Druhá šance

Druhá šance https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137004/druha-sance.jpg 3 5 2

Laura žije v nefungujícím manželství. Záletný manžel pro ni má jen slova opovržení a potřeby dcery Susan přehlíží s jízlivým úšklebkem. Všechno v Lauře křičí, že musí tento vztah opustit, ale nedokáže k tomu najít odvahu. Bojí se udělat krok do neznáma. Přes všechno trápení nechce opustit své jisté a začít od nuly. Tragická událost, která ji potká, však uvede věci do pohybu... Autobiografická prvotina české rodačky Laury L. Blackové je otevřenou, upřímnou a strhující zpovědí ženy, která musela přijít o všechno, aby konečně mohla začít žít.... celý text

Přidat komentář

Allla9
07.04.2020 3 z 5

Laura musela spadnout až na dno, aby mohla získat druhou šanci.

kamibe
10.10.2012 4 z 5

Knížka je napsána původně v angličtině a poprvé vydána v r. 2004 vydavatelstvím Doe Publishing Co.
Do češtiny přeložil David Laňka.
V tenkém pejprbeku jsem našla docela krátké kapitoly. Deníkové zápisky v Ich formě (popisují přítomnost) se pravidelně střídají s líčením ve třetí osobě (minulost). Malý formát, krásně se mi nosila v kabelce.
Ach, co všechno musí někdo prožít, aby našel sám sebe! A jak neprorazitelné je obecné mínění (hlavně to maloměstské), ať už je skutečnost taková nebo úplně jiná!
Cituji ze s. 71:
Láska je vlastně jen určitá forma slabosti. ... Uvědomte si, co děláte, když lásku ztrácíte. Jste natolik pohlceni svými city, že přestanete vnímat svou důstojnost. Plazíte se před tím druhým, prosíte ho, aby si to všechno rozmyslel, prostě ponižujete se. Kdybyste viděli takhle se plazit někoho neznámého, zvedne se vám z toho žaludek, ale když to děláte sami, přijde vám to normální. Ale je to normální? Říká se tomu, že člověk bojuje o lásku, ale přitom jen prohrává boj, který se vede o jeho čest.


Autorovy knížky

2005  56%Druhá šance

Kniha Druhá šance je v

Přečtených7x
Knihotéce1x