Dračí plamen

Dračí plamen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510698/bmid_draci-plamen-8iJ-510698.jpg 4 28 5

Jednoho chladného nedělního večera na začátku roku 1957 čekala Sára Dewhurstová se svým otcem na parkovišti u benzinové pumpy Chevron na draka, kterého si najali jako pomocníka na farmě… Sára a její otec, vyděděnci malého městečka Frome ve státě Washington, jsou nuceni najmout si na práci na farmě právě tohoto tvora, což je něco, k čemu se uchylují jen ti nejnuznější… Drak Kazimir však představuje něco mnohem víc, než co je viditelné pouhým okem. Sára se o něj proti své vůli začne zajímat: o bytost, která údajně nemá duši, ale zdá se, že je z nevysvětlitelných důvodů odhodlaná chránit ji a držet v bezpečí. Protože drak ví něco, o čem Sára nemá tušení. Přispěchal na farmu poháněn dávným proroctvím. Proroctvím, v němž figuruje úkladný vrah, kult uctívačů draků, dva zuřiví agenti FBI - a samozřejmě i Sára samotná.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Burn , 2020


více info...

Přidat komentář

Ashi
23.10.2023 4 z 5

Čekala jsem něco jiného. Ale tohle bylo...nečekané.
Podle mě to rozhodně nebylo Young adult. Kniha mi přišla "složitější", víc k zamýšlení, psaná víc náznaky s hlubokými tématy.
Nebylo to tolik fantasy, první půlka knihy byla o běžných problémech života a druhá vlastně taky. Fantasy prvky spíše jen ozvláštňovaly děj, ale nestálo to na nich. Občas mě zaujalo jak moc důkladně, filozoficky a hluboko se dá vlastně zamyslet nad tím.....co je to proroctví.

Káťa484
20.09.2023 3 z 5

Příběh byl zajímavý. Zklamal mě v době, kdy se Sára přesunula do jiného světa. V tento okamžik mi přišlo, že se již žádný příběh neodehrává a tím to pro mě skončilo.


Holumar
17.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Co knize rozhodně nelze vytknout je vizuál obálka nádherná... I když trošku náchylná k neopatrnemu zacházení.
Obsah mě už ale tolik nenadchl. V knize jsem si přišla stejně jako hlavní hrdinka jako by mě někdo postuchoval z místa na místo aniž by tomu on nebo já rozuměla. Pár myšlenek tam bylo docela zajímavých ale drtivá většina děje mi byla úplně jedno.
!! Spoiler!!
!
!
!
!
!
!
Nějaké proroctví jehož znění bylo pro jistotu úplně vynechano mi přišlo úplně nahodne. Finální boj a zvrat laciný... A ono klišé že po jedné jediné noci člověk ví že jsou si dva souzeni zamiluje se mě už opravdu nebaví.

DreamerX9
21.04.2023 1 z 5

Kniha má nádherný obal a zaujala mě svoji originalutou avšak děj mě až tak nebavil a čekala jsem asi něco trochu jiného podle anotace.

Laerry
31.03.2023 5 z 5

Ness nezklamal a opět vymyslel originální svět, který můžete číst jako "běžnou" fantasy, nebo v tom můžete nalézt spoustu skryté symboliky, která vás donutí k hlubšímu zamyšlení. Jsem též nadšená ze samotného vzhledu knížky, protože nechybí ani úžasná ořízka, která se bude hezky vyjímat v knihovně.