Draci

Draci https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87259/mid_draci-87259.jpg 4 10 4

Kdo nepocítil krásu a kouzlo mytologie draků? Ať už to byla bájná stvoření ve službách ďábla, anebo boží vyslanci, mýty a legendy, které je obklopují, vždy přitahovali velké umělce, kteří je také dokázali odpovědně ztvárnit. S neobyčejnou invencí této problematice přistoupil i auto této knihy Montse Sant, který podrobně vylíčil nejnebezpečnější ze zmíněných příšer. Ciruelovy ilustrace výrazně dokládají jeho bohatou výtvarnou škálu i jeho vztah k přírodě - především ve ztvárnění velkého pozemského draka i ostatních draků staré i nové mytologie.... celý text

Žánr:
Fantasy , Mytologie

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Dragon´s World , 1992


více info...

Přidat komentář

Ashi
05.11.2021 5 z 5

Kniha se špatně shání.
Jedna z nejlepších knih odpovídající MÉ realitě a pojetí draků.

Safira55
12.12.2018 3 z 5

Knihu jsem po 4 letech uspešně sehnala a jsem nadšená!


adela9829
15.11.2014

Nevíte kde by se tato kniha dala sehnat?

Skallarix
08.09.2011 1 z 5

Na této knize je fascinující, když už to tak nazvu, jedna věc. A to je kontrast. Kontrast textu od M. Santa a ilustrací od Ciruela Cabrala. Obrazy Ciruela jsou velmi dobře známy nejen příznivcům fantasy. Mnohokrát byly použity na obálky a přebaly knih a nejen to. Jeho obrazy jsou fantastické a impozantní...! Však text, kterým "obohatil" obrazovou sbírku M. Sant bych rozdělil na dvě části. V té jedné se autor zaobírá vědecky/fiktivně draky, jakožto tvory, kteří běhají mezi námi. Na první pohled je však už patrné, že nečerpá jen ze své fantazie, jestli tedy vůbec, ale opírá se o slavná díla fantasy románů, v nichž vystupují tito úžasní a všemohoucí tvorové. Bohužel celé je to podané stylem, že vás to nutí neustále přemýšlet, jestli je to určeno čerstvě náctiletým fanouškům pohádek, fantasy a draků - což bych tento pokus rozhodně zhodnotil jako velmi nezdařilý; či je to pouze tak "debilně" zpracováno a autor to myslí vážně. Budu se držet raději té první varianty.
Druhou částí jsou více či méně známé legendy natolik překroucené, že snad nelze než-li se nad nimi jen pousmát. Ale i přesto bych tuto pomyslnou část považoval za tu čtivější.

Jistě bych tuto knihu nazval jen a pouze malou sbírkou obrázků světoznámého malíře C. Ciruela s textem, který můžete bez mrknutí oka ignorovat.

Štítky knihy

draci

Autorovy knížky

1996  80%Draci

Kniha Draci je v

Přečtených21x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x