Duch Vánoc

Duch Vánoc https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505266/duch-vanocNmr7d0-eSn-.jpg 4 85 29

Peter Armstrong a Hank Colfax jsou nejlepší přátelé, ale jejich životy nemohou být odlišnější. Peter je pastor, který věnuje veškerý čas svému sboru, a Hank má hospodu, kterou navštěvují štamgasti, kteří se kostelům vyhýbají obloukem. Jednoho dne před Vánoci se Peter s Hankem začnou dohadovat, čí práce je namáhavější, a tak se rozhodnou, že si na týden před Štědrým dnem své práce vymění. K jejich překvapení jsou povinnosti barmana a pastora podobné, ale převzít práci toho druhého je obtížnější, než očekávali. Začnou jeden druhého vidět v novém světle a možná objeví i lásku, která jejich životy navždy změní.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Christmas Spirit , 2022


více info...

Přidat komentář

Pavčule
02.04.2024 3 z 5

Čteno na jaře , takže asi i to bude mít vliv na hodnocení . Docela příjemná jednohubka .

lenkaabooks
17.03.2024 3 z 5

Z hromádky knih z knihovny na mě vykoukla zapomenutá vánoční. Dva dlouholetí kamarádi, majitel hospody a pastor, se v dobrém dohadují čí práce je náročnější. Výsledkem je, že si své práce na předvánoční týden vymění. To sebou nese vtipné situace, ale také milostné harašení. Je to taková lehká oddychovka, na Vánoce dobrá.


zoew
03.03.2024 3 z 5

Neurazí, nenadchne.

Iris30
25.01.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh, který vypráví babička, kdy si dva lidé naprosto odlišných profesí vymění role.
Pěkná vánoční oddechovka.

Danago
23.12.2023 3 z 5

Příjemná vánoční oddechovka.

Balenka
17.12.2023 1 z 5

1 hviezdička iba kvôli tomu, že ide o príbeh s vianočnou tématikou. Neodporúčam čítať nikomu, kto hľadá niečo zmysluplnejsie, niečo, čo prinúti troška sa zamysliet. Nudné a predvidatelne až to bolí.

Jenny46
16.12.2023 4 z 5

V jednoduchosti je síla, krátký příběh plný vánoční atmosféry, který vypráví babička vnoučatům...
Originální nápad dvou kamarádů, který si vymění roli v práci, jak se s tím vypořádají?
Duch Vánoc je nenápadná kniha s krásnou obálkou a zajímavým příběhem...

Terrez93
13.12.2023 4 z 5

Krásný vánoční příběh, milé povídání babičky o svém příběhu, dá dohromady různé typy lidí, které by des asi jinak nepotkali... a které o Vánocích propojí.

Katy_vKnihách
05.12.2023 4 z 5

Velice příjemná a milá knížka, ale opravdu velice. Takhle si představuju vánoční čtivo. Bez dramat, bez stresu, bez chaosu. Anotace mě přímo nadchla, řekla jsem si že je to velice originální příběh, a není to ta typická vánoční romantika -ona potká jeho. Už jen to spojení pastor a hospodský, to nutí člověka k úsměvu.
Sice mohla jít jejich výměna a jejich akce trochu víc do hloubky, ale to nemění nic na tom, že se tahle kniha povedla. Ode mě jedna hvězda dolů za to, že je to příběh, který vypráví babička svým vnoučatům. Možná, že to někdo ocení, ale pro mě to byl rušivý element, a obešla bych se bez něj. Ale jinak, tohle vánoční čtivo určitě doporučuji :)

Kokoska92
26.11.2023 4 z 5

Buď si budeme dělat starosti a trápit se, nebo budeme věřit a Bůh nám pomůže.

Pěkný romantický příběh, který zahřeje u srdce nejednoho milovníka Vánoc a utvrdí nás v tom, že ať je člověk bohatý, nebo chudý, pastor, nebo majitel hospody, uvnitř jsme vlastně všichni stejní - potřebujeme lásku, přijetí a naději.

jarkaska
16.06.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala na vánoce. Teď, když jsem si uklízela nové knihy, upoutala mě tato. Je to krásný vánoční příběh, který babička vypráví svým dvěma malým vnoučatům.
Moc se mi kniha líbila. Těm, kdo má rád příběhy se šťastným konce, doporučuji.

Miretti
08.02.2023 5 z 5

Ač více tihnu k jiných žánrům, vánoční knihu se už pár let snažím číst každý rok. A neočekávám od ní žádné zvraty, hluboká poselství. Chci jen vnímat duch Vánoc, číst milý a laskavý příběh. A přesně tohle mi tato kniha dala.

akinomV
27.01.2023 3 z 5

Nádherná obálka a moc zajímavý příběh. Moc se mi líbilo pojetí příběhu, že jej vypravuje babička svým vnoučatům. Nápad na výměnu pastora s barmanem byl super. Prostě romantická oddechovka na pár hodin. Ale nemůžu dát víc hvězdiček i když se mi příběh líbil, protože kniha byla tak povrchní, že to bylo opravdu na škodu. Vše bylo vlastně od začátku do konce víceméně zalité sluncem. Něco se nepovedlo, nevadí. Však ono to tak mělo být. Kromě jedné postavy se všichni během pár hodin změnili v lepší bytosti a vše bylo nádherné. I když nezatracuji krásný romantický příběh, tady bylo tolik nevyužitého potenciálu, že to mrzí.

mira399
16.01.2023 4 z 5

Milý příběh, sice ne na pět hvězd,ale pohladil po duši. Na mě by to mohlo být víc rozvinuté,nebo i vtipných situací spojených s výměnou mohlo být ,mohem, víc.Krásná obálka a to je asi tak všechno :-)

Slůník
10.01.2023 3 z 5

Je mi líto, že musím souhlasit s SBH. Ale věřím, že řadu lidí takový nekomplikovaný jednoznačně pozitivní příběh potěší. Určitě ho dám přečíst mamince :-)

SBH
07.01.2023 1 z 5

(SPOILER) Tak tohleto byl vanilkový rohlíček. Neboli sladká jednohubka, zblajznuto za jedno odpoledne, krátké potěšení, avšak absence všech vitamínů a důležitých složek potravy.
Nápad na výměnu barmana, tedy spíš hospodského a kněze, v tomto případě pastora (liší se to?) byl výtečný, forma babiččina vyprávění vnoučatům rozhodně neotřelá. A pak to bylo krátké. Tím jsem výčet pozitiv ukončila. Jo, obálka sice kýčovitá, ale dýchne z ní atmosféra, za mě taky dobrý.
Jenže se octneme v naprosto nereálném vesmíru. Probíhající děje jsou prostoduché a schématické (když je holka striptérka, tak nikdy neslavila Vánoce a basta). I to bych vydýchala (bylo to krátký).
Postavy však představovaly jednu plynulou lahůdku. Všichni byli přátelští a dobří a měli laskavé srdce. Pak se ještě objevili jiní jedinci, kteří měli drsnou slupku, ovšem uvnitř laskavé srdce. Z daného vzorce se vymykala pouze paní Millstoneová, která měla pod drsnou slupkou srdce ztvrdlé na kámen. A to je všechno. Drsné slupky popraskaly, kamenné srdce puklo a jestli všichni neumřeli, tak žijí dodnes. Nikdo neměl jedinou špatnou vlastnost vyjma svatouškovství ústřední postavy. Žádný chmaták, žádná drbna, lenoch, protiva nebo něco podobného, ne, to se v Americe nevyskytuje. Když Hank zlikviduje šanci na opravu střechy, všichni jsou plynule nadšeni, nikdo neprojeví ani stín rozmrzelosti, vyjma tedy nebohé Grace. S tím samozřejmě souvisí neuvěřitelné, papírové dialogy se spoustou klišé a kázání biblických poučení.
Samozřejmě nepřekvapí, že tento literární skvost je označen za bestseller New York Times a české nakladatelství po něm sáhne jako po zaručené kvalitě. Má rada zní: Ruce pryč!

petulkapeta
31.12.2022 5 z 5

tomu řikam vanoční přiběh!!!Taková jednochubka o lasce a vymene přatel...jeden pastor a druhy barman a přitom najdou svou lasku :)

Tea98
30.12.2022 4 z 5

Na Vánoce jako dělané. Klidný děj a dobrá nálada. Super oddechovka.

zandu
28.12.2022 4 z 5

Milá a nenáročná vánoční jednohubka s předvídatelným koncem :-)

pip11
25.12.2022 5 z 5

Babička vypráví svým vnoučatům vánoční příběh z doby nedávno minulé, který se opravdu stal… :) Moc pěkné a milé počteníčko.