Dovolenkáři

Dovolenkáři https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251308/bmid_dovolenkari-251308.jpg 3 57 24

Neodolatelný a vzrušující román o tajemství a žárlivosti, které vyplavou na povrch během idylické dovolené. Manželé Postsovi se s celou početnou rodinou a přáteli vypraví na Mallorku. Důvodem je pětatřicáté výročí jejich svatby a oslava promoce dcery Sylvie. Slunný ostrov, příroda, pláže a výborné jídlo slibují perfektní únik z hektického Manhattanu. Ale všechno vždy nejde podle plánu: v průběhu dovolené, která měla být tím nejkrásnějším životním zážitkem, vycházejí na světlo stará tajemství, ponížení a křivdy z minulosti…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Vacationers , 2014


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
21.04.2020 odpad!

Přátelé, tak tohle je o ničem. Jednom velkém NIC.
Odporná hlavní tlustá namyšlená na ranu stará Franny. No řeknu vám, mít ji za manželku, podvedu ji dřív než po 35 letech manželství.

Gay pár byl trapný tím chichtáním se u filmíků a běháním okolo bazénku. Neustálé myšlenky okolo adopce děcka v 55 letech neřeším, ale překáželo to tam, myšlenky těchto lidí mi byly jedno.

Tuctovka si konečně vrzla. Největšího sexoše a Boha široko daleko svedla slovy MYSLÍM, ŽE BYSME SE MĚLI VYSPAT.
Náhodou měl kondom, šup, její tělo panny bouřlivě reagovalo na každý dotek a pak, když ji při loučení chtěl obejmout, odstrkovala ho jako odpornej hmyz.
Wtf??

Kubánská trenérka a její slabošskej blbeček zadluženej byli takoví ... nijací.

Prostě ty lidi byli o ničem. Navíc mě nebralo ani to prostředí a celkově ta kniha prostě... tyjo. NIC. Sorry. Tak si léto nepředstavuju.

Zlatinka.Emilly
09.09.2019 2 z 5

Ani mě tato kniha nenadchla. Čekala jsem nějaké "drama", viz slova z obálky: "Z idylické dovolené se tak může stát peklo pro všechny zúčastněné". Pravda je to "může stát", protože podle mě se nestalo. Nic, co by se vymykalo druhým rodinám. Prostě tahle fungovala dva týdny pod jednou střechou, kde se odkrylo pár pozitiv, pár negativ, tak jak to obvykle bývá. Žádná specialitka se nekonala.


Martinaa24
27.12.2018 odpad!

Tahle kniha mě vůbec nebavila, nemohla jsem ji dočíst do konce... děj mě vůbec nezaujal

Aneleh
14.01.2018 4 z 5

Opravdu jen letní čtení na dovolenou, které mě chvílemi až nudilo. Kéž by se všechny problémy na každé dovolené nakonec tak vyřešily jako v této knize, dokonce i nevěra!

slesicka
15.07.2017 4 z 5

Od knihy jsem očekávala příjemné letní čtení a taková taky byla. Příběh hezky plyne, sem tam se něco děje a vžila jsem si i do prázdninové atmosféry ostrova. Za mě spokojenost.

DariDerek
26.04.2017 3 z 5

Nic napínavého, jak slibuje anotace to není, ale taky to neřadím mezi nejhorší knihy (to jsou pro mě úplně jiné) :-)) Každopádně je to takový průměr,kdy kniha nenadchne, ale ani neurazí - více píšu v recenzi v záložkách :-)

Gabrinela
01.03.2017 1 z 5

Opravdu podivuhodný počin. Že je to blbost, to bych odpustila, nemůže se autor zavděčit všem a své čtenáře si asi najde, ale co v knížkách nesnáším, jsou překlepy a chyby. Z těch chyb mi šla hlava kolem, jednou "Postovi nebyli na dovolené celé roky" a o 10 stránek dál "si dovolené vždycky užívali". Charles s Lawrencem vyrazili "už ve tři odpoledne předešlého večera", oduševnělé obraty jako"...nesnažili se ani o zdvořilou vlídnost, s níž by kupříkladu ignorovali plynatost jinak hodného psa." Dočetla jsem do str. 89. Na víc nemám:-)

Zdenullinka
04.02.2017 odpad!

Tuhle knihu jsem prostě nebyla schopna dočíst,tak moc mě nebavila. :(

bookcase
21.07.2016 4 z 5

Letní čtení k vodě nebo sonda do mezilidských vztahů? Tím vším jsou Dovolenkáři. Příběh pro čtenáře, kteří nehledají bezduchou odpočinkovou četbu, ale inteligentní společenský román, který má co říct.

hellena1523
13.06.2016 3 z 5

Skvělé čtení na dovolenou... Když knihu někde zapomenete, zas tolik vás to mrzet nebude. Ani v případě, že nebyla dočtena. Neurazí, nenadchne...

JessieEx
23.05.2016 3 z 5

Původně jsem zamýšlela přidělit knize jen dvě hvězdičky. Prvních sto stran se totiž nedalo číst. Bojovala jsem s nimi víc jak týden, pak se naštěstí děj trochu rozjel. Takže úplná hrůza to nebyla, nadšená ale taky nejsem. Nejvíce mě rozčilovaly chyby a překlepy a z čeho jsem úplně šílela byla snaha překladatelky. Pardon, ale použít jako zdrobnělinu jména Lawrence - LAWŘÍK...to je na odstřel...

Makyt
21.05.2016 4 z 5

Prvni cast knihy me moc nenadchla, ale od zpravy pro Ch + L se to zacalo menit a Bobbyho prohresek muj nazor zmenil uplne.... konecne to dostalo svih a zacalo se neco dit ;-) oddechove cteni, ktere ale podruhe cist nemusim.

Rendolet
29.02.2016 3 z 5

Děj nic moc, ale dá se to přečíst. Nemusí se jinak přemyšlet, odpočinková kniha

Majdaloupka
31.01.2016 2 z 5

Zklamani, nicmene castecne i mou hlouposti. Myslela jsem si na zaklade reklamy v metru, ze pujde o jednotlivé pribehy z dovolenych. Dale jsem se nezajimala, nicmene kdyz jsem se sama chystala na dovolenou a plenila jsem knihkupectvi, prihodila jsem i tuto knihu. Cist se dala, bylo to takove dovolenkove odpocinkove, ale ja cekala vtipné příběhy a ne klasicke klise rodinne dovolene...

Temný snílek
04.12.2015 4 z 5

Dovolenkáři jsou ideální kniha na letní dovolenou, užijete nejen zábavné odpočinkové čtení, ale taky krásy Mallorky – nádherné počasí, příroda okolo horské vily a písečné pláže. Nebo při nich zavzpomínejte na léto. Domnívám se, že v ději si každý najde něco svého. Prostě příjemná oddychovka, od které nesmíte očekávat příliš.

alena67
17.11.2015

musela jsem se hodně přemáhat, abych ji vůbec dočetla, silně nezáživné

Nelička
31.10.2015 3 z 5

Kniha splnila to, co jsem od ní čekala. Milý nenáročný příběh o osudech lidí, kterří spolu jednou na dovolenou. Možná na můj vkus trochu pomalý děj. Klidně bych přidala trochu víc zápletek. Každopádně na oddych je kniha fajn :).

reznickova77
12.10.2015 4 z 5

Při prvním pohledu, když jsem viděla, že knížka má cca 300 stran, jsem se trochu polekala. Pak jsem začala číst. Ze začátku mi děj nepřipadal zas až tak zajímavý, ale netrvalo dlouho a byla jsem v knížce, jak se říká, "až po uši". Je to velice čtivý román. V celé knize, tzn. i v celém jejím příběhu jsou u hlavních protagonistů podrobně vykreslovány zvláštnosti a odlišnosti lidské povahy. Popisují se zde jejich reakce v složitých situacích, které neustále v knížce, jedna za druhou, vznikají. Ačkoliv se děj odehrává mezi rodinnými příslušníky, kteří by se vlastně měli znát, vychází postupně najevo fakt, že opravdová povaha a charakter člověka se většinou pozná, až v nečekaných a ve vetšině případech krizových momentech.

acupoflucy
30.08.2015 4 z 5

Skvělá kniha na letní večery. Určitě se na prázdniny skvěle hodí, je oddechová a plná letní atmosféry. Ale dávám jí 4 hvězdičky kvůli tomu, že to není nic extra, jako knížky s 5 hvězdičkami, ale za přečtení stojí. :)

lea6493
12.08.2015 4 z 5

knihu jsem si vybrala kvůli názvu a obálce. Doufala jsem, že to nebude totální brak a nakonec mě kniha i příjemně překvapila. Jde o nenáročný příběh o jedné dovolené na Malorce :) na Malorce jsem byla před 6ti lety, tak jsem se tam díky knize vrátila zpět :)

Štítky knihy

Mallorca

Autorovy knížky

Emma Straub
americká
2015  54%Dovolenkáři

Kniha Dovolenkáři je v

Právě čtených1x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst31x
Chci si koupit11x