Druhý dech

Druhý dech https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68049/druhy-dech.jpg 4 27 4

Hlavním hrdinou knihy je Tadeáš Falk, který se oženil s Bárou. Ta do manželství přivedla dcerku Berušku. Tadeáš má dcerku velmi rád. Ale ona se s ním nebaví, se vším utíká za maminkou. Tadeáš pracuje jako řidič na jatkách. Na dovolenou jede s Beruškou sám, neboť Bára onemocní a musí do nemocnice. Jedou na chatu do hor, kam chodíval jako tramp. Tady mu Beruška poprvé řekne „táto“ a už by ho za nikoho jiného nevyměnila. V této době se ozval její pravý táta, který by ji rád viděl, poněvadž se v něm probudilo „otcovství“. Tadeáš však tvrdě bojuje proti střetnutí Berušky s „tátou“. Bára se brzy uzdraví a do hor k tetě, kde Beruška dosud vyrůstala odjedou všichni tři. Ve městě se jim nelíbí, proto se k tetě nastěhují natrvalo. Tadeáš tam vede poprvé Berušku do školy.... celý text

Přidat komentář

rafan65
16.08.2023 3 z 5

Tuto knihu jsem našel v naší knihovně a zkusil jsem se začíst. Po několika stránkách mě připadalo že příběh znám ale nemohl jsem si uvědomit odkud. Postupně jsme zjistil že kniha je zfilmována pod názvem křehké vztahy. Není to žádný velký zázrak ale přečíst se to dalo. Tento žánr není zrovna můj oblíbený, tak možná proto.

Monika1717
19.08.2020 4 z 5

Takový normální příběh ze života, nová rodina vzniká vždy s určitými problémy, zejména jsou-li tam děti. Tady si tatínek vzpomene na dcerku a chce ji jen proto, aby ji neměli ti, kteří se o ni starali dosud. Známé to z knihy i ze života.


lassse
28.09.2017 2 z 5

Tahle kniha napsána pomocí vět jednoduchých mě moc neoslovila, spíš nudila.

jprst
06.12.2011 4 z 5

Tadeáš Falk, jehož příběh volně navazuje na předchozí autorův román Panna nebo orel, je už dospělý a spolehlivý chlap. Našel si stálé zaměstnání - řidič na jatkách- a dokázal k tomu přitáhnout i kamaráda z dětství Harýka. Ale jeho boj nekončí. Tentokrát je jeho problémem upevnění rodiny, neboť se oženil, a především vytvoření dobrého rodičovského vztahu s nevlastní dcerkou, kterou vyženil. A jelikož Tadeáš nesnáší přetvářku, lež a křivdy, nemá to snadné.
Příběh je poutavý a postavy jsou lidské, skoro jako bych je znal.