Drak Mrak

Drak Mrak https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34114/drak-mrak-34114.jpg 4 15 3

Veselá, pěkně ilustrovaná pohádka o poněkud atypickém dráčkovi pobaví především mladší školáky. Narodit se s jednou jedinou hlavou - už to samo o sobě je proti dračímu bontonu. Však se také rodiče okamžitě Mráčka zřekli - a to ještě netušili, jak bude jejich synek milý, dobrý a užitečný. A - což je vrchol - nebude požírat princezny! Čímže se tedy bude ta odstrčená potvůrka živit? A k čemu bude na světě dobrá? Bude s ní vůbec někdo kamarádit? To už vám poví sama paní Zinnerová, která tuto pěknou knížku napsala.... celý text

Přidat komentář

Turlogh
08.07.2022 5 z 5

Velice povedená pohádka ve stylu Čtvrtka a loupežníka Rumcajse se skvělými obrázky Radka Pilaře. Doporučeno číst malým dětem před spaním. Howgh.

Litocha
19.04.2021 4 z 5

Knížku jsme poznali ve formě audioknihy a pan Brodský se poslouchal moc krásně. Ano, začátek je až krutý a dračí rodiče by zasloužili, pak se ale z příběhu vyklube milá moderní pohádka, která staví na hlavu některé tradiční stereotypy a poskytne i mnohé podněty k zamyšlení.


WEIL
09.09.2011

Počínání rodičů draka Mraka si zaslouží veřejné pranýřování, protože když už se jim jednou narodilo dítě, tak by se o něho měli i starat.