Dům

Dům https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399225/bmid_dum-R3B-399225.jpg 3 102 35

Co kdyby se váš dokonalý dům stal místem dokonalé vraždy? Jack a Sydney se do svého domu nastěhovali před rokem. Vypadal jako jejich vysněný domov: spousta místa, úžasná poloha, a navíc sympatický majitel, který jim prostřednictvím makléře sdělil, že oni jsou ti nejlepší zájemci, a proto jim dá přednost před řadou jiných, mnohem zámožnějších… Jenomže pak na půdě najdou mrtvou kočku a krabici plnou holčičích pokladů, přestože původní majitel žil v domě celý život a nikdy kočku ani dítě neměl. V noci slyší, jak někdo přechází po domě a Sydney ve spánku cítí něčí ledovou ruku… Jack si začne říkat, jestli je paranoidní, nebo jestli se skutečně „něco“ děje. Mezitím se Sydney spřátelí s Elsie, komplikovanou mladou dívkou ze sousedství, která má stejně jako ona pohnutou rodinnou minulost a očividně skrývá před světem řadu tajemství. Komplikované sítě se pomalu splétají, na scéně se objevují lži a děsivá tajemství jsou pohřbívána… Někdo si s Jackem a Syd očividně pohrává. A je to hodně zlá hra. Jack a Syd se ale rozhodnou, že si toho raději nebudou všímat. Jenže to je velká chyba. Protože Elsin otec byl právě zavražděn. U jejich zadních dveří. A policie je teď sleduje… Dokonalý pár. Dokonalý dům. Dokonalý zločin.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Jota
Originální název:

The House , 2017


více info...

Přidat komentář

Penicuik333
31.03.2024 2 z 5

Bavilo me pomalicke, pozvolne odhalovani, skladani stripku a nejistota do posledniho okamziku. Ale strasne me nebavily hlavni postavy. Mela jsem chut je proplesknout.

uzivatel83509
08.08.2023 5 z 5

Obálka knihy mi k ději moc nesedla! Byl to příjemný krimi-thriller - od půlky knihy jsem se nemohla doslova "odtrhnout od čtení" :-)
Příběh byl dobře vymyšlený, napínavý a konec opravdu hezky zpracovaný!


Haloon
08.08.2022 4 z 5

Počkat, počkat…, tohle nenapsal Stephen King? No, možná první polovinu, kde jasně převládal strach a tajemno. Jakmile vstupujeme do druhé půlky, dostáváme se do thrilleru, jenž mě po tak skvělém úvodu trošku zklamal. Ale opravdu jenom trošku.

6728
16.05.2022 3 z 5

Mám smíšené pocity.
Knihu jsem přečetl celou (na rozdíl od některých tady, že?). Začátek se neskutečně táhl, ale konec se už dal číst a přečetl jsem ho i docela rychle. Ač kniha obsahuje možná trochu více sprostých slov, je jich podle mě tak akorát. Ovšem trošku mě iritovalo to nekonečné skákání v čase. Příběh sám o sobě není špatný, občasné napětí tam nechybí, ale čekal jsem více toho tajemna.
Za mě 60%.

Leskodka
10.05.2022 2 z 5

Tak tohle mě vážně nebavilo. Knihu jsem ale neodložila a vydržela do konce.

Šebestová3
26.04.2022 1 z 5

Kategorie - škoda papíru.

Elenče
11.04.2022 2 z 5

Kniha u níž anotace na obálce nesouvisí s obsahem nejvíc, co jsem zatím v životě zažila. Duchařina se nekonala. Nakonec neoriginální zápletka o dalším nechutném traumatu z dětství, téma otřepané mnohokráte. Závěr pro mě neuvěřitelný, styl psaní taky nijak neoslnil. Na druhou stranu knihu mám z výprodeje za 49 Kč a vydržela mi déle, než by vydržel dražší časopis. Kdybych ji koupila za plnou cenu, projevilo by se mé zklamání asi hodnocení jednou hvězdou.

zelda7
01.04.2022 3 z 5

Jsem překvapená, jak špatné hodnocení kniha má. Mě se kniha moc líbila, sice je to taková odpočinkové čtení, ale slupla jsem ji asi za 3 dny, byla napínavá a já tudíž byla zvědavá jak to dopadne. S čím ale musím s předchozími komentáři souhlasit je to, že dle anotace jsem myslela, že kniha spíš bude horor a ne thriller.

patricia8137
30.03.2022 5 z 5

Po prečítaní anotácie som si myslela, že kniha bude klasický horor s ducharskou tematikou. Kniha ale mala v skutočnosti veľmi málo spoločné s týmto žánrom a jedná sa skôr o thriller. Do príbehu Jacka a Sydney som sa ihneď začítala. Kladne hodnotím, že dej bol prerozprávaný z pohľadu obidvoch postáv v prvej osobe, a preto sa mi kniha veľmi dobre a ľahko čítala a okamžite som bola vtiahnutá do deja. Bolo to desivé a nervy drásajúce čítanie, ktoré bolo síce trochu prekombinované a neuveriteľné, ale aj napriek tomu sa mi kniha páčila. A odporúčam ju hlavne pre čitateľov, ktorí majú radi nenáročné čítanie a zápletku plnú zvratov.

liberecanda
05.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Knížka se mi četla snadno. Téma nebylo špatné, dějová linka málo propracovaná a závěr těžko uvěřitelný. Opravdu by měl druhý člověk tak velké pochopení až radost z toho, že osoba blízká a milovaná někoho zabije, a život plyne bez problémů dál?

soukroma
07.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Chtěla jsem přijít tomu všemu (příběhu i knize) na kloub, proto jsem dočetla, poslední třetinu ale už jen letem světem. Čtivé a napínavé to bylo, ale... Rozuzlení bylo nasnadě, ale před tím se to zahemžilo tolika zásadními nevěrohodnostmi (matka i otec, dům, spisek, změna jména, útěk ve 14 a dál?) a naopak chyběla jakákoli překvapení ohledně zúčastněných, jejich minulosti a současnosti, že jsem jen kroutila hlavou.
Tady by se mi snad dokonce líbil nějaký ten deus ex machina, aby zastřel úlety a znamenal extra vyústění... 50%

verciss
16.07.2021 4 z 5

Ze začátku se děj moc nerozvíjel, docela mě to nudilo, ale zhruba v půlce se to aspoň trochu rozhýbalo a nakonec to nebylo až tak špatné. Po druhé to ale číst asi nebudu :D

PeM
10.01.2021 2 z 5

Nebavilo mě to. Styl psaní mi nesedl, přisprostlá Syd mě vysloveně s....štvala, překombinované, nudné....

te-ssiinka3905
29.09.2020 1 z 5

Kniha začíná zajímavě... kniha je fakt na začátku dobrá... a pak přijde ta kráva... neskutečně pohnojená kniha... kdyby to bylo jen z jeho pohledu tak to mělo naději, takhle jsem to raději zavřela hned na začátku

Nerevanin
02.07.2020 2 z 5

Kniha začínala co do děje celkem slibně, ačkoli styl vyprávění je nezvyklý a určitě nesedí každému (mně třeba ne). První polovina kniha je laděná jako duchařská historka, proto jsem byla druhou polovinou mírně řečeno zklamaná. Děj je vyprávěný napřeskáčku a podle mého názoru dost zmateně. Obě hlavní postavy (možná spíš všechny postavy) se podle mě často chovají iracionálně a/nebo nerealisticky a stejně tak jednotlivé stopy jsou čtenáři předkládány halabala a stylem "nemohl jsem uvěřit, co jsem našel...!", načež obsah tajemného nálezu je přiblížen až za nějakých 30 stran. Závěrečný monolog vraha pak nechává některé otázky nezodpovězené, příběh působí nedodělaně. Myslím, že nestojí za to tuto knihu číst.

cleopatra11
27.06.2020 2 z 5

Nedočetla jsem....nešlo to...
Neseděl mně styl psaní.

skyline
03.03.2020 3 z 5

Tak ve čtvrtině jsem knihu odložila, protože mě nebavila. Chtěla jsem ji vrátit do knihovny ale nerada nechávám knihu nedotčenou...Dostala druhou šanci, tak od větší poloviny se to více rozjelo a konec byl fajn.
Nenáročné čtení, které na konci i překvapí.

ManitraM
19.02.2020 4 z 5

Zezačátku jsem moc nechápala a zdálo se mi to nudné a zdlouhavé čtení. Zhruba v polovině jsem se ale začetla a pak už jsem byla zvědavá na konec a nemohla odložit... Rozhodně stojí za přečtení ;)

ArwenAragorn
02.01.2020 3 z 5

Ano, bylo to překombinované, ale čtivé a poměrně napínavé. A víte co? Mně se to docela líbilo. Ale ten, kdo v tom hledá duchařinu, bude zklamán!

Hvězdinka
28.12.2019 2 z 5

Žádné nadšení, spíše podprůměrné.

Štítky knihy

thrillery anglické romány

Autorovy knížky

Simon Lelic
britská, 1976
2019  55%Dům

Kniha Dům je v

Právě čtených4x
Přečtených127x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených2x
Knihotéce91x
Chystám se číst80x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x