Duel v Pacifiku

Duel v Pacifiku https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139115/duel-v-pacifiku-139115.jpg 4 6 2

Kniha líčí průběh druhé světové války na tichomořském bojišti. Souboje flotil velkých bitevních lodí, dramatické letecké boje letadlových lodí, mravenčí práce výzvědných centrál, útoky sebevražedných pilotů kamikadze, válka pod vodou a nemilosrdné boje v džunglích, to vše je líčeno tak, jak se postupně odehrávalo v celé své dramatičnosti a tragice. Druhá světová válka v Tichomoří je v této knize vylíčena od úderu na Pearl Harbor do svržení jaderných pum na Hiřošimu a Nagasaki.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Válečné

Vydáno: , Mustang
Originální název:

Duell im Pazifik, Von Pearl-Harbour bis Hiroshima


více info...

Kamba
Kamba
26.02.2023 2 z 5

Jak říká Langosh, jedná se o stručné pojednání o válce v Pacifiku. Nicméně mě to hodně nevyhovovalo, o téma se zajímám o trošku víc a tak tuto knihu považuji za zbytečnou.

Langosh
Langosh
18.10.2014 4 z 5

Kniha zachycuje celou válku v Pacifiku a místy se věnuje taky okrajovým bojištím v Číně nebo Barmě. Je stručná, ale výstižná a na ten základní pohled na boje mezi Japonci a Spojenci stačí bohatě. Kdo chce trochu bližší vyprávění o takových bitvách jako na Guadalcanalu nebo u Midway nebo u Leyte, přečtěte si Hubáčkovu pacifickou sérii.


Autorovy knížky

1995  77%Duel v Pacifiku

Kniha Duel v Pacifiku je v

Přečtených13x
Knihotéce20x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x