Drahé kameny v historii, pověrách a esoterice

Drahé kameny v historii, pověrách a esoterice https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109950/drahe-kameny-v-historii-poverach-a-esoterice-109950.jpg 4 4 3

Kniha je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o drahé kameny, o jejich minulost, příběhy a osudy i léčivé účinky. Je to spíše povídání a historky o drahých kamenech.

Žánr:
Literatura naučná , Věda

Vydáno: , Onyx
více info...

Přidat komentář
CervenaVeronika
CervenaVeronika
09.01.2023 4 z 5

Kniha krásně spojuje vědu geologickou s historií a spiritualitou. Kniha je velmi zajímavá a obohacující.

sira
sira
05.08.2016 4 z 5

Kniha je jakýmsi úvodem jak do historie používání kamenů, jejich použití, tak i mineralogickým základem. Ke každému krystalu má jenom krátké info. Kniha je útlá, tak jsem nečekala žádné podrobné informace, které lze nalézt jinde, ale očekávala jsem právě zaměření na historii kamenů a mrzelo mne, že tam toho nebylo uvedeno více. Zřejmě jsem už moc náročná, takže pokud hledáte jakýsi průřez a základní info - doporučuji a pokud základy už víte a chcete si počíst o historii - tak je to možné, ale nečekejte zázraky. Každopádně velikost knihy je výhodou, pokud čtete všude jako já, oceníte, že se vám všude vejde a můžete si znovu opakovat informace o kamenech.


vesirena
vesirena
09.02.2012 4 z 5

autor, ačkoliv je uznávaným geologem, přivedly jej znalosti o dějinách dolování ke kombinaci vědeckého i intuitivního přístupu k minerálům a polodrahokamům...jde o populárně naučnou knihu.

Autorovy další knížky

1999  80%Drahé kameny v historii, pověrách a esoterice
2008  0%Drahé kameny a jejich cesty v historii

Kniha Drahé kameny v historii, pověrách a esoterice je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
Chci si koupit2x