Potopa

Potopa https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80922/potopa-katastroficky-roman-80922.jpg 4 33 7

Dr. Palfrey série

< 19. díl >

Voda tryskala ze země do výšky padesáti a více stop. Pokud to mohl odhadnout, bylo to právě v místě, kde předtím ležela vesnice. Ale teď tu nebylo ani potuchy po nějakých budovách, domcích nebo po kostelu s břidlicovou věžičkou. Byla tu jen divoká masa vody, která vystřikovala do výšky. Napínavý příběh známého autora detektivek Johna Creaseyho má řadu rysů dobré sci-fi i čtivého thrilleru. Krátce po druhé světové válce začne docházet zprvu na méně obydlených místech světa, ale pak i v samotné Velké Británii k nepochopitelným záplavám, které nelze běžným způsobem vysvětlit. Vyšetřováním je pověřen doktor Palfrey z oddělení Z 5. Ten zjistí, že potopy jsou způsobeny drobnými tvorečky nazývanými octi, kteří rostou závratnou rychlostí a poté pukají, chrlíce přitom neuvěřitelné množství vody. Zároveň s tím však před ním vyvstanou další otázky: Jsou octi přírodním úkazem, nebo byli vyrobeni uměle? Co stimuluje jejich růst? Dají se nějak zničit nebo zastavit? Jak zachránit lidstvo před novou celosvětovou potopou? (pitaval.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , Svoboda-Libertas
Originální název:

The Flood , 1956


více info...

Přidat komentář

murdoch
17.06.2023 odpad!

Absolutní nesmysl, postrádající elementární logiku. Nekupovat, nečíst.

Janadvorackova
16.02.2022 odpad!

Pokus o něco apokalyptického trochu s prvky sci-fi. Na příběhu je znát práce zubu času.


Stanas513
22.07.2021 5 z 5

Tak první díl této trilogie se mi zatím moc líbil. Uvidíme, jak se bude odvíjet další: Sucho.

soupik2012
03.04.2021 3 z 5

Než dojde k odhalení příčiny proč vznikají záplavy, tak je příběh nesmírně napínavý, tajemný a velice jsem si poslech užívala. Bohužel, část která je věnována pozdějšímu pátrání na zámku je naopak dost nudná, navíc značně nevěrohodná. V době vzniku 1956 to jistě byla nesmírně zajímavá a napínavá kniha, ale současné čtenáře si myslím již příliš neosloví. Přitom téma bylo velice zajímavé a je opravdu škoda, že se o sepsání podobných příběhů již nikdo nepokouší. Audiokniha je z roku 1994 a načetl jí pan Igor Smržík.

Kami.Hacken
02.12.2020 4 z 5

Knihu jsem četla již podruhé. Zajímavý příběh.

Eyghon
03.03.2020 3 z 5

Na obálce je napsáno "Thriller". Ve skutečnosti je to taková průměrná detektivka s malým prvkem sci-fi. To, co bylo thrillerem v 60. letech, je už dneska téměř směšné. Ale číst se to dalo, taková krátká jednohubka do vlaku.

tommydub
28.03.2015 5 z 5

Úžasně napínavá detektivka, supr příběh ,napínavé čtení až do samotného konce