Duchové rodiny Folcroftů

Duchové rodiny Folcroftů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445694/bmid_duchove-rodiny-folcroftu-bun-445694.jpg 4 1136 321

Strašidelné domy série

< 4. díl >

Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky. Do té doby, než se začnou dít divné věci. Poté, co bouřka přeruší telefonní vedení, se i May začne chovat podezřele. Tara s Kylem se snaží předstírat, že se svými prarodiči tvoří spokojenou rodinku, ale zdánlivě prázdný deník spolu s jednou ze zamčených místností odhalí stopy vedoucí k pátrání po neodpustitelných lžích a tajemstvích, které se k příběhu rodiny Folcroftových vážou. A duchové začínají být neklidní...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Folcroft Ghosts , 2017


více info...

Zuzíček77
Zuzíček77
10.03.2024 3 z 5

Tady to mám tak 50 na 50. Úplně strašidelné bych to nenazvala ale příběh se mi líbil. Jediné z čeho jsem měla husí kůži byla babička. Kniha se četla dobře a utíkala pod prsty. Určitě sáhnu i po dalším dílu od Darcy, píše moc hezky a dává to smysl. Takže za mě palec nahoru.

hungryreader00
hungryreader00
28.02.2024 3 z 5

Nenadchne ale neurazí. Čte se rychle a dobře, napětí neschází. Žádnou hloubku v tom nehledejte, je to jen taková oddechovka, když se vám už nechce moc přemýšlet.


Emik87
Emik87
24.02.2024 1 z 5

Četla jsem jako povinnou literaturu. Ale duchařské příběhy opravdu nejsou pro mě.

TerkinKnižnySve
TerkinKnižnySve
04.02.2024 5 z 5

Darcy Coates - Duchovné rodiny Folcroftů


Počet strán: 194
Vydavateľstvo: @nasenakladatelstvi #fobos
Žáner: #horor

Ako veľmi poznáte svoju rodinu?

Tara a Kyle sa dostanú pod strechu svojich starých rodičov ale sú v bezpečí?

Ďalšia kniha Domov od Darcy bola tiež výborná, napätie gradovalo a ja som uvažovala či duchovia v tomto dome sú tý zlý alebo dobrý, veľké odhalenie ma teda dostalo.

Musím však povedať, že oproti Mawerickom je toto čajíček podobne ako Šibeničný vrch, na mále som mala len pri jednej scéne, uff ešte, že tak.

Ďakujem za štafetu @traceybeegee

Kniha č. 29
Štafeta č. 127/2

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #darcycoates #duchoverodinyfolcroftu #skbookstagram #milujemeknihy2

Obsah:

Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky.

Do té doby, než se začnou dít divné věci.

Poté, co bouřka přeruší telefonní vedení, se i May začne chovat podezřele. Tara s Kylem se snaží předstírat, že se svými prarodiči tvoří spokojenou rodinku, ale zdánlivě prázdný deník spolu s jednou ze zamčených místností odhalí stopy vedoucí k pátrání po neodpustitelných lžích a tajemstvích, které se k příběhu rodiny Folcroftových vážou.

A duchové začínají být neklidní...

daPhytCZ
daPhytCZ
18.01.2024 4 z 5

Čtvrtá kniha ze série Strašidelné domy. Trochu mě odrazovalo nižší hodnocení, ale nakonec jsem byl velmi spokojen. Děj je vyprávěn z pohledu starší sestry Tary. Vyprávění je pozvolné, ale přesto velmi čtivé a správně graduje. Jak je v této sérii zvykem, nejedná se o typický horror, ale spíše mysteriózní příběh. Na rozdíl od předchozích dílů není dlouho jasné, kdo je kdo a komu můžete věřit. A laskavou babičku May si budu ještě dlouho pamatovat.

kaja9825
kaja9825
15.01.2024 2 z 5

Hodnocení: 2/5

Duchařina z pera Darcy. Docela jsem se na knížku těšila, protože Duch domu Ashburnů se mi dost líbil a konec mě vážně překvapil.

Tara a Kyle jsou sourozenci a bohužel mají jen svou matku, která je nyní v nemocnici v kómatu po těžké autonehodě.
Naštěstí se jim v životě objeví z čista jasna prarodiče, kteří se je rozhodnou vzít k sobě.
Vše vypadá idylicky, prarodiče May a Peter jsou moc milý, ale Tara s Kylem jsou hodně zvídaví a začnou se vrtat v minulosti.
Duchové, odpojené telefony, přeříznuté brzdové hadičky, zrada a rodinné tajemství.

Tak tohle bylo celkem zklamání. Vlastně bych to vůbec nenazvala duchařinou. Duchové tady jsou z celé knížky vlastně jen pár stránek jako aby se neřeklo. Spíš to bylo pojato jako sonda do života sociopata, který se upne na jeden cíl.
Jediná chvíle, kdy jsme se dostali do většího kontaktu s duchy byl vlastně závěr knížky a bylo to jak když jen autorka nevěděla, jak jinak knihu ukončit.
Takže za mě tento díl ze série strašidelných domů určitě nezazářil.

parvitas
parvitas
01.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Jemné mrazenie, inak nič výnimočné. Babča na mňa pôsobila od začiatku psychopatickým dojmom, fakt som čakala len na to, kedy a kde sa to konečne prejaví. Zato Anna v jazere... brr. A podzemný kryt bez vetrania. Ešte lepšie. Bavilo ma logické vysvetlenie záhadných zamknutých dverí v dome, hroby v lese a pár nejasností, no nepáčilo sa mi ako deti ostali podobne zomknuté... prezradia mame, čo sa dialo, kým bola v bezvedomí? A je možné, že by tým krátkym pobytom nasali aj dedičstvo po babke? Je to vyslovene oddychové strašenie. Skrátka kniha o kostlivcoch v rodine, v istom zmysle doslova.

Hm, teraz pozerám, že je to séria, to len mne sa môže strať, že začnem čítať od stredu. :) A tak idem aj na ďalšie časti.

SSTknihy
SSTknihy
20.09.2023 4 z 5

U duchařských příběhů zpravidla nečekám, že by mě děj nějak zvlášť překvapil. Duch se objeví vždycky, otázka je, zda bude hodný či zlý, proč ještě nenašel klid a jak si s ním hlavní hrdinové poradí. Mě na tom baví, že od začátku je člověk ve střehu, všichni jsou podezřelí, každé chování zavání nekalostí, za každým zavrzáním dveří čekáte návštěvu ze záhrobí.
Tady se mi líbilo docela logické vysvětlení všech záhad, nechyběly chvilky napětí ani hororové ladění. A oceňuji závěr, který vám při pozorném čtení lehounce zježí chloupky na zátylku, jen jako když se pohne záclona v bezvětrném odpoledni...

verden
verden
10.09.2023 3 z 5

Toto bolo rozhodne prekvapenie! :)

Nadprirodzena len tak pomenej (až som si vravela, že tam tých duchov Darcy vtesnala len preto, aby kniha zapadala do Strašidelných domov), ale inak veľmi oceňujem vybočenie zo schémy predchádzajúcich kníh. Dej aj postavy prinášajú do série osvieženie. Za mňa super.

Kniholapka
Kniholapka
09.09.2023 5 z 5

Další kniha, která mě bavila. Podivné věci, tušení, že není vše, jak se zdá a nakonec odhalení. V téhle knize to mělo tak trochu detektivní podtext. Co se vlastně stalo a co tady nehraje...?

izinkaVENDULKA
izinkaVENDULKA
03.09.2023 5 z 5

Kniha opět bezvadná. Nepřišlo mi, že bych se bála, tak jak u prvního a u přízraků, ale za to byla hruzostrasna. Jak na oko milá babi May byla děsivá psychopatka. Kniha za dva dny přečtená a že byla napínavá ;)

lenkaabooks
lenkaabooks
23.07.2023 3 z 5

Dvě děti se po těžké nehodě své maminky ocitnou u prarodičů, které vidí poprvé v životě. Netrvá dlouho a začnou se dít podivné věci.
Je to velmi slabá duchařina, ale čte se rychle, pro chvíli odpočinku jak dělaná.

Alexiiik
Alexiiik
21.07.2023 3 z 5

Nonení to nejlepší díl série, ale i tak je to obstojné. Na konec si nemohu stěžovat, protože jak u Darcy zvykem, neřekne nám nic dalšího o osudu postav.

hana17.1.
hana17.1.
09.07.2023 4 z 5

Kniha není špatná, zařadila bych ji však ke slabším duchařským příběhům. Po většinu děje máte tušení co je špatně, pravé rozuzlení je však až v poslední chvíli. Je to pohodové čtení s trochou duchařiny.

moudivlacek
moudivlacek
05.07.2023 4 z 5

Nečekaně slušná duchařina, sice to není na moc velké "bojím, bojím", ale číst se to rozhodně dá. Po autonehodě matky Chris se její děti nečekaně dostávají k prarodičům, které vůbec neznají, do hor na samotu. A samozřejmě je to tu divné, ale prarodiče, hlavně babička, se jim snaží dělat pomyšlení. Ale děti jsou jako "detektor lži", a velice rychle poznají, že není vše tak, jak má být. A do toho se kolem začnou dít divné věci.
Je fakt, že už jsem podobný motiv četla, ale jako skutečnou detektivku bez duchů. V žádném případě se ale nudit nebudete. A jen si tak zas potvrdíte, že když Vám Vaše intuice říká, že něco není v pořádku, poslechněte.
Těším se na další příběh ze série.

Foxik77
Foxik77
01.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Taková slabší duchařina, lehčí čtení. Celkově mi kniha přišla napsaná tak, "aby se něco vydalo". Myslím, že příběh má daleko širší potenciál.
--------------------Spoilerová část--------------------




Například Peter, přestože sehrál důležitou roli, neměl od autorky skoro žádný prostor a jeho postava v podstatě neprošla žádným vývojem nebo se ten vývoj odehrál "mimo scénu", což je velká škoda, hodně by to dílu přidalo. Vlastně jsme ho ani neměli příležitost nějak líp poznat.
Dvě hvězdičky dávám za to, že mě autorka přiměla přemýšlet a hádat, kdo je vlastně zápornou postavou celého příběhu a co provedl a ještě provede. Záhada kolem rodiny mě bavila.
U duchů, přestože byli "hodní" mi chybělo víc toho tajemna a paranormálna a kdyby byli děsivější, čtení bych si užila podstatně víc. Taky se tam na můj vkus objevovali málo. Při čtení mi chybělo běhání mrazu po zádech.
V závěru mi chybí vysvětlení dalšího osudu hlavních postav, připadá mi ten konec hodně odbytý. Nechal mi milion otázek a domněnek.
Chystají se své zážitky říct mámě? Proč se rozhodli zůstat sami doma a lhát jak mámě, tak paní Jenningsové? Proč by byl problém, kdyby Tara a Kyle zůstali doma sami? (V Tařině věku jsem běžně jednou za čas doma sama zůstávala a na starost jsem měla mladšího sourozence a k tomu ještě napůl samostatné prarodiče a zvládala jsem to úplně v pohodě).
Proč Tara přijala Folcroftovy za svou rodinu? Kvůli tomu, že jí duchové nakonec pomohli?

m2056
m2056
28.05.2023 4 z 5

Za mě nejlepší kniha serie.

sipkulka
sipkulka
24.05.2023 2 z 5

Zatím nejslabší z celé série, dočetla jsem to celkem rychle, ale uspokojení se po dočtení nějak nedostavilo.

lucia0482
lucia0482
17.05.2023 3 z 5

Ach jo, prišlo mi to ako príšerná zlátanina o šialenej ženskej a duchoch. Tie dve deti mi boli sympatické, veľmi som im fandila a páčilo sa mi,ako spolu držali. No to je asi tak všetko. Veľmi som sa na knihy od Darcy Coates tešila, ale po prečítaní troch mám zatiaľ veľmi zmiešané pocity. Čakala som niečo lepšie. Uvidíme, či sa toho dočkám.

p.pavlina
p.pavlina
28.04.2023 3 z 5

Kniha, která nenadchne, ale ani neurazí. Je to celkem nudný příběh, který je formátovaný a psaný tak, že ho člověk velmi rychle přečte.