Drsný spasitel

Drsný spasitel https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114069/drsny-spasitel-114069.jpg 4 686 110

Nevím, kdy to lidé podělali úplně, ale řekl bych, že pohár přetekl, když ukřižovali Krista. Myslím podruhé. Století válek mezi lidmi a bytostmi z Druhé strany reality změnilo svět. Možná je to jen zvláštní muž bez paměti, možná démon, netvor s okem nadaným vlastní zlověstnou inteligencí, který hledá odpověď na otázku, kdo vlastně je. Ve světě, kde jsou lidé jen trpěnými hosty, chovným dobytkem k ukojení chutí věčně hladových stvůr, jsou někdy zapotřebí i silnější zbraně, než je brokovnice nebo granátomet ... Poutník hledající pravdu, vlastní minulost a svou ukradenou duši se nezastaví před ničím. Konec lidstva se blíží a on je ten, kdo apokalypse otevírá cestu. Zabránit jí může jen tvor zrozený z utrpení - Drsný spasitel.... celý text

Přidat komentář

Filatov
21.01.2024 1 z 5

Hele mě to nebavilo a to mám fantasy rád.. Dvojnásobná škoda, že jde o našeho autora.

Llewelyn
28.08.2023 4 z 5

Drsný spasitel. Je to už déle, co jsem ji četl, ale stále si pamatuji výborné akční pasáže, nápady a prostředí, vtipné repliky, mluvícího koně, silné zbraně, ale také mnoho hluchých míst a příliš přemýšlení hlavního hrdiny.
Opět hodnotím kladně, že autor dokáže namixovat charakter zlý/hodný, nebezpečný/důvěryhodný, ošklivý/a v tomto případě ještě k tomu sešitý. Hodnotím jako slabší z tvorby autora.
P.S. udělal jsem tu chybu, že jsem si kvůli autorovi koupil v předprodeji český film podle této knihy...už nikdy takovou pitomost neudělám a díky tomu nevím, jestli se ještě někdy ke knize odhodlám a dám ji ještě šanci.


Nikola048
17.08.2023 5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem od Žambocha četl spíše Koniáše a vše kolem něj, což je spíše takové středověké fantasy, tak jsem byl velmi mile překvapen tímto dílem. Je fakt dobře napsané, a jak celkový děj, tak i konkrétní situace nedávaly člověku moc možností cokoliv předvídat (opravdu nemám rád, když předvídám děj). Pokud na to máte čas, čte se to jedním dechem, doporučuji.

iskovsky
22.07.2023 4 z 5

miestami divné, nudné, neobjasnené, ale ako celok prekvapujúco funkčné pobavenie ... najviac mi vadilo, že od istého okamihu sa z toho stalo postapo a lá Knight Rider ...

mareksevc
16.06.2023 4 z 5

chvilami som mal pocit že sa inšpiroval Kulhankom , ale dobre čítanie

Gore159
17.03.2023 5 z 5

...za mě jako pecka!!!!

protokol
27.11.2022 3 z 5

kniha pútavá, miestami humorná , no hlavne drsná či sa to jedná bojom alebo sexom, malé scény boja v celku pohoda ale ako je u žambocha obviklé tak hromadné súboje su utaté hned na začiatku boja. no a koniec , tam autorovi došla fantazia uplne , nakolko konce jeho knih je zbrklo zríchlený a nie vždy dtiahnutý . niekedy zostava dost vela nezodpovedaného. ale kdo chce boj krev sex a trochu toho duchovneho žvástu si to užije.

NemmamSlov
14.07.2022 5 z 5

Drsný spasitel nie je Žambochové najznámejšie dielo, ako napríklad Koniáš či Bakly, ale ani tento drsný kyberpunkový hrdina nezaostáva. Je to moja vstupná brána do Žambochovej literatúri a ako začiatok určite nesklamala. Je to plné krvi, strelných zbraní a sakrastického humoru. Zaujímavé na knihe je oblasť kde sa príbeh odohráva a to je Ostrava. Väčšinou sa stretávam s oblasťami ako je Praha, Brno a veľa príbehov som čítal aj s prostredia Šumavy.

danny_21
30.05.2022 3 z 5

Povedená obálka s anotací postapo fantasy lákala na povedený zážitek, nicméně výsledek z mě zase až tolik nedopadnul. Hlavní hrdina, sešívanec C. R., kterého autor namixoval v tom podílu - Shellyin Frankenstein vzhledově, Howardův Conan akčně, Martinův Tuf v rámci hlášek a vidím tam ještě i krapet svého Koniáše a mystiky herní série Might and Magic. To vše ve světě kybetechniky, mocných ručních zbraní, mluvících ořů, démonů, upírů a nečitelných Bohů - kde nepomůže hrubá síla, nastoupí magie. Některé momenty byly povedené, jiné slabé, Spasitelovo putování za objasněním vlastní existence vidím v lepším průměru - 60 %

Míša1980
01.05.2022 5 z 5

Děkuji! Knihu jsem začala číst na doporučení (abych si rozšířila obzor), v průběhu četby jsem musela tu půjčenou z knihovny vyměnit za vlastní, protože jsem ji prostě potřebovala mít doma. Obdivuji spojení technických znalostí se světem bohů a démonů, strašně jsem si celou knihu užila a určitě nebude poslední, kterou si od autora přečtu :)

lomihnát
06.03.2022 4 z 5

Je to sice trochu takový dort pejska a kočičky, ale je to čtivé, nemá to průhledný děj a kdo tomu chce aspoň po dobu čtení uvěřit, hezky si u toho oddychne.

Michal_SK
12.02.2022 5 z 5

Skvelá kniha. Niekoľko fantasticky namiešaných samostatných príbehov o putovaní hlavného hrdinu postapokalyptickou krajinou. Aj audiokniha je fantasticky načítana a dlhá (snáď 18 hodín).

MichalHoráček
28.12.2021 5 z 5

Skvělá kombinace několika literárních žánrů dohromady! Žambocha poslední dobou čtu při cestách do práce a je to ta nejpříjemnější cesta!

hnusák
15.11.2021 1 z 5

Ačkoli mám Žambocha rád a některé jeho knihy jsem přelouskal s gustem, toto dílo se mne jevilo až moc praštěné a cca v jedné třetině jsem se s ním přestal zabývat a s gustem vrátil.

gladya
17.02.2021 4 z 5

Nejvíc oceňuji autorovu fantazii. Smíchat postapo sci-fi a fantazy? Ve světě, který Žamboch vymyslel, jsou kyborgové biokonstrukty, umělá inteligence a superzbraně, jenže taky bohové upíři, démoni a čarodějové. Člověka napadne, jestli to nedopadne, jako když pejsek a kočička pekli dort. Ale ne, v tomto případě je výsledek velmi poživatelný.
Jen závěr byl trochu useknutý.
Kde nestačí technologie či biotechnologie, nastoupí magie. Tak to v tomhle světě funguje a tak funguje i hlavní hrdina. Jasně, je to brak, ale brak v nejlepším smyslu slova.
Posloucháno jako audiokniha.

Covenant
18.01.2021 3 z 5

Kniha mě nenadchla, ani nezklamala. Obsahovala horší a lepší pasáže. Neubráním se srovnání hlavního hrdiny s Patejlem od Kulhánka (proč všichni vytahujeme Kulhánka?). Jde o to, že u Patejla ví člověk, že je to záměrně přepálené a tím i odpouští spoustu bizarních záležitostí. U tohoto díla mám pocit, že se chvíli bere moc vážně a sem tam pronikne náznak zlehčení. Ale přesto převládá ta nejistota, kam ho zařadit. Jde o subjektivní názor, ale když mě tento pocit neopouští po celou dobu příběhu, lehce se nad ním zavře voda a spláchne ho do zapomnění. Plusy knihy pak spočívají hlavně ve výběru prostředí a ..... a protože Žamboch. PS: viděl jsem film. Oprava. Proklikal jsem film. Hrozně jsem mu fandil nebo čekal, že se minimálně nasměju. Zavíral jsem oči nad CGI a jinými blbostmi... Ale když máte brutální neherce, co se snaží mluvit drsně, není to ani k smíchu. Je to spíše smutné a zoufalé. Drsný spasitel je prostě motorová pila, chycená za špatný konec....ne, to by bylo až moc dobré. Jde jen o motorovou pilu, která není chycená.

toni-az
23.09.2020 3 z 5

Taková oddechovka, nenadchne ani nezklame. Na mě vše před Ostravou je jen takové plácání odnikud nikam, dobré tak na několik povídek. Ovšem Ostrava, tam je to o něčem úplně jiném, to mělo drive, bylo tam všechno.

Za mě nejzajímavější bylo to propojení s bohy a takové až animistické rituály, které najednou zase začaly fungovat.

Luigi1
20.08.2020 5 z 5

U této knihy jsem se nenudil,vtáhla mě do děje a byla přečtena raz dva.Doporučuji.

Rolada88
15.08.2020 3 z 5

Kniha mi dost připomínala dejem čas žít čas zabíjet ale četl sem ji snad 2měsíce nějak mě to nevtáhlo do děje. Takový průměr 50%

fmash
17.06.2020 4 z 5

Nebýt toho, že si autor ukousl moc velké sousto na samém začátku, takže potom musel hodně lavírovat, aby při faktické neporazitelnosti hlavního hrdiny vůbec bylo o čem psát tak dlouho, byl by to fakt vypečený kousek. Pojmout první část (vyřešení vesnice pomocí Nože) jako samostatnou povídku, byla by bezkonkurenční. Dávám 4 bimbule, protože to bavilo, i když závěr už hodně smrděl tím, že autor vlastně neví, co by tam ještě napsal, aniž by vytvořil ságu, a už ho to moc nebaví.