Dračí Doupě II - Bestiář

Dračí Doupě II - Bestiář https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210300/bmid_draci-doupe-ii-bestiar-210300.jpg 4 11 4

Dračí Doupě II série

< 2. díl >

Nebezpečí číhá všude. Na nočním nebi krouží siluety vampýrů a z rozvalin chrámů se ozývá kvílení mrtvých kněžek. Lesem se žene divoká honba s bezhlavým lovčím v čele, v patách jí táhnou přízrační vlci a jezinky hodující na mršinách. Stepí se šíří děs z obřího červa olgoje chorchoje, na moři může vaši loď napadnout kraken, v jeskyních si zas dávejte pozor na zákeřné permoníky. A pokud všechny hrozby ve zdraví přečkáte a uložíte se ke spánku, noční můra už na vás ve snech netrpělivě čeká. Bestiář je první oficální doplněk pro hru Dračí doupě II. Najdete v něm více než stovku bytostí připravených pro vaše dobrodružství, od obyčejných lidí až po netvory. Oproti bestiáři v základních pravidlech je popisu každého tvora věnováno více místa, takže uvnitř naleznete rozsáhlejší zápletky, propracované vztahy s jinými bytostmi, nápady na využití nestvůr ve snovém světě, oblíbené manévry a řadu dalších zajímavostí. Těšit se můžete na nové zvláštní schopnosti i na tipy pro tvorbu vlastních bytostí. S tímto Bestiářem čekají vaše hráče neobvyklé výzvy, tajemství, jež mohou odkrývat, okamžiky plné napětí i humoru, a v neposlední řadě spousta zábavy. (Zdroj: nakladatelství Altar)... celý text

Přidat komentář

Morbidus
03.01.2022 5 z 5

Skvělý bestiář. Bytosti (nejen) ze slovanské mytologie jsou zde zachyceny a popsány nejen pro DrD2, ale s trochou vypravěčské magie v podstatě i snadno transportovatelné do libovolného herního světa. Společně s možnými zápletkami a kvalitními ilustracemi - no neberte to. Pro PJ neocenitelná záležitost.

ParallyShawy
31.03.2021 5 z 5

Nejlepší ilustrace co jsem u českých her na hrdiny do té doby viděl. Nálož inspirace i pro jiné herní systémy, jelikož DrD2 bohužel nikdo skoro nehraje (teď jsem se dotkl asi některých lidí). Každopádně jestli Vám pravidla Dračího doupěte 2 nevyhovují, tak Bestiář stojí za to.


Eadwyn
06.06.2016 5 z 5

Opravdu skvělá věc. Nádherné ilustrace a zajímavá monstra, která jsou výborně popsaná.

Čtec
02.08.2015

Bestiář je bohatě vybaven skvělými ilustracemi. Od maličkých až po velké celostránkové. Obrázky Ondřeje Hanzlíka mi pojetím hodně připomínají černobílé kvaše Zdeňka Buriana ze starých dobrodružných knížek.

Co se textové části týče, plánovitě je zaměřena na slovanskou mytologii. A tak my, hobití kelto-anglo-sasové, odkojení všemi možnými elfy, trolly a gobliny, se najednou ocitáme ve světě Kytice Karla Jaromíra Erbena a potkáváme klekánici, vodníka, psohlava, vytoužence, černé spřežení, oživlé kamenné chrliče, větrnice a rusalky. Z ruských dřevních bylin sem zavítali bojaři, kostěj nesmrtelný či baba Jaga. A kdo by se v tom všem ztratil, tomu jistě dobře poradí mluvící liška podšitá.

Štítky knihy

česká fantasy Dračí doupě - hra gamebooky RPG - hry na hrdiny

Autoři knihy

Karel Černín
česká, 1978
Kryštof Ferenc
česká, 1986

Kniha Dračí Doupě II - Bestiář je v

Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x