Druhá šance klenotníka Benedikta

Druhá šance klenotníka Benedikta https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392099/bmid_druha-sance-klenotnika-benedikta-8Bq-392099.jpg 4 22 9

Román o rodině, odpuštění a nových nadějích Staré vrbě v zahradě svěřují Nerostovi svá přání a tajemství už po několik generací. Právě teď k tomu mají obzvlášť dobrý důvod… Benedikt s Estelle věřili, že v poklidném anglickém městečku s poetickým názvem Polední slunce naleznou štěstí na celý život. Nenaplněná touha po dětech ale vystavila jejich vztah příliš těžké zkoušce a Estelle se stěhuje pryč. Zdrcený klenotník Benedikt je odhodlaný si manželku znovu získat – jen vědět, jak. Když mu uprostřed noci zaklepe na dveře šestnáctiletá neteř, lehkomyslná a paličatá Gemma, obrátí se mu zaběhaný životní pořádek naruby. Přesně to ale Benedikt zřejmě potřebuje, aby začal znovu žít. Na světlo vychází dlouho skrývané tajemství a Benedikt s Estelle zjišťují, že nejsou jediní, kdo potřebuje druhou šanci. A že rodinu, kterou si tolik přáli, možná dávno mají…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Rise and Shine, Benedict Stone , 2017


více info...

Přidat komentář

kačaboušek
14.09.2022 4 z 5

Typicky oddechové čtení, které mi dělá dobře na duši. A navíc, jako bonus, ve mně tahle knížka probudila zájem o drahé kameny. A líbí se mi knihy o životním restartu. A to tahle kniha splňuje.

EvikU.
27.02.2022 4 z 5

Čte se to pohodově, líbilo se mi vyprávění o kamenech, co který znamená i příběh byl takový pohodový.

Není to kniha z které budete paf, ale jako od dechovka je to hezký počin.


pydla
27.02.2022 3 z 5

Knihy by se asi neměly srovnávat, každá je jiná, každá v něčem jedinečná, každá chce najít toho svého čtenáře. Nebudu tedy srovnávat s panem Pepperem.
Tenhle příběh má tendenci zaujmout, má chuť vás polapit, chce se líbit. Jako celek se mi líbil, byl i kapku něžný, když však půjdu do hloubky, pak těch ale bude víc. Nebudu už popisovat bolístky, posané níže v komentářích. Nevím, jestli bych si jen tak ponechal doma náctileté dítě, a naivně věřil, že vše je jak má být. Těch kamínků, které obrátí chování obyvatel, je tam taky víc než je uvěřitelné. Jednoduše to je naivňoučký příběh, který jako celek tak nějak drží pohromadě, ale po nakrojení se rozpadá. Silnější linka je vztah mezi Benediktem a jeho manželkou.
Kniha se čte snadno a rychle.

Alma5
24.10.2021 4 z 5

Obálka je poněkud zavádějící, čekala jsem nějaký pohádkový námět, kouzelné bytosti, předměty nebo tak něco. Přitom se nakonec jednalo o rodinný příběh, nepříliš napínavý. Ani kameny zde neměly žádnou kouzelnou moc, ale byly příjemným zpestřením.

iceVS
17.10.2021 3 z 5

Artur Pepper byl báječný, ovšem z Benedikta Nerosta jsem rozpačitá, otrávená, znechucená...
Měkejš, nimrající se v citečcích víc než jeho rozmazlená šestnáctiletá neteř, mi sympatický opravdu nebyl. Zápletka je poněkud nepravděpodobná a je tam moc nedomyšlených a nereálných situací, jazyk je naprosto infantilní a personifikace typu jsem sladká kobliha, sněz mě, to bylo utrpení. A na slůvko fuchsiová jsem po přečtení téhle knihy zřejmě alergická.
Škoda, byla jsem natěšená.

petra7309
06.10.2020 4 z 5

Líbilo.
Mám ráda kameny a příběh se mnou rezonoval - jak se člověku může rozpadnout život jen proto, že se ho snaží udržet pohromadě. Jenže odmítá změny, také odmítá změnit sebe a vůbec se nechce (neumí?) přizpůsobit.
Hlavní hrdina je trouba, který má pocit, že se proti němu všechno spiklo, jenže je to všechno jinak. On vlastně ani trouba není, jen se tak chová.
Lehká zábava, a popisy kamenů a jejich účinků (někdy prý smyšlených) jako bonus.

alzbeta4340
06.02.2019 4 z 5

Příjemné čtení, které plyne v pomalejším tempu, bez dramatických dějových zvratů. Zajímavý je námět - popis stavu manželství, kdy žena je už smířená s bezdětností a irituje ji mužova touha po dítěti.

sadlo
14.01.2019

Moc pěkné, milé počteníčko. Kdo má rád četbu od Colgan J. /Ostrov s vůní čerstvého chleba,..../, tak sáhněte po této knize.

DominaCZ
25.12.2018 1 z 5

Obálka moc hezká, avizuje hezké věci.
V ději ale nebyli ptáčkové, ale kamínky. Hodně kamínků. Byly na každé straně, v řeči asi 10000000x, děj se točil kolem nich, vše se dělo díky nim.
Nazvala bych to možná spíš "Ben,Estelle a kameny aneb o rodině Kameníkových."

Čekala jsem něco ...vážnějšího. Jenže ono ne, je to o tlustým zklamaným týpkovi, co zažírá absenci děcek sladkým a který poslouchá rady 16ctky a jde s kostýmem Romea-Zorra pod balkon své momentálně odejivší manželky. To jako fakt?
No mne ta scénka nerozesmála no.

Bylo to něco jako ....jakoby se skupinka děcek dala dohromady a šla řešit nějaké "tajemství" .
Všichni by se pomíchali, bylo trošku drámo a nakonec by všichni zjistili, že se vlastně milujinkajou a všecko je navždy ok !!!!!!!
Uhm .... na tohle nejsem no.
Hvězda za obálku a popis kamenů.