Dřív než se rozloučíme

Dřív než se rozloučíme https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47132/driv-nez-se-rozloucime-47132.jpg 4 32 11

Mít děti nebo ne? Někdo po nich touží, druhému jsou naopak na překážku. Tíhu téhle otázky pocítila Hana na vlastní kůži. Její první manželství vzalo za své jen proto, že manželovi dítě nedala. S dalším partnerem se seznamuje přes internet. Muž je opakem Hanina prvního manžela. Klade si jedinou podmínku: Jejich manželství zůstane bezdětné. Druhý manžel je sice podivín, nicméně Hanu zaopatřil. Žije se jí daleko lépe než dřív. A přece jí není osudem přáno, aby se u ní štěstí usadilo natrvalo. Chce toho od života tak málo, a přece na vlastní kůži poznává, že nic na světě není zadarmo.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
24.06.2023 5 z 5

Každý z nás hledá svůj kousek štěstí. Je zajímavé jak osud dokáže zamíchat kartami. Paní Řeháčková je taková moje srdeční záležitost od mých 9 let (všechno způsobila "Zlatka nezbednice"), nejinak tomu bylo i u této knihy citlivě popsaná vážná životní témata a rozhodnutí která ne vždy jsou "šťastná" ale "musí" být.

klarkys
12.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Paní Řeháčková má úžasný dar psát o obyčejných lidských životech. Prostě od začátku do konce čtete, chvílemi vám tečou slzy, chvílemi se usmíváte a poznáváte v běžných situacích sami sebe.
V této knize bylo zajímavé sledovat, jak si osud se všemi pohrál….tady opravdu platilo: “jednou jsi dole, jednou nahoře”.


Juvka
25.10.2020 3 z 5

Osobně mě moc kniha nezaujala. Příběh teda neurazil ale ani nenadchnul.

smejkalova.m
02.01.2020 4 z 5

Nevím jak to celé zhodnotit. Úplně mě kniha nevtáhla, jako jiné od autorky, možná je to i věkem a kniha je určena už pro ženy, které děti mají, nevím. Spíš to pro mě bylo takové zamyšlení jak člověk může dopadnout, i když si za to kolikrát nemůže. ;)

Ann98
16.02.2019 5 z 5

Dávám plný počet hvězdiček. Příběh o nešťastné hlavní hrdince, která nemůže uspokojit manželovu touhu po dítěti, a tak se její dříve spokojené manželství nenávratně rozpadá, se mi velmi líbil. Mnoho autorčiných knih čtenáře chytí a nepustí dokud knihu nedočtou dokonce, což je případ i této knihy. Hana neměla lehký život, zvlášť poté, co zůstala se svým vytouženým synem sama. Při čtení se u mě střídaly různé pocity, nicméně celá kniha je laděna mnohem více citověji než jsem u autorky zvyklá.

alnahu
04.06.2018 4 z 5

Další román od této autorky ,který začíná příběhem v lázních , kde si Hanka léčí svou neplodnost .Ani lázně však nepomohou a její manžel Štěpán ji opustí. Seznámí se přes internet se Šimonem ,pravým opakem jejího manžela ,Vše se zdá ideální Hana se za něj provdá ,ale podmínkou je ,že zůstanou bezdětní. Hanka přijde do jiného stavu a Šimon ji opustí. Získala vytouženého syna ,ale bez partnera.
S láskou ubývá čas, s časem ubývá láska.

Sargarepa
07.07.2017 5 z 5

Přečteno za odpoledne velmi pěkný příběh jen konec mě zamrzel ohledně syna

Tylinka
06.06.2017 5 z 5

Krásný příběh. Za večer přečteno, nedalo se odtrhnout.

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Zase se mi kniha líbila. Tato autorka je sázka na jistotu. Jsem spokojená. Čtivá a no prostě si ji přečtěte.

1v8na
10.10.2014 3 z 5

Příběh se mi velmi líbil, byl velmi pěkný, citový, ale i poučný

sabca
05.04.2014 4 z 5

Příjemné čtení na 2 večery přímo ze života. Je asi hrozně mít manžela žijícího celý život s matkou, která chce mít syna jenom sama pro sebe. Doporučuji.