Dračí Hlídka: Příručka pro hráče

Dračí Hlídka: Příručka pro hráče https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448989/bmid_draci-hlidka-AtP-448989.png 4 25 12

Zažij fantasy na vlastní kůži! Staň se drsným válečníkem, tajemným alchymistou nebo mocným kouzelníkem! Začít s tím můžeš právě teď! Dračí Hlídka je fantasy hrou na hrdiny, ve které můžeš prožít mnoho epických dobrodružství. Vyzkoušej si být na čas třeba čarodějem a vládnout kouzlům. Anebo v těle válečníka drtit monstra. Je pro tebe přichystáno sedm ras a šest povolání. Ve hře není nic předem dáno. Všechno je jen a jen na tobě. V Dračí Hlídce tak můžeš hrát doslova cokoliv.... celý text

Přidat komentář

nikolai
17.06.2022 5 z 5

Opravdový nástupce Dračího doupěte (pokud někomu DrD nevyhovovalo, tak mu nebude vyhovovat ani DH). Já jsem zjevně cílovka, takže velká spokojenost. Oproti DrD je tu množství vylepšení, které (podle mě) jdou správným směrem.

Morbidus
01.01.2022 5 z 5

Když jsem se v dávných dobách pokoušel hrávat s kamarády Dračí doupě, narazili jsme na jeden drobný problém - pravidla se snažila být až příliš komplexní. Spoluhráči se pak na mé vysvětlování pravidel mnohdy dívali s výrazem studenta biologie, který se nedopatřením ocitl na přednášce kdesi na matfyzu a bojí se z ní odejít. Výsledek byl ten, že... prostě to moc nefungovalo. :)
U Dračí hlídky tento problém odpadá - vše je (čtete-li text pravidel pořádně) nyní zpřehledněno, výrazně vylepšeno a vhodně doplněno. Ze všech pročtených a sesbíraných pravidel jsou tahle těmi, která vnímám jako funkční kompromis; vzbudila ve mně po delší době opětovnou chuť k hraní RPG.
Během hraní se žádný výraznější zádrhel zatím neobjevil (snad jen únavu postav řešíme spíš intuitivně) a není si nač stěžovat. Nicméně už při prvním čtení zamrzelo množství gramatických chyb. Normálně bych za to hvězdu ubral, ale jelikož předpokládám budoucí opravy, přimhouřím nad tím oči. Koneckonců, lákavé ilustrace a celková vymazlenost dělají z četby pravidel velmi příjemnou záležitost. Snad se brzy dočkáme i Pravidel pro pokročilé...
Pokud jste dračák dosud nehráli nebo se k němu vracíte, tohle je ideální start. :)


KájaKoxík
16.02.2021 5 z 5

Mohu maximálně doporučit a dávám 5 z 5 hvězdiček.

Velmi příjemná je nízká pořizovací cena, srozumitelnost pravidel i pro úplné nováčky a možnost vylepšení do budoucna s příchodem pravidel pro pokročilé.

Není to klasická knížka, ale jedná se o pravidla ke hře na hrdiny ve stylu RPG. Set obsahuje jednu knihu pro hráče, druhou pro vypravěče, sadu deníků postav a dvě hrací kostky. To je vše co ke hře budete potřebovat. Pokud Vás někdy zaujala hra Dračí doupě (například ve filmech nebo seriálech) a nejste dostatečně jazykově vybavení, abyste si mohli zahrát na základě anglických pravidel, je toto možnost právě pro Vás.

Pokud si neumíte pod jednoduchým popisem nic představit doporučuji si pustit libovolné video na YT od Strangers and Dragons. Uvidíte přímo praktickou ukázku hry.

Nejen začínajícím hráčům bych doporučila navštěvovat i web či fb Dračí hlídky. Najdete tam mapy, nápady na dobrodružství s Vaší skupinou i možnost najít hráče či skupiny ve Vaší blízkosti. Tvůrci hry také pořádají online Akademii pro vypravěče a záznamy pak umísťují na YT.

Pro hraní není třeba knihy přečíst celé, nejlepší je zúčastnit se nějaké hry a v případě toho, že Vás to nadchne, lze pravidla dohnat později :)

Doufám, že Vás to zaujme a rozšíří se tak hráčská komunita. Na hlídce mne najdete jako Bestii :)

Niraj
01.02.2021 3 z 5

Kniha není klasickou knihou, jedná se o manuál či příručku pro hráče fantasy RPG her na systému Dračí hlídka. Kdo zná a hraje, ten ví, kdo ne, tak je to kniha jdoucí zcela mimo něj. Mé hodnocení 3* je kvůli množství chyb (gramatických i faktických). A též, že neobjasňuje vše, tak jak bych si představoval. Ale už se chystá druhé přepracované vydání, spousta chyb tam má být opravena.

Kokocudaci
01.11.2020 4 z 5

Dračí hlídka je nový, podstatně jednodušší systém pravidel pro hry na hrdiny na základě původního systému DnD. V mnohém je jednodušší než jiné herní systémy a i když nějaké chyby či nejasnosti se najdou je to dobrý startovací bod i pro nové hráče. Zdá se l, že právě na nováčky docela cílí a je vcelku přístupný. Určitě doporučuji, je to nový živý systém (narozdíl od Dračího doupěte), bude se dál vyvíjet a poroste.

Jajiinka
01.11.2020 5 z 5

Hodnocení 5⭐/5⭐

Tyto dvě herní knihy jsou o uvedení do herního světa Dračí Hlídky. Je to fantasy hra na hrdiny, která je nástupcem dračího doupěte. Knihy jsou podrobně popsány a velice srozumitelně, tudíž i lajk pochopí základní pravidla této hry.

V knize "příručka pro hráče" se seznámíme se základními pravidly hry. Tvorbu postavy, dovednosti, výzbroj a výstroj, rozvoj postavy a náboženství. Rasy - barbar, elf, člověk, hobit, obr, trpaslík, gnom. Povolání - válečník, hraničář, kouzelník, alchymista, zloděj, klerik. A mnoho dalšího ...

V knize "příručka vypravěče" je o přípravě příběhů a tvoření příběhů. Také tvoření jeskyni, vedení hry a užitečné informace a rady. Velkou část této knihy také tvoří bestiář. V bestiáři najdeme několik desítek protivníků - netvorů, nemrtvých, zvěře ale i živých bytostí.

Musím říct, že tuto hru vážně milujeme. Jsme zarytí fanoušci dračího doupěte 1.6 a hrajeme tuto hru již deset let, některé herní mechaniky jsme si upravili a nebo jsme je vůbec nepoužívali. V dračí hlídce to dokázali nádherně sladit. Důležité věci co v drd chyběli přizpůsobili systému RPG, což hru oživilo. Navíc lidé, co stvořili tento super projekt jsou velice aktivní i na svých stránkách mají plno příběhu a generátor tvorby postav, mapu atd. Dokonce dračákovskou seznamku.

Opravdu klobouk dolů a moc děkujeme!!! ❤️

ales1204
25.10.2020 5 z 5

Jsem nepopsatelně nadšený. Zkuste to taky!

robin9739
03.10.2020 5 z 5

Zatím naprostá spokojenost. Budoucí Legenda a velmi kvalitní nástupce DRD.... Později přidám plnohodnotnou recenzí ale zatím hrajeme a hrajeme a nemůžeme přestat.....

Perthorn
24.09.2020 5 z 5

Chcete dokázat hrát dračák s libovolnou partou přátel (nejen s hardcore geeky)?
Nebaví vás řešit detaily pravidel, mnoho různých hodů a výjimek?
Protože tohle je přesně to s čím DH přichází oproti jiným TTRPG systémům. Hlídka je nováčkům přívětivá, neobsahuje přehnaně komplexní hody a tabulky a knihy jsou psány s logicky komponovanými kapitolami. Vše proto, abyste si užili hru, ne řešili detaily. Za mě 5/5

scrazzy
03.08.2020 5 z 5

Po letech svěží vítr v českých hrách na hrdiny. Velice doporučuji i hráčům, kteří se s tímto druhem her zatím nesetkali.

JanYettiArbter
03.08.2020 5 z 5

Budoucnost české RPG scény. Každý, kdo hrál Dračí doupě, musí povinně zkusit HLídku :)

Fodder
31.07.2020 5 z 5

Naprosto epický počin, který si bere to nejlepší ze starého dračáku a posouvá to o dvě úrovně výš. Doporučuju všem fandům fantasy a klidně i počítačových rpg.