Duha nad Svatou zemí

Duha nad Svatou zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145471/duha-nad-svatou-zemi-145471.jpg 3 2 1

Kniha seznamuje s životem „Malé Arabky“ – karmelitky sestry Marie od Ukřižovaného. Tato předchůdkyně sv. Terezie z Lisieux je symbolem snahy o porozumění západního křesťanství s východním a symbolem snah o dialog křesťanství s islamem. Na středním východě je uctívána stejně vroucně křesťany i muslimy.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Regenbogen über dem Heiligen Land


více info...

Přidat komentář

Hanka_Bohmova
15.06.2017 3 z 5

Ve své době v češtině asi jediná kniha s informacemi o Mariam, malé Arabce, nepočítám-li nesehnatelné texty z počátku 20. století. Dnes tuhle brožurku snadno nahradíte pár minutami pátrání na internetu, loni vyšel i obsáhlý životopis. Svědectví jejího života může být pro západního křesťana těžko stravitelné, ale nedávné svatořečení dokazuje, že má co nabídnout.

Pro svou spiritualitu zaměřenou na Ducha svatého je mi Mariam inspirací a snad to mohu nazvat až osobním vztahem, ano, věřím v communio sanctorum. Kdysi v Betlémě jsem "utekla" ze společného okouněcího/nakupovacího zájezdového programu a vydala se na tamní Karmel, který Mariam založila a kde je pohřbena. Úžas nad okolnostmi a průběhem tohoto "setkání" mě dodnes neopustil.

Štítky knihy

islám duchovní život křesťanský život karmelitky řeholníci křesťanský Východ křesťanský Západ mystici

Autorovy knížky

Hans Rossi
1922 - 2005
1993  60%Duha nad Svatou zemí

Kniha Duha nad Svatou zemí je v

Přečtených3x
Chystám se číst1x