Dubánek a tajný vzkaz

Dubánek a tajný vzkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494820/bmid_dubanek-a-tajny-vzkaz-GCQ-494820.jpg 5 12 4

Znáte dubánky? Ne? A jste si jistí? Opravdu jste v lese nezahlédli jejich domeček z větviček a kůry? Oni o nás lidech samozřejmě vědí a rádi nás pozorují. A někdy nás dokonce napodobují. Jenže naučit se číst je mnohem těžší než se naučit jezdit na kole nebo na lyžích. Náš příběh vypráví o zvědavém dubánkovi Borkovi, který chce všemu porozumět. Když se v lese doslechne o šipce z klacíků, hned se vydá zjistit, kam ukazuje a jakou záhadu šipka ukrývá. Můžete se k němu přidat. Příběh z dubánčího světa doprovázejí úžasné fotky Petra Václavka. Vydáno exkluzivně v projektu "Knížka pro prvňáčka", tak zatím neprodejné.... celý text

Přidat komentář

broskev28
04.07.2022 5 z 5

I my jsme měli letos s prvňáčky pasování na čtenáře: nejprve splnili čtyři úkoly, a tím vyluštili tajný kód. Díky němu je náš knihovnický hlídací pes - plyšový baset jménem Jerema, který má na zadních tlapkách knihovnické ponožky - pustil k téhle knížce. Každý z prvňáčků měl potom za úkol přečíst alespoň jednu větu ze druhé kapitolky; tu první jim přečetla paní učitelka.
Příběh je milý, zajímavý a napínavý, takže si myslím, že se malým čtenářům bude líbit. A fotografie Petra Václavka jsou skvělé, podobně jako postavičky žaludových skřítků. Soudím, že děti nebudou - jako já - řešit otázku, jak malá musela být lahvička, aby ji dubánek unesl. A že se jim, stejně jako mně, bude zamlouvat úžasný název léčivé meducínky z jehličí!

Osice
16.06.2022 5 z 5

Další ročník projektu na podporu čtenářství Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka máme úspěšně za sebou:-) Po příjemné šestileté pauze jsem se k projektu vrátila a užívala jsem si práci s prvňáčky. V pondělí děti při slavnostním pasování prvňáčků na čtenáře obdržely tuto dubánčí knihu. Nedalo mi to a také jsem si ji přečetla. O existenci dubánků jsem věděla, ale nikdy mě to k nim vyloženě netáhlo. Musím říct, že jsem příjemně překvapena. Kniha obsahuje fajn příběh o dubánkovi Borkovi, který chce přijít na kloub záhadě. Kam mířila šipka z klacíků? A co ten zvláštní bílý list? Hrozí někomu vážné nebezpečí nebo je všechno úplně jinak? A pak jsou tu úžasné doprovodné fotografie, které má na svědomí Petr Václavek, autor celé dubánčí ideji. Přiznávám, dubánci mi přirostly k srdci. Jsou jako živí:-)

PS. Doufám, že si prvňáčci užijí knížku stejně jako já:-)


monushka
05.06.2022 4 z 5

Kniha projektu Knížka pro prvňáčka. Zaujala mě nápaditými a k textu hodícími se ilustracemi. Příběh je úsměvný a zajímavý. Dceři, prvňačce, šla nějaká těžší slova hůře přečíst.

Knihomura
30.04.2022 4 z 5

Další kniha v projektu "Knížka pro prvňáčka". Jednoduchý příběh o čtení písmenek s krásnými a nápaditými fotografiemi.

Kniha Dubánek a tajný vzkaz je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x