Druhá šance pro lásku

Druhá šance pro lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206935/bmid_druha-sance-pro-lasku-56n-206935.jpg 4 27 5

Růžová kolekce série

< 9. díl >

Na plese, který má změnit její život, potká Rona Traffordová tajemného harlekýna. Zamiluje se do něj na první pohled – i když má tvář zahalenou maskou. Díky němu také odhalí, že muž, za něhož ji chce provdat její otec, ji chce pojmout za ženu pouze kvůli penězům. Tak ráda by se dozvěděla víc o tajemném harlekýnovi, ten však beze stopy zmizí. Nešťastná dívka, kterou otec proti její vůli nutí do manželství, se rozhodne utéct – a v přestrojení za slečnu Johnsonovou se stane guvernantkou v rodině hraběte Lancinga. S rodinou svého nového zaměstnavatele odjíždí do Francie, kde má ve své nové žačce roznítit touhu po studiu jazyků. Záhy se k nim přidává také švagr lorda Lancinga, který se chová velice podivně. Dokáže Rona odhalit, co je příčinou jeho zvláštního chování? Dívka netuší, že tajemství, které skrývá, se může stát osudným nejenom jí, ale také lásce, po níž touží. Ve snaze odhalit harlekýnovu pravou tvář se bude muset Rona nejenom zachovat statečně, ale navíc i ublížit někomu, kdo ji miluje. Dokáže sáhnout po lásce, která je umně skrytá za maskou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Love Became Theirs , 2005


více info...

LenkaAK
LenkaAK
23.05.2020 4 z 5

Tajemný harlekýn okouzlí krásnou Ronu na plese, kde ji rodiče nutí do sňatku s nudným nápadníkem. Harlekýn svým jednáním Ronu přesvědčí, aby vzala osud do vlastních rukou. Rona si najde místo guvernantky v rodině hraběte Lancinga a odjíždí do Paříže. Doprovod jim dělá švagr Petr a nic asi není takové, jak se na první pohled zdá. Na scéně se objeví také pár Rusů a ti se chovají, no, jako Rusové.
Byl to moc pěkný příběh s romantickou a napínavou zápletkou. Šlo poznat, že to není napsáno samotnou Barbarou. Dnes už mě její romantické scény přijdou hrozně teatrální (dříve tomu tak nebylo), a proto raději sáhnu po nějakém románu z pera jejích následníků.

MinaHawke
MinaHawke
18.10.2015 5 z 5

Velmi zajímavý příběh, nechybí romantika ani napětí.
Rona mi přišla jiná než většina hrdinek z knih Cartlandové. A její otec, který byl zatvrzelý také nebyl zrovna ideální rodič.
Ale celkově to na mě působilo velmi dobře.


Aracely
Aracely
31.03.2015 5 z 5

Taková jednohubka pro mě :-) Ale četlo se to jedním dechem. No ale musím se přiznat, že jsem si ze začátku knihy myslela že to dopadne jinak. Že tím ,, harlekýnem " bude jiná osoba ...
Noo ale to jen do určité doby. Jediné co bych vytkla je , že to bylo moc krátké ! A já bych naopak řekla že tohle psala ještě Barbara. Četla jsem Cestu za láskou a tam to jasně psal muž...
Ale Barbaru jsem četla ještě v pubertě , teď jsem od ní četla po x letech ,takže mám ke srovnání jen dvě knihy ... A žádná erotika ,to byla příjemná změna ,od jiných hist.knih ... :-) Knihu doporučuji.
Autorka se dožila 99 let a za svůj život napsala 723 knih... To klobouk dolů !

reader.007
reader.007
19.02.2015 2 z 5

Když pominu tu přiblblou obálku na které to vypadá že hlavní páreček ze sebe navzájem strhá šaty už na 3. stránce (netěšte se, jako vždycky se čeká na svatební noc), možná by to nebylo až tak špatné čtení nebýt té špionáže. Nevím jak to ty holky anglický dělají, ale zatím jsem nečetla knihu, kde by téma tajných služeb nevyznívalo velmi rozpačitě, neřkuli trapně, zvlášť když se to opentlí tradičním nepřítelem z Ruska.
A teď konečně klady: zápletka slušná, slovní přestřelky většinou svižné a někdy i celkem vtipné a hlavní moudro pro příští generace:
"Dáma nedovolí pánovi, aby ji oblékal, pokud mu zároveň nedovolí ji svlékat."

modranka
modranka
08.01.2015 5 z 5

Z príbehu jasne cítiť, že už to píše muž (Hamilton Cartland-myslím, že to je syn B. Cartlandovej). Dej je prepracovanejší, nie je taký sladký ako sme poznali od Barbary. Myslela som si, že budem čítať niečo veľmi banálne a romantické, ale bola som milo prekvapená. Malo to švih, dobrú zápletku (špionáž) a nechýbala ani romantika, humor a intrigy. Na oddych výborné. Naozaj som nemala za čo stiahnuť hviezdičku, takže tentokrát má meno Cartland odo mňa plnú paľbu.