Dům na střeše

Dům na střeše https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60816/dum-na-strese-60816.jpg 4 41 10

Americká detektivkářka starší generace vypráví v detektivním románě příběh z chicagského domu. Na ploché střeše domu je umístěna nenápadná nástavba, ve které bydlí bývalá slavná zpěvačka. Jednou, když zpívá pozvané nájemnici domu známou árii, je zvenčí zastřelena a v domě pak dojde během policejního pátrání po pachateli ještě k druhé vraždě a k pokusu o třetí. Napínavý příběh, označovaný za nejlepší a nejznámější autorčinu práci, vyniká pečlivou charakteristikou postav.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The House on the Root , 1935


více info...

Přidat komentář
Izu
Izu
08.12.2022 4 z 5

Poctivá detektivka.Moc se mi líbila atmosféra starého domu.

milicent2
milicent2
25.06.2022 5 z 5

Strašně ráda si ji čas od času znovu přečtu. Skvěle napsáno a přeloženo.
Chicago třicátých let - tísnivé napětí ve starém pochmurném domě by se dalo krájet.
Autorka si zlehka pohrává s psychikou všech nájemníků, aby vše vygradovalo nečekaným zvratem v závěru knihy.


KnihovniceVěra
KnihovniceVěra
31.03.2022 3 z 5

Tato starší detektivka se mi velmi dobře četla díky poklidnému tempu a omezenému okruhu postav z jednoho domu, druhá půle mě vyloženě bavila, protože byla velmi napínavá, ale konečné rozuzlení příběhu mi přišlo dost neuvěřitelné.

Katerina.Gabrie
Katerina.Gabrie
31.10.2021

Objevila jsem v knihbudce.
Stará dobrá anglická detektivka, pěkný výlet do staršího jazyka a překladu. Líbilo se mi to, i když mám raději svižnější kousky. Ale i tak, jsem moc ráda, že jsem na ni narazila.

Koka
Koka
28.04.2018 4 z 5

Všetky naivnosti hlavnej hrdinky autorke odpúšťam, lebo vytvorila taký napínavý a prepracovaný príbeh a zaujímavú motiváciu konania postáv, že som chvíľami nedýchala - a to sa mi ozaj roky nestalo!
(Nechápem, ako je možné, že jej knihy sú tu všetky v modrých číslach, zrejme je to už "generačné nepochopenie" atmosféry tých čias.)

Pavelpi
Pavelpi
29.03.2018 4 z 5

Celkem zajímavě napsáno včetně námětu.Autorka rozvíjí příběh,tak že napětí neustále graduje a když už si myslíte,že znáte pachatele,je to za chvíli zase jinak.Pochmurná atmosféra ještě děj dokresluje.

potika
potika
04.10.2017 5 z 5

Tak tuhle nenápadnou knížku prostě miluju - už třicet let si ji čtu každý rok. Atmosféra starého činžovního domu a příběh, který se tam odehrál, jsou tou klasickou starou dobrou detektivkou.

Jadla
Jadla
14.07.2017 5 z 5

Napínavé a trošku strašidelné.

Sosovica
Sosovica
30.08.2015 5 z 5

Zo začiatku som myslela, že knihu ani nedočítam. Nie a nie sa dostať do deja. Možno to bolo spôsobené tým, že som ju čítala po častiach v električke. Alebo pomalším začiatkom? Neviem. Každopádne som sa do nej neskôr úplne začítala a skutočne ma bavila!

Alix
Alix
28.05.2011 5 z 5

Pochmurná atmosféra celého příběhu, pochmurné počasí a tajemná nástavba na střeše chicagského činžáku, dávají celé knize ten správný šmrnc. Nezůstane jen u jedné vraždy, ale zdá se, že nebezpečí číhá na každého a všude.