Dračí zub

Dračí zub https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23975/draci-zub-23975.jpg 4 15 3

Přidat komentář

david5746
02.05.2023 3 z 5

Našel jsem teď při likvidaci staré rodinné knihovny a vzpomněl si, že jsem to v mládí četl, takže ideální kandidát na ČV.

Jedná se o krátký příběh z Leningradu a tajgy, taková kombinace detektivky a lacinějšího Indiana Jonse a to celé ještě okořeněno sem tam příběhem, který s tím ani moc nesouvisí,

Na to, že je kniha krátká mě v této době už moc nebavila.

Adapa
12.08.2020 4 z 5

Velice dobře napsaný krátký dobrodružný román z prostředí sibiřské tajgy. Rudolf Luskač příjemně překvapil. Byl to pro mě neznámý český autor, rád si od něho seženu ale další knihy.
Román začíná v Leningradě, kdy autor dostává varování s dračím zubem. Podobné dostanou i dva jeho přátelé, se kterými byl kdysi na výpravě v horách Sibiře. Nejprve vše vypadá na vtip, pak na krevní mstu sibiřského národa. Kniha začíná nabírat prvky detektivky. Po přesunu s Leningradu do tajgy se prvky detektivky ztrácí a objevuje se zde i příroda a tajemný člověk, který Rudolfovi Rudolfovičovi strojí o život. Do toho objevují tajemnou hrobku mongolského vojevůdce, kterou se snaží někdo vykrást.
Pan Rudolf Luskač vše píše svým jménem, jak kdyby vše sám prožil. Těžko pak říci, co je na románu pravda a co je čistě autorova fantazie.
Všem doporučuji.


1972Sixo
31.10.2016 3 z 5

Po "Závoji" moja druha Luskáčovka, a je to trochu zošup smerom dolu. Chýba mi tam tá jeho poetika tajgy. Aj keď príbeh samotný nebol zlý - taký lacnejší predchodca Indiana Jonesa po socialisticky. Ďalší bodík tomu ubral koniec, za prve sa to prehuplo do WW II., za druhé, to citové rozpoloženie hrdinov, akoby bolo z iného románu.