Světlo a stín

Světlo a stín https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91076/dragonlance-predehry-91076.jpg 3 14 1

DragonLance - Předehry série

1. díl >

Sturm Ostromeč a Kitiara Uth Matar. Světlo a stín je příběhem z doby Sturmova hledání ztraceného otce a Kitiařiných tuláckých let. Pět let předtím, než Krynn pohltila válka, Sturm s Kitiarou přijímají pozvání na palubu létající lodi řízené spolkem učených gnómů, aby zanedlouho zjistili, že se s ní zřítili na to nejnepravděpo­dobnější místo na světě, ne červený měsíc Lunitár. Lunitár je pusté místo divů a hrozivých nástrah, místo obývané stromovci, kterým vládne šílený král, obrovskými mravenci vytvořenými z živých krystalů a záhadným drakem žijícím v obrovském obelisku. Čestný Solamnijský rytíř a svéhlavá válečnice musí společně překonat magii, moc i lásku. Světlo a stín je jednou z dlouho očekávaných knih odehrávající se v době před Kronikami.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Darkness and Light , 1992


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
19.03.2019 3 z 5

Byl to boj, jestli tomu dát tři, nebo čtyři hvězdy.

Tahle knížka na mě dýchá přesně tím veselým, naivním duchem klasické, pravověrné fantasy 80´let, se všemi jeho radostnými klišé. Je napsána s gustem, spisovatel si to očividně užíval, děj se stále hrne dopředu a ačkoliv postavy nejsou moc zajímavé a kniha trpí nelogičnostmi a nedostatkem hloubky, je to čirá radost a užívání si čtení.

Úvod knihy zdobí klasické fantasy setkání dobrodruhů v hospodě, začátek výpravy s divokým a smělým dobrodružstvím, vypálením hospody a prostě s gustem a nadšením podané totální klišé, které se ničím nezdržuje a je radost ho číst.

Většinu knihy potom vyplňuje mise Kitiary a Sturma na měsíci Lunitáru spolu se skupinkou legračních gnómů, kdy se děj nikam moc neposunuje, ale pořád se hraje na lehčí notu. Závěr knihy se odehrává opět na Krynnu, tempo se zrychlí, děje se toho hodně a Sturm mezi pasáky krav sprintuje dějem k samotnému zakončení. Po přečtení knihy musím konstatovat, že jsem rozhodně přečetl totální brakové béčko bez jakékoliv elementární hloubky, ale nenudil jsem se ani řádek a bylo to neskutečně milé :-)

Kniha Světlo a stín je v

Přečtených22x
Doporučených2x
Knihotéce36x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x