Druhá dívka

Druhá dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490725/bmid_druha-divka-XW5-490725.jpg 3 30 10

Phoebe pracuje v márnici. Jejím úkolem je s pomocí líčidel vracet mrtvým nádech života do tváří. Jednoho dne narazí při práci na vlastní dvojnici. Mrtvá jako by jí z oka vypadla, na těle má dokonce znepokojivě povědomá tetování. Za pomoci výstředního kolegy proto začne pátrat po okolnostech smrti mladé ženy a dojde k šokujícím zjištěním. Lze jim ale věřit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

In Another Light , 2021


více info...

Přidat komentář

Dela111
30.06.2023 4 z 5

Thriller Druhá dívka má zatím celkem nízké hodnocení, ale za mě to zas tak velký průšvih není. Je to tedy spíše psychologické drama, ale zápletka je vymyšlená dobře.
Hlavní hrdinka Phoebe narazí v márnici na svoji téměř dvojnici a začne pátrat po její totožnosti. Hned zkraje zjistí, že mrtvá žena se v její blízkosti neocitla náhodou a postupně rozkrývá celý její příběh, který otevírá i její vlastní rány...
Phoebe sice pracuje v márnici a příběh tam začíná, ale většina děje se na tomto místě neodehrává. Určitou depresivní a těžkou atmosféru tady způsobuje smutný životní příběh hlavní hrdinky. To ale k psychothrilleru patří, sluníčkové počtení se hledá v jiném žánru.
Zápletka a rozuzlení nejsou nijak originální, ale něco překvapí a příběh je napsaný docela chytlavě.
S trochou shovívavosti hodnotím 4*.

Aneleh
27.06.2023 4 z 5

Knihu jsem si náhodně vybrala v knihovně, prostě mi přišla pod ruku a líbil se mi název i obálka. Navíc jsem už od autorky četla Dobří sousedé, takže jsem tušila, že se mi bude líbit. Už jenom, že se tu vyskytují kočky a spisovatelka je také miluje - co víc si přát pro kočkomila.
Zaujalo mě to morbidní zaměstnání hlavní hrdinky a dobře vymyšlená zápletka, i když dle mého názoru ten konec byl až trochu moc složitý a překombinovaný. Není to nic, co ve vás zanechá něco hlubšího a asi si příběh nebudu dlouho pamatovat, spíš jen tu zvláštní, tíživou atmosféru.
Ale fakt ráda bych měla tu rohožku s nápisem: UTŘETE SI TLAPKY. :-)


patch
20.04.2023 2 z 5

Přečteno v rámci výzvy Čtenářského klubu krajské knihovny. Zadání znělo psychothriller 21. století. Autorce se podařilo vystihnout dusnou atmosféru, nejistotu. Konec trochu kýčovitý, ale celkově fajn.

Pavčule
05.02.2023 3 z 5

Márnice , morbidní věci a nějaké ty halucinace .... toto mám ráda . Příběh fajn , nechybělo napětí a pár zvratů. Takové příjemné čtení na víkend .

josska
25.12.2022 4 z 5

Na knihu jsem byla nalákána Danago a udělala jsem dobře,,Moc mě bavila prostředí márnice zajímavé,,a zápletka,,moc jsem si přála ,,aby to dopadlo jinak,,ale ,,,kniha se mě libila...

Danago
19.10.2022 4 z 5

Zajímavý námět i prostředí. Zápletka je originální a napínavá. Ano, knížka se nečte úplně lehce, není to odpočinkové čtení. Mě osobně příběh zaujal a překvapil. Od autorky jsem už něco četla, takže mě její trochu strohý styl psaní vyhovuje. Prostředí márnice je poměrně ojedinělé a celá zápletka je nepředvídatelná a překvapivá.

zimolka
26.09.2022 3 z 5

Vzhledem k počtu stran přečteno rychle,příběh nebyl špatný,ale určitě to nebude to co si člověk pamatuje ještě hodně dlouho.

lalela
22.09.2022 2 z 5

Trochu rozvláčná a těžce se táhnoucí knížka. Nejdřív nevíte, co se stalo, proč to tak je, pak je všechno jasné, opět se vše komplikuje, tak najednou všechno vyjde na povrch, ale omyl, opět špatně až na konci se vše vyjeví. Nečetlo se mi lehce. Prostředí knihy bylo perfektní, restaurátorka obličejů v márnici. Morbidní, přesto skvělé zaměstnání pro hlavní hdinku knihy. Nešťastná Phoebe je ale dost chytrá na to, aby přišla na vše, co stojí za tím, že jí na stole v márnici přistane tělo její dvojnice. Opět řadím do poličky neurazí nenadchne, tato kniha ve mě absolutně nic nezanechala jen dva večery čtení.

JustWomen
21.09.2022 3 z 5

Hodně ponuré, a to jak prostředí márnice, tak práce a život Phoebe i ostatních, mrtvoly, nemoci, lži, podvody, nic pozitivního. A bylo to docela nečitelné, jak to vlastně bylo, fakt depresivní čtení.

Hvězdinka
18.09.2022 4 z 5

Přečteno na jeden zátah, tak čtivé to bylo. Jedna mrtvá žena rozpoutá peklo druhé živé ženy. Je to vše halucinace, nebo skutečnost? Je to překombinované, ale na podzimní odpoledne dobré.

Autorovy další knížky

A.J. Banner
americká
2017  71%Dobří sousedé
2022  66%Druhá dívka

Kniha Druhá dívka je v

Přečtených35x
Doporučených2x
Knihotéce74x
Chystám se číst31x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x