Druidova píseň

Druidova píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26735/druidova-pisen-26735.jpg 4 25 4

Rosemary a Jimmy, dva kanadští sourozenci, odjíždějí za trest na prázdniny ke strýcovi na zapadlý irský statek. Oba se však najednou ocitnou ve starověkém Irsku a z nevítaného výletu se stává strhující dobrodružství. Setkávají se s hrdiny irských mýtů a prožívají s nimi nejen válečné tažení Táin, ale i první lásku a opravdové přátelství. Postupně zjišťují, že se dávné obyčeje vzdáleně ozývají i v životě současných Irů, a nelehké zkoušky, jimiž procházejí, mění i jejich názory a pohled na život. Podaří se jim vrátil domů, do současnosti? Přeložila Kateřina Přádová.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Druid´s Tune , 1983


více info...

Přidat komentář

TeoK7
13.06.2021 5 z 5

Supr fantasi, dávám do své knihovny na čestné místo (:

Jizi
02.11.2020 1 z 5

Nesmírně ploché vyprávění plné postav, které jednají zcela iracionálně, objevují se a vzápětí zase mizí a mezitím pronášejí podivné výkřiky do tmy. Kvalita vyprávěcího oblouku skutečně odpovídá staroirským legendám, které jsou ale v případě, že je nečtete v historickém kontextu, ale jako literaturu, k uzoufání nudné.
Zápletka je prostá: Pubertální sourozenci přilétají z Kanady na léto na irský venkov. Na strýcově farmě pracuje i podivný mladík, kterého se sourozenci jedné noci rozhodnou stopovat (proč by někdo něco takového dělal, je otázka). A tak se dostanou do paralelního světa staroirské legendy o válečnici Maeve. Z vteřiny na vteřinu se tu pak zamilovávají, stávají se nejlepšími kamarády, bojují, léčí, sbírají odvahu, pronášejí toporné dialogy a vlastně se vůbec ničemu nediví, nestýská se jim, nebojí se, nic. Prostě to berou, jak to leží a běží. Následně se vrací zpátky do reality a znovu do starého Irska a na závěr se děsně poučení a zmoudřelí mohou vrátit domů Hm.
Potenciál by tu byl, jenže výsledek kulhá na všechny čtyři nohy a někdo to měl spíš utratit než přeložit.


Ketesh
20.10.2017 4 z 5

Začátek knihy je velice nudný, nezáživný a zdlouhavý, ale rozhodně se vyplatí jej přetrpět.

pmftsc
21.10.2011

Příběh na poměrně klasický motiv "nečekaný přesun teenagerů do jiného času/místa, konfrontace, atd", ale z nějakého důvodu mě (jako mladšího, ale věřím, že by i teď) dost chytnul, ... možná je to částečně proto, že naráz rozvíjí jak chlapecké, tak dívčí dobrodružství, ... nebo je to prostě příjemně čtivé.

Autorovy další knížky

O. R. Melling
irská, 1951
1997  76%Druidova píseň
2006  86%Měsíc Lovce

Kniha Druidova píseň je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce15x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x