dohromady, oba mají za sebou složitou minulost a teď našli útočiště v domě jeho babičky. Pomalu si jeden druhému otvírají bolavá srdce. Eli se díky Ambře přestane cítit jako oběť a mění se v odhodlaného muže, který chce vyřešit vraždu své ženy. Jenže život v podivném domě, obestřeném legendou o pokladu, začne být nebezpečný.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Whiskey Beach , 2013


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
20.04.2024 3 z 5

Eli Landon si přijíždí do "domu na útesu" odpočinout a nabrat síly po vyšetřování smrti jeho ženy, ze které jej někteří stále obviňují. Začne se postupně vracet do života, jíst, procházet se po pláži, psát román a seznámí se s Abrou, která se o dům (jeho babičky) stará jako hospodyně. Abra je v domě přepadena a ve sklepě najdou výkop. Napadne je, že někdo stále věří staré historce o pokladu. Nehod ale přibývá... Detektivka s prvky romantiky a honbou za pokladem i vrahem.

Tamirai
05.11.2023 5 z 5

Mne sa táto knižka veľmi páčila. Nebola nijak násilná a zápletka bola aj tak napínavá a zaujímavá.

Jemne tajomná, romantická, dej v nádhernom prostredí, kam by som sa hneď presťahovala

Dokonca aj pátranie po poklde z minulosti, tak troška, ale bolo to aj dobrodružné.

Ja som veľmi spokojná. :)


“Veřím svému srdci, naučila jsem se to. Myslím si, že láska je nejmocnější a nejdůležitejší věc ve vesmíru.


Kudík
31.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Předně měl Eli Landon bezvadnou rodinu, i když tentokrát tolik prostoru od autorky nedostala. Eli jako právník, který je podezřelý z vraždy své ženy, hledá útočiště v domě své babičky Hester, kde se věnuje odpočinku, psaní románu a hledání pokladu. Abra Walshová je hospodyně, uklízečka, cvičitelka jógy, masérka, kuchařka atd.... nechápu, že její den má také čtyřiadvacet hodin, protože její rozpisy, a co vše stíhala bylo na mě trochu moc. :) Zamlouvali se mi však její a následně jejich přátelé v podání Maureen, Mikea, Vinnieho a hlavně Barbie.
Tentokrát jsem vraha Lindsay odhadla velmi brzy, i přes uvedené alibi, protože přesně tuto zápletku jsem již někde četla nebo viděla. U vraha Kirbyho Duncana jsem si už tak jistá nebyla.

Marcik7
14.12.2022 5 z 5

Dobře namíchaná směs romantiky, erotiky a hlavně napětí.

85098211
01.04.2022 5 z 5

(drobné spoilery)
Do rukou se mi již dříve dostaly dvě knihy od autorky, ale vždycky jsem jim musela ve svém hodnocení jednu hvězdičku ubrat ;-). Mám ráda napínavé a strhující příběhy, tady je ale ještě pokaždé i kus červené knihovny - a to mi prostě málokdy vyhovuje. Tentokrát se mi však kniha líbila a Eli, Abra i ostatní protagonisté mi byli povětšinou sympatičtí. Teď už ale k vlastnímu příběhu ;-). Eli Landon má za sebou dost hrozný rok. Je totiž podezřelý z vraždy své manželky, která se mu krátce předtím přiznala k nevěře. A i když neexistují téměř žádné důkazy, podezření je doslova všudypřítomné. Eli tedy hledá útočiště na drsném pobřeží Nové Anglie, v domě své babičky. Brzy se seznamuje s Abrou, která tam chce zase zapomenout na démony ze své vlastní minulosti. Ale když je Abra jedné noci napadena, Eli se znovu dostává do hledáčku policie. A v té chvíli si uvědomí, že musí opravdu nutně najít vraha své ženy, jinak přijde o všechno - a nejen o Abru... V tomto případě bych knize dala čtyři a půl hvězdičky, protože mě opravdu zaujala - a také erotické scény jsem se skřípěním zubů zvládla dost dobře :-). Ale hodnocení zaokrouhlím směrem nahoru ;-) a časem se k autorce opět ráda vrátím...

pip11
06.01.2021 5 z 5

K této knize jsem se nechala inspirovat zde na databázi a musím říct, že jsem moc ráda. Příběh byl skvělý, příjemná detektivka z pěkného prostředí, kde by se mi určitě líbilo. Je to pohodové čtení, které ovšem nepostrádá napínavou notu, přičemž vraha jsem odhadla až ve třetí části. Ráda se poohlédnu po podobných knihách autorky.

janina66
07.09.2020 4 z 5

Pěkná detektivka s romantickou linkou a starým tajemstvím. Velice čtivá a odpočinková kniha. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo a jak , by mohl být vrahem. Další povedený příběh z pera Sandry R.

Dalia
03.06.2020 4 z 5

Místy to skřípalo, co se stylistiky týče. Děj byl svižný, jednodušší... detektivka šmrncnutá červenou knihovnou. Odpočinková četba.

Monni
11.05.2020 4 z 5

Moje první kniha od autorky, která mi byla doporučena a musím říct, že to bylo vážně dobré a napínavé s romantikou. Abra ta mi teda na začátku lezla dost na nervy svou ,,vlezlostí". naštěstí to potom už nebylo tak strašné. Eli byl celkem v pohodě a litovala jsem do jaké se dostal situace. Nedokážu si představit, jaké to musí být když je člověk terčem médií a přatelé se začnou chovat jako by člověk nebyl. Musím ovšem vytknout chyby v textu, který alespoň ze začátku není málo. Potom se to buď zlepšilo nebo jsem to přestala vnímat. Rozhodně mám v plánu si od autorky ještě něco přečíst a přidám na svůj nekonečný seznam další knihy :D

Sarriii
07.11.2019 5 z 5

Detektivní romantika :) Čtivá a zábavná kniha. Nebyla jsem si jistá, kdo je vrah. Nebylo to zase tak černobílé, ovšem nic co bych úplně nečekala.Konec šťastný,co víc si přát

avad
18.08.2019 5 z 5

Velmi pěkný příběh. Na Noru Roberts je vždy spolehnutí. Zatím mě, žádná její kniha nezklamala. Je tam romantika, trochu záhady a také láska. Dům na útesu mohu vřele doporučit.

blanka5960
01.05.2019 5 z 5

Má první kniha od této autorky a mohu s jistotou říci, že ne poslední. Líbil se mi příběh, dům na útesu, tajemno, romantika a detektivní zápletka. Která sice ke konci již byla odhalitelná, nicméně to nic nezkazilo, napětí do poslední chvíle.

Jessybelle
03.12.2018 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem si fakt užila, romantika s trochou tajemství a detektivní zápletkou, paráda...

Skalara
15.11.2018 5 z 5

Dle mě výborná kniha.

Laf
20.10.2018 5 z 5

Výborná kniha. Hned mne chytla a do příběhu jsem se zanořila, až bylo těžké se odtrhávat. Můžu jen doporučit. Autorka zase nezklamala. :)

georginaa
25.02.2018 5 z 5

Co k tomu dodat. Chvílemi mi příběh připadal jak z jiného století - dům na útesu, moře, piráti, poklady, tajemno. A když přišla Ambra, najednou vše bylo fuč - joga, praní, uklízení, jídlo... tyto žánry se prolnuly v jeden a nevěděla jsem, k čemu se přiklonit. Sice poutavý příběh, ale nějak se ztrácela ta touha něčeho.

moudivlacek
19.02.2018 4 z 5

Velmi hezký detektivní příběh o jednom zlomeném člověku, který byl obviněn z vraždy své ženy, záhy zproštěn obvinění. Málokdo tomu ale věří, z muže je zlomený člověk, který ztratil chuť žít, odjede do domu své babičky, aby se zde dal dohromady. Zde potkává mladou ženu, která jeho babičce pomáhá s domácností. Ta je plná vitality, má plno zájmů a zaměstnání a plná energie. Je rozhodnuta pomoci muži, tajně ji poprosila babička, ale oba záhy zjistí, že chtějí zjistit pravdu a být spolu při jejím objevování. Záhy jsou k sobě připoutáni i láskou.
Jenže vše není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

xindl007
21.10.2017 4 z 5

Mně se knížka rovněž líbila. V knihách podobného typu je každý druhý děj stěží uvěřitelný, ale proto je člověk přece čte, aby se trošku odpoutal od běžných starostí a zasnil se. Dávám 4 *

EvikU.
06.04.2017 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Je čtivá. Doporučuji.

mariva
01.08.2016 5 z 5

Příběh se mi líbil, děj se postupně rozvíjel a stával se stále zajímavějším. Závěr tentokrát negradoval do takových zvratů, jako u jiných autorčiných knih, ale byl logickým vyústěním děje a odhalení vraha Lindsay nebylo nijak překvapivé a čtenáři ho asi většinou sami odhalí dříve než autorka. Pro mě opět další čtivá knížka od mé oblíbené autorky.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Dům na útesu je v

Přečtených262x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených12x
Knihotéce88x
Chystám se číst42x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x