Druhý život

Druhý život https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58361/mid_druhy-zivot-RIO-58361.jpg 3 11 4

Hlavní hrdinka je žena středního věku, čtenář se s ní však seznamuje až v okamžiku po tragické autonehodě, kdy prodělala náročnou transplantaci mozku a rázem se ocitla v těle mladé dívky Olivie. Začíná jí nový život v jiném místě, s novými vztahy, novými láskami, novými zklamáními, které se však snaží řešit s nadhledem vyplývajícím z již prožitých zkušeností.... celý text

Přidat komentář

Aneleh
02.01.2021 4 z 5

Již při čtení jsem měla trochu rozporuplné pocity. Sci-fi není můj oblíbený žánr, tak jsem nejspíš sáhla vedle. Ale nakonec se mi děj docela líbil i dva životy, které Olivie vede, ale byla to prostě taková pohádka pro dospělé, při které pořád tak nějak čekáte, že to povede k něčemu většímu než ke katastrofickým vizím. Téměř celou knihu vypráví samotná Olivie a najednou ke konci se ujme slova její přítel, což mi přišlo trochu zvláštní. Ale bylo to čtivé, takže na odpočinkové čtení dobré.

vladka321
17.04.2019 1 z 5

Kniha se poměrně dobře četla. Jdnoduché věty, či krátká souvětí. Nicméně děj trochu zklamal. Čekala jsem více profesionálního pohledu do neurochirurgie, psychiatrie, či psychologie. Více odbornosti, ale šlo spíše o nedokončené dějové linky. Když se začalo něco rýsovat, tak to tak nějak vyšumělo do ztracena. Byla zde načrtnuta linka detektivní zápletky, romantického vzplanutí s profesorem gymnázia a mnoho dalšího, co se prostě vytratilo. Dílko trochu nesourodé a vlastně ani nevím, kam ho autorka směřovala. Přesto jsem dočetla do konce i když s rozporuplnými pocity.


1v8na
02.04.2015 2 z 5

spoiler - Byla to taková fantas magory. Je to nemyslitelné, aspoň pro mě, že by šel transplantovat mozek a člověk s transplantovaným mozkem by měl paměť toho bývalého majitele mozku. Je to nepředstavitelné. Nicméně celkem to ušlo.

bookcase
29.03.2012 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, zaujalo mě téma, které jsem viděla zpracované ve filmu s Terezou Brodskou, která podala mimořádný výkon. Ale musím říct ,že jsem se zklamala. Nesedl mi styl, kterým byla napsána, bohužel. Nedočetla jsem.

Autorovy knížky

2010  58%Druhý život

Kniha Druhý život je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x