Tiphanie: plamen touhy

Tiphanie: plamen touhy https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15418/bmid_tiphanie-plamen-touhy-6dq-15418.jpg 4 41 2

Drahokamy z Armor série

< 4. díl >

Hvězdy Armoru série

4. díl

Bretaň, 1365. Tiphanie neznala nic jiného než tichý život v ústraní za klášterními zdmi, dokud jednoho dne nepřišel palič a vrah St. Cado, nezhanobil zbožný mír a nepovraždil všechno živé, co nestihlo utéci. Tiphanie se sice ukryla, zanedlouho ji však, polomrtvou strachy, objevili vojáci vévody bretaňského, pátrající po bájném kříži z města Ys. Dívčin osud se zdá být zpečetěn, jeden z rytířů, Jannik de Morvan, se však nad bezbrannou, plachou novickou slituje a odváží ji do bezpečí. Proti své vůli, navzdory hněvu, který k narušitelům svého jediného domova chová, se do něj Tiphanie zamiluje, a ani on neodolá jejímu kouzlu. Bohužel sňatek s dívkou prostého rodu nepřipadá v úvahu…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Thiphani: Feuer der Sehnsucht , 1999


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
05.02.2021 5 z 5

Hezký romantický příběh, tuto sérii doporučuji číst popořadě, mnohé z hrdinů pak lépe pochopíme. Každopádně je zde dívka přeživší novicka z kláštera Tiphanie. Tu zachrání rytíř Jannick. Tiphanie dokazuje, že nezáleží na vzhledu ani na bohatství, mnohem víc ale na čistotě srdce a věrnosti. Stačí to však k získání srdce skvělého bojovníka s chladným srdcem i na nebezpečného loveckého psa? A najde rytíř i pes toho, koho hledají a koho potřebují, aby byli v životě šťastní? Jde to vůbec? Odpověď jistě uhodnete, přesto říkám - kniha to jistí. Vezměte ji do rukou a užijte si oddech.

Nibiru
03.07.2016 4 z 5

Je to moje třetí "setkání" s cyklem "Drahokamy z Armoru" a líbilo se mi. Pěkné, poutavé čtení, knížku jsem přečetla za dva dny, což znamená, že mě zaujala.
Místy autorka využívá i suchého anglického humoru, který mám velmi ráda. Oba hrdinové jsou sympatičtí, Tiphanie je nevinná, ale ne naivní a hloupá, jak některé autorky Červené knihovny mají tendenci ze svých ženských hrdinek dělat. Jannik se mi líbil svým smyslem pro čest a svým vnitřním bojem, který sváděl, když se snažil zapomenout na Tiphanii. A nakonec Marron, jeho psí věrnost a oddanost mě dojala tak, že jsem ukápla i slzu.
Dále se mi u knížek M. Cordonnierové líbí to, že i přes obtížnou a temnou dobu středověku vkládá do ženských postav pěknou dávku rozumu, inteligence a nepopiratelné snahy o zlepšení stávajícího světa díky jejich emancipaci, kterou ovšem uplatňují s citem a v rámci svých možností.