Duchové neklepou na dveře

Eulàlia Canal

Méďa a Svišť jsou nejlepší kamarádi a vždycky si hrají jenom spolu. Hledají poklady a tancují a zpívají jako velké hudební hvězdy. Jenže jednoho dne Méďa k jejich hrám přizve taky Kačera. To ale přece nejde! Svišť totiž Kačera nemá rád. Vlastně nejenom Kačera. Nemá rád nikoho, kdo by mohl narušit všechna ta odpoledne, kdy má Méďu jenom pro sebe. Svišť se rozhodne, že to tak nenechá! Co svými bláznivými nápady způsobí? A možná, že nakonec není tak zlé mít kamarádů víc? Kniha je určena dětem od 4 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: 2020 , Pikola
Originální název: Els fantasmes no truquen a la porta, 2016

Komentáře knihy Duchové neklepou na dveře

DodyF
25.11.2025

Příjemné čtení navozující pohodovou domácí atmosféru v obklopení přátel. Kniha je pěkně ilustrovaná.

Chesterton
23.09.2025

Poučení netrčí z příběhu čistě mravoučně, ale je ukryté za nikoli prvoplánový humor. Je možno případně naťuknout i duchovní svět aniž by "duchařina" byla dětem vnucená. Vtipné s kouzelnými ilustracemi. Do Výzvy ideál :o)
2025/20

jasminecka
08.08.2025

(SPOILER) Pocet hvezdicek urcily deti.

Zasadni plus: pismenka jsou tak velka a textu na strane malinko, takze kniha potesi i cerstveho ctenare.

Mne se libil napad a moznost ilustrovat emoce - svist zarli, jeho lez se pak obrati proti nemu, ale neni to ve finale spatne, protoze objevi radost z kamaradstvi vice zviratek. Dokazala bych si ale predstavit elegantnejsi preklad a ani graficky me kniha nedojala.

Vidlička
29.05.2025

Dveře do Výzvy, protože na Dveřích do léta mi v Městské sedí 11 rezervací na jeden kus, takže letos asi nehrozí...

Knížka je to nádherná, plná zvířátek a domácí pohody s nezbytným mravoučným ponaučením. Ilustrace jsou fakt krásný. Roztomilý i vtipný zároveň, svišť hází nejlepší xichty! Než jí vrátím do knihovny, párkát si jí ještě projedu.

K1RRA
16.04.2025

Doporučuji, krásně ilustrovaná knížka s nádherným a poučným příběhem.

efka.saf
19.03.2025

Tak tohle bylo ale opravdu sladké! Dětská knížka sotva na pár stránek, textu po skrovnu, ale ve výsledku opravdu velmi milý a rafinovaný příběh! A famózní ilustrace, které dotváří atmosféru, budou vaše děti milovat. Nádhera! Doporučuji!

Hanina61
14.03.2025

Stejně jako čtenáři přede mnou jsem po ní sáhla kvůli čtenářské výzvě a neprohloupila jsem, protože je to neskutečně milá knížka, při jejímž čtení a hlavně prohlížení ilustrací jsem měla na tváři úsměv od ucha k uchu, jsou prostě kouzelné.
PS. V tom jejich domečku bych chtěla bydlet (jenže svišť by mě tam asi nepustil... :-D)...

Liduka
11.03.2025

Přečteno kvůli čtenářské výzvě. Byl to moc hezký příběh s krásnými ilustracemi.

Jájinka_sh
22.01.2025

Přečteno v rámci výzvy a k radosti dětem. Nádherné ilustrace, procházíme už po několikáté :-)

IVANA0123
15.01.2025

V knize mě nadchly ilustrace, jsou vtipné a milé, bohužel příběh za nimi trochu pokulhává. Takže obrázky jsou na pět hvězdiček i víc, příběh tak na dva a půl. 3,5*
(1/25)

misssicccka
15.01.2025

Ilustrace stoji za vice, nez samotny text knihy.
Ditku se libila, ale vadila nam jakasi neplynulost, preskakovani.

Monike
15.01.2025

Ke knížce jsem se dostala díky ČV. Opravdu velmi povedený příběh i ilustrace. Přečteno jedním dechem klukům na dobrou noc.

jarkaska
10.01.2025

Tuto knihu jsem objevila v rámci ČV. Souhlasím s komentářem od Boboking. Fakt je to pěkná dětská knížka, ilustrace se mi také líbí. Ten, kdo čte dětem před spaním, toto zvládne na jeden zátah. Určitě doporučím.

Boboking
08.01.2025

Jako senior reader musím říci, že je to krásná dětská knížka, s příběhem, který je pohádkově laděný, přesto má hlavu a patu, se nejedno dítě i zasměje. Kresby dokonale příběh doplňují. Přečteno v rámci ČV 2025.

ZůzaSomolka
01.10.2023

Jednoduchý krátký příběh, který zvládnete přečíst celý před spaním. Mě osobně přijde trochu hloupý a moc se mi nelíbil, ale tříleťák z něj byl nadšený a chtěl ho číst každý den. Ohromně ho bavilo "psížrak". Jako jo, kniha má hloubku, protože zpracovává téma neuzurpovat si kamaráda jenom pro sebe. Přidávám hvězdičku za opravdu krásné ilustrace, díky kterým kniha baví i velmi malé čtenáře.

bibi.r
30.03.2023

Pro děti 4+.
Nám se velmi líbila děti bavilo hádat, kdo se to ve tmě schovává za oknem a se starším jsme se bavili o tom, proč se svišť cítil tak jak se cítil.
Velmi hezká, stručná na jedno večerní předčítání a milé a vtipné ilustrace.

Covenant
08.02.2023

Skvěle zvládnuté téma, pro nejmenší s perfektní ilustrací.

Litocha
28.04.2021

Je pravda, že konec by si zasloužil trošku dotáhnout, i tak mi ale tahle knížka udělala radost. Především krásnými obrázky s vtipnými detaily, ale i tím, že se zaměřuje na ne až tak obvyklý aspekt kamarádství. Hezky je tady ukázána žárlivost i to, že můžu být kamarád i s více než jedním člověkem (nebo v tomhle případě zvířetem).

schedy
26.02.2021

Příběh je pěkný, vtipný, ilustrace skvělé. S knížkou se dá hezky pracovat, nabízí hned několik témat. Můžete si s dětmi povídat si o přátelství 2 nebo 3, o tom, že nemůžeme druhého mít jen pro sebe a že to může být ještě lepší, když bude kamarádů víc než 2. Také o tom, že někdy je potřeba říct, když nás něco zaskočí nebo se nám nelíbí, místo abychom se třeba urazili. A nebo o přízracích a věcech, co nás můžou vyděsit.

Atlantis
01.12.2020

Parádní, vtipná knížka s povedenými ilustracemi. Příběh je dostatečně vtipný a absurdní zároveň. Jen počítejte s tím, že dostanete zatraceně málo čtení.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi