Dům bouří

Dům bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24126/bmid_dum-bouri-5yR-24126.jpg 4 20 2

Píše se devadesátý devátý rok Věku světla. Alice Meynellová si vydobyla cestu k titulu velkovelmistryně Cechu telegrafistů, aby založila svou vlastní dynastii - plány jí však kříží souchotiny, které souží jejího jediného syna Ralpha. Nikde v Evropě ho nedokáže vyléčit žádný lék, zaklínadlo ani operace. V zoufalství Ralpha odváží do Invercombe na západním pobřeží Anglie a doufá, že k jeho zotavení napomůže cvičení a čistý mořský vzduch. Své opravdovější a temnější naděje však upírá k odlehlé osadě známé jako Einfell, zemi proměněnců. Zde žije muž, který ji kdysi miloval, nyní strašlivě proměněný kouzly, a sem se Alice vydává, aby dojednala možnost synovy záchrany. Ralph, jemuž o matčiných činech není nic známo, se plně uzdravuje a je připraven zhostit se svých povinností. Něco k němu však promlouvá silnějším hlasem - zázrak, který objevuje v náručí Marion Priceové, dívky sloužící v Invercombe. Zatímco si mladí milenci plánují budoucnost, Alice dává do pohybu události, které hrozí nejen tím, že od sebe odtrhnou Ralpha s Marion, nýbrž i skoncují s Věkem světla...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The House of Storms , 2005


více info...

Deia
Deia
25.01.2024 3 z 5

Táto kniha a príbeh v nej je naozaj zvláštny a úprimne neviem, čo si o tom myslieť. Spočiatku som zo všetkého bola zmätená. Mám pocit, že tam nič nebolo vysvetlené, je tam akýsi éter, ktorý pomáha mágii, ale nič viac o tom, nič o kúzlení, prečo sa vecí dejú a tak. Proste tam niekto zakúzli a je to. Potom som si všimla, že kniha je voľným pokračovaním inej knihy, takže možno je to vysvetlené tam, ale mám o tom svoje pochybnosti, lebo celkovo nebolo vysvetlené asi nič. Ale aj napriek zmätenosti, ktorá pretrvávala celú knihu (a niekedy som mala pocit, že celé veci nedávajú zmysel), ma to miestami celkom pohltilo. Najviac ma bavila prvá časť, v ktorej si k sebe hľadajú cestu Ralph s Marion a navyše ešte aj robia biologický výskum. Len akonáhle ma to poriadne vcuclo, tak prišla druhá časť, kde bol skok v čase, asi o 7 rokov neskôr, potom o 12, o 17 a zrazu tam je vojna. A tu ma to väčšinu času nebavilo, príbeh je až príliš popisný a rozvláčny a väčšinou som čítala len kvôli tomu, aby som to už mala za sebou. Ale napriek tomu, že to čítanie som si až tak neužívala, tak miestami to malo riadnu atmosféru a myslím, že príbeh mi ešte celkom dlho bude ležať v hlave, pretože je až príliš zvláštny. Ale na druhú knihu od autora sa rozhodne nechystám.

Thrawn89
Thrawn89
30.09.2020 3 z 5

Kniha s dobře napsanými postavami, zajímavým fantasy světem a mnoha dobrými nápady, bohužel z mého subjektivního pohledu také kniha se velmi vlekoucí, s malou dynamikou děje. Četl jsem to velmi dlouho, v určitých fázích trochu nuceně, ale nakonec jsem rád, že jsem ji dočetl. Závěr byl celkem povedený. Přesto nemám žádnou motivaci se k ní vrátit.


Štítky knihy

New Weird

Autorovy další knížky

Ian R. MacLeod
anglická, 1956
2005  71%Světlověk
2009  86%Dům bouří

Kniha Dům bouří je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce53x
Chystám se číst32x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x