Duch whisky

Duch whisky https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85619/duch-whisky-85619.jpg 4 9 4

Duch whisky zaznamenává historii, tradice a mýty, jimiž je opředen jantarový nektar, kolující – někdy i doslova – ve skotských žilách.

Žánr:
Literatura naučná , Hobby

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Spirit of Whisky , 1992


více info...

Přidat komentář

DzordanoChruno
29.01.2024 odpad!

Niekto sa tu pokúsil upliesť z hovna bič, resp. vydávať marketigovú brožúru za vzletnú literatúru. Kniha postráda akýkoľvek nadhľad a humor. A to hovorím ako milovník škótskej whisky.

Česneksmedem
18.09.2023 5 z 5

Než budu chválit, neodpustím si jednu poznámku. Vzhledem k tomu, že půjde o skotskou whisky, vzpomněl jsem si na výrok o starší panně - "Chránila si rozkrok jako Skot peněženku.". Pěkně to potvrzuje všeobecně známou povahovou vlastnost Skotů.
Chválit je v tomto případě třeba. Dozvíte se mnoho informací o jednotlivých palírnách, je zde i mnoho historek (dojde i na Orwella), postupy, rozdíly mezi druhy whisky...
Docela jsem byl překvapen informací, kdy a kde vznikla první pravidla golfu. Nádherné a zajímavé čtení, ke kterému se budu vracet.


Krukron
07.03.2021 5 z 5

Nádherné povídání o Whisky. Tuto knihu jsem četl v podstatě několik let. Není to tím, že kniha by byla nezajímavá, právě naopak. Je to kniha, ke které prostě patří dobrá sklenka, ticho a klid. Provede Vás všemi krásami a osobitým stylem Skotska. Není jen o whisky. Je taky o lidech, kteří se pojí s tímto skvělým nápojem a o tom, co je vlastně spojuje. Opravdu skvělé čtení, které vás přenese do atmosféry míst, kde mají rádi dobrou společnost a vodu života.

woodward
19.08.2015 3 z 5

Zajímavé čtení, které vás poučí o tom, že "uisge beatha" znamená "živá voda", i o tom jak se whisky z čistě regionální rarity stala celosvětovým fenoménem. Člověk se dočte i o původu některých slov, např. "moonlighting".

Štítky knihy

nápoje whisky

Autorovy knížky

Richard Grindal
skotská, 1983
2002  89%Duch whisky

Kniha Duch whisky je v

Přečtených11x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x