Procitnutí mága

Procitnutí mága https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62030/bmid_procitnuti-maga-Ljw-62030.jpg 4 38 4

Mágova duše se musí ukovat v magickém ohni. Raistlinu Majereovi je šest let, když se setká s arcimágem, jenž ho zapíše do školy, kde začne studovat magii. A právě tam talentovaný, nadaný, ale trápený chlapec pochopí, že by se magie mohla stát jeho spásou. Mágové z Věže Vysoké magie ho celou dobu tajně sledují, protože vidí, že se nad Raistlinem stahují temné stíny, tak jako se stahují nad celým Ansalonem. Aby se nakonec Raistlin přiblížil ke svému cíli a stal se čarodějem, musí nejdřív podstoupit strašlivou Zkoušku ve Věži Vysoké magie. A ta navždy změní jeho život - pokud ji přežije. Tento příběh předchází Kroniky i Hrdiny: Karamon, Kitiara, statečný rytíř Sturm Ostromeč, mrzoutský trpaslík Flint Křesadlo, půlelf Tanis, věčně zmítaný mezi dvěma rasami, a k uzoufání nenechavý šotek Tasslehoff Bosonožka si vzájemně slíbí, že se setkají v hospodě Poslední domov - na místě, kde jejich přátelství vzniklo a kde se v mnoha příbězích Margaret Weisové a Tracyho Hickmana po léta upevňovalo. Ale než se tito přátelé znovu budou moci sejít, Raistlin podstoupí Zkoušku, jež změní jeho osud.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Soulforge , 1998


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
03.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Zatím nejlepší kniha ze světa Dragonlance, jakou jsem kdy četl.

Je to přímo přecpané nápady, vkusným a trefným humorem mezi hlavními postavami a z celé knihy přímo srší radost ze psaní, mohutně prodchnutá tou pravou, povznesenou náladou naivních, devadesátkových Sword and sorcery fantasy. Pro milovníky téhle zlaté éry naivní fantasy je tohle zlatý grál !

Podle všeho tuhle knihu napsala sama Margaret Weis, což mi trochu dává námět k úvahám, jestli Tracy Hickman není ta brzda, díky které byly jejich společné knihy vždycky trochu zmatené a nevýrazné. Protože Procitnutí Mága je psané neskutečně čtivě, neustále se něco děje a postavy přímo dýchají životem. Ke každé po pár větách zaujmete nějaký vztah a perfektně je poznáte a těšíte se z jejich vzájemných interakcí. Takhle skvěle to Margaret v tandemu s Tracym nikdy nešlo !

Jediný důvod, proč nedám plný počet bodů je ten, že na konci knihy si OPĚT přečteme o tom, jak proběhla Raistlinova Zkouška ve Věži magie. Tenhle závěr už nic k ničemu nepřidává - zase jen "zjistíme", že důvody Raistlinova konání a jeho motivace - stejně tak jako to, na čem mu nejvíc záleží - Jsou Magie. Ovšem tomu už dříve byla věnovaná jedna celá kniha, takže tahle závěrečná kapitola (i když samozřejmě velmi dobře napsaná!) opakováním již jednou řečeného, zbytečně sráží dojem z knihy.

špulo
29.09.2018 4 z 5

Škoda, že zatiaľ nevyšlo pokračovanie. Rád by som si ho prečítal. Toto má fajný potenciál na poriadnu dávku poctivej fantasy. Fakt škoda...


JackieDecker
29.06.2016 5 z 5

Miluji tuto knihu, je jednou z mých TOP na kterou nedám dopustit četla jsem ji už mnohokrát a ještě si ji v životě mockrát přečtu.

Nevimm
14.06.2012 5 z 5

Pecka fakt že jo. Raistlin je výborná postava a ta část se zkouškou je výborná. Jestli se nepletu tak u nás druhý díl myslím nevyšel. Jinak je to low fantasy, to jako každopádně, ale vše to stojí na Rastlinovi a stojí to dobře.

Autorovy další knížky

Margaret Weis
americká, 1948
2006  76%Draci letního žáru
2003  84%Procitnutí mága
2008  75%Draci podzimního soumraku
1997  75%Dračí křídlo
2007  75%Druhá generace

Kniha Procitnutí mága je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce56x
Chystám se číst6x
Chci si koupit18x