Drama zvané brexit

Drama zvané brexit https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419387/bmid_drama-zvane-brexit-s3p-419387.jpg 4 5 2

Odchod Spojeného království z Evropské unie patří k nejdramatičtějším momentům začátku 21. století. Trvá už tři roky a zatím není jasné, kdy a jak se odehraje. Byl opravdu nevyhnutelný? Proč se Britové rozhodli odejít z Evropské unie? A jak se na tomto rozhodnutí podepsala migrace ze střední a východní Evropy? Na tyto otázky hledá odpověď zpravodaj Českého rozhlasu ve Velké Británii Jaromír Marek, který sleduje dění přímo na místě. Jeho kniha popisuje příčiny brexitu i dramatické boje v parlamentu, které tento proces dosud provázely. Čtenáře seznámí nejen s hlavními postavami brexitového dramatu, ale i s pohledem běžných lidí. Jak oni brexit prožívali a jak zasáhl do jejich životů? Dozvíme se i to, proč se zatím brexit zastavil na irské hranici. A jak se v něm jako bumerang vracejí staré historické křivdy.... celý text

Přidat komentář

Aileena
18.04.2024 4 z 5

Rozhodně zajímavá publikace. Pro mě poměrně překvapivé, ovšem zároveň velmi snadno pochopitelné počátky brexitu, včetně zásadního podílu ne zcela objektivních, zato však o to hlasitějších argumentů až po konečný výsledek hlasování.
Fakta zůstávají stejná, jako u každých voleb. Čím větší a viditelnější populistický cirkus, tím lepší výsledek pro danou stranu bez ohledu na objektivitu popisu tehdejší situace a reálnost slibů.

Docela bych uvítala knihu BREXIT č.2 s podrobným popisem všeho, co se na ostrovech po brexitu skutečně dělo, až po současnost, kdy bychom již mohli pochybovat o konečné spokojenosti tamních občanů se všemi důsledky odchodu. Přiznám se, že by mě hodně zajímal průzkum, jak by lidé hlasovali se současnými zkušenostmi podruhé...

raidmnoid
24.10.2019 5 z 5

Věcný popis toho, co se za poslední tři roky událo v UK a jaké problémy Brexit skýtá. Pro člověka ze středo-východu se asi trošku nelibě čte poslední část knihy o i naší nenažranosti, která částečně vedla k frustraci obyvatel (dávky na děti, které nejsou v UK) a byla snad i dalším hřebíkem do pomyslné rakve EU v očích obyvatel.


Štítky knihy

Velká Británie brexit

Autorovy další knížky

Jaromír Marek
česká, 1967
2020  88%Interhelpo
2023  73%Doba chemlonová
2019  88%Drama zvané brexit

Kniha Drama zvané brexit je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x