Dračí nevěsta

Dračí nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294162/bmid_draci-nevesta-EWW-294162.jpg 4 20 10

Drzá Sanje má už osamělého života na zděděném statku plné zuby. Nemíní se zahrabat na samotě za vsí, jejíž obyvatelé ji nemají v lásce. Má plán. Prodá statek a odejde do města za prací… Kherachrenn se toulá krajem a žije svůj klidný dračí život. Občas ukrást nějaké dobytče považuje za příjemné zpestření, ale ta drzá holka, která tak statečně brání svoje krávy je výjimečně zábavná… Statečný rytíř vždy stojí na straně slabších. A když se krajem začnou šířit zvěsti o drakovi, Dermi neváhá ani vteřinu. Zničit tyhle krvežíznivé bestie je jeho poslání… Rychtář dobře ví, jak je důležité zabezpečit klid v obci. Nikdo nesmí beztrestně krást dobytek! Ale taky ví, že vesničané se drakovi sami postavit nemohou. Rozhodnutí, zda poslat pro drakobijce nebo si bestii raději usmířit, je lehčí, než se zdá. Zvlášť když jsou ve hře peníze a jedna nepohodlná holka… Současnost má ovšem kořeny v minulosti, a nárok na budoucnost mají jen ti, kteří přežijí…... celý text

Přidat komentář

Belgarion
12.01.2024 5 z 5

Krásný příběh, který se mi nesmazatelně vryl do paměti, a zařadil se do poličky "opakovaně čtené". Děkuji!

Ashi
10.02.2023 5 z 5

Tenhle styl mi sedl. Ale je to tím, že mám ráda příběhy typu "drzá hrdinka" a "mocný mág".
Je pravda že vsuvky z minulosti mi přišly zbytečné a občas jsem je i přeskakovala.
Dialogy super.


Nikei
27.10.2020 3 z 5

Oceňuji originální příběh, i když bych ho spíše přirovnala k pohádce než k románu. Hlavní postava mi přišla až příliš nereálná kvůli tomu, že okolnosti, kterými si prošla, by každého nějakým způsobem poznamenaly, avšak u hlavní postavy jsem to nepozorovala. Jinak se jednalo o nenáročné, pěkné, oddechové čtivo, určitě nepohrdnu jinými díly autorky.

Ven_D
26.01.2020 4 z 5

Řeknu vám... bavila jsem se. Holka s pořádně proříznutou pusou, která jí stojí nejednu rádu navíc. Drak. Rytíř sviňák drsoň největší. Skvělé dialogy, dobrá zápletka... Dojásáme, vychladneme a dáme negativa. Useknutý konec, se kterým si šlo víc pohrát. Nešťastné a chaotické prolínání současnosti s minulostí, nicméně... autorka mě přesvědčila, že od ní nečtu naposledy! Celá recenze na blogu, odkaz v profilu.

KatherineLuka
12.11.2019 5 z 5

Děkuji za krásné komentáře. Cením si toho.
KL

Elodie7539
03.01.2018 4 z 5

Krásný příběh, skvěle napsaný. Žádné zdlouhavé pasáže, čte se jedním dechem – jen by mohl být trochu delší... Rozhodně doporučuji všem, kteří mají rádi draky XD

zuza.floderova
20.12.2017 5 z 5

Na prvotinu je to brilantní :)

SBH
03.08.2017 3 z 5

Kniha je napsaná čtivě a rozhodně vtáhne do děje. Ale...
Autorka se nezamyslela nad spoustou nelogických věcí jak v ději, tak v okolnostech. Například - Sanje je podle všeho krásná, navíc zdědila statek s pěti krávami, husami a slepicemi, a přesto má nouzi o ženichy? Už Kecal, blahé paměti, vychvaloval nejlepší partii v širém okolí slovy: "Dvě krávy má a pěkné telátko..." Dál - S. při prvním setkání považuje draka za zvíře, ale mluví na něj. Kdyby ji napadl medvěd, taky by se pokoušela šelmu "ukecat"? Vulgární obraty možná měly zdůraznit její sedláckou ráznost, ale princův výraz "stěr dračího spermatu" už byl hodně za hranou.
Prolínání dvou příběhů by mohlo být zajímavé, kdyby nebylo tak chaotické, zmatečné a nelogické vůči probíhajícímu ději. V příbězích se vyskytovaly paralely, které bylo možné vtipně využít.
Co se týče pravopisu, z nepochopitelného důvodu byly věty začínající spojkou "a" vždy s malým písmenem na začátku.
Evidentně se jedná o prvotinu mladé autorky.
Nicméně je vysoce pravděpodobné, že spisovatelka stvořila své dílo úplně sama, a ono přitom dosahuje vyšších kvalit než mnohá překladová literatura, v níž se zámořské autorky pyšní stránkou jmen svých pomocníků. Takže doporučuji.

MiraiYume
21.07.2017 5 z 5

Krásně napsaný příběh se zajímavou zápletkou. Propojení dvou vzájemně propletených příběhů je skvěle vymyšlené. Dračí nevěsta se čte lehce a rychle, docela mě vtáhla do děje. Romantika, napětí, zrada, boj a zase romantika - v náznacích... V tom příběhu je prostě vše. Po druhém přečtení mi přišlo pár věcí lehce nedotažených - zasloužily by si více prostoru, ale rozhodně doporučuji všem milovníkům fantasy!

immerin
05.03.2017 5 z 5

Kniha se čte velmi dobře. Děj má rychlý spád. Každou stránku jsem si vychutnala. Jen mi trošku chybělo několik nedokončených scén, což je chyba mé zvědavosti. Už se těším na další dílo této autorky.

Autorovy další knížky

Katherine Luka (p)
česká, 1989
2017  85%Lovec věna
2016  86%Dračí nevěsta
2022  89%Tajemství černé dámy
2020  89%Lesní klenot
2018  87%Josie a kolt

Kniha Dračí nevěsta je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce43x
Chystám se číst26x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x