Dovoľ mi všetko...

Dovoľ mi všetko... https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344067/mid_dovol-mi-vsetko-yLj-344067.jpg 4 14 6

Alexandra Joneková len nedávno dokončila štúdium na vysokej škole a jej spoločenský život odvtedy zíva prázdnotou. Je veľkou milovníčkou kníh, predovšetkým príbehov z pera Jane Austenovej. To má však za následok, že Alex má nereálne očakávania, a preto sa jej priateľky a sestra obávajú, že si nikdy nenájde poriadneho chlapa, ktorý by jej vyhovoval. Na zásnubnom večierku bývalej spolužiačky ju kvôli istému nedorozumeniu nazve švagor budúcej nevesty zlatokopkou. Tento nepríjemný zážitok ju ešte viac vtiahne do sveta vymyslených príbehov a ukážkových džentlmenov. Raz večer sa na apel sestry vyberie do klubu, aby sa odviazala a zoznámila sa s jedným nezadaným známym. Samozrejme, je to ON – ten, ktorého chcela stretnúť ako posledného. Na Alexino veľké prekvapenie je však ON z ich opätovného stretnutia nesmierne potešený. Od tej chvíle sa ju Andreas snaží presvedčiť, aby mu dala „druhú“ šancu. Alexine sny ju však varujú, že to myslí vážne a chce od nej naozaj všetko...a to ju desí!... celý text

Přidat komentář

evaval
16.01.2022

Parádní čtení! Knížka mě chytla od první stránky. Hlavní hrdinka mi byla velmi blízká a sympatická a hned jsem se s ní ztotožnila. Alexandra Janeková po ukončení studia pracuje na volné noze - píše román a zároveň překládá beletrii. Je velmi uzavřená a celé její okolí se ji snaží někoho dohodit. Jí je ale mezi knihami skvěle a stále se vrací k hrdinkám Jane Austenové. Ale život ji nachystal mnohem víc. Stačí, když na chvíli opustí svoji bezpečnou ulitu. Já jsem se při čtení moc bavila, je to skvělé spojení nejen romantiky, ale i humoru a taky napětí, vřele doporučuji. K autorce jsem se dostala náhodou a už teď je mi jasné, že se těším na další její knížky, protože píše skvěle.

Knihajeradost
02.06.2021 3 z 5

(SPOILER) V knize se kamarádky se sestrou neustále snažily, aby Alexandra s nimi chodila ven na různé společenské akce. Jenže se jí tam vůbec nechtělo. Stále do ní hustili, aby si už konečně našla chlapa, což mi po čase začalo lézt na nervy. Byla dospělá, tak to byla její věc, jestli je ve 25-ti ještě panna. Rozjezd knihy byl tak velmi pomalý, že se nic moc nedělo. Stále chodila na nějaké akce, které si vůbec neužívala a tu nechuť přenesla i na mě. Čtení této knihy mě pak moc nebavilo.

V knize mi chyběla nějaká akce a jiskra, co by příběhu dodala šmrnc. Tak, jak to bylo ke konci. Konec byl úplně nádherný, až mi slza ukápla. Bohužel nenahradil celkový dojem z knihy, ale i přesto si myslím, že si své čtenáře najde, protože styl psaní byl skvělý.


Jurajovamaka
07.03.2021 4 z 5

Mirka je úžasná autorka. Kniha ma zaujala hneď od začiatku. Nevedela som ju pustiť z ruky. Čítala som kde sa dalo. Taký pútavý príbeh som už dávno nečítala. Bolo to napínavé a romantické.
Určite odporúčam všetkým romantickým dušiam.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

1v8na
07.10.2018 5 z 5

Velmi čtivý a romantický příběh. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a blízká věkově i zájmově. Oceňuji ukázky z knih od Jane Austenové, které uvozují jednotlivé kapitoly.
Také se mi líbí příběh v příběhu - hlavní hrdinka píše svoji vlastní knihu.
Příběh je nabytý erotikou, mini detektivní zápletkou a mysterií.
Zaujal mě již od první strany.
Velmi se mi líbily i části z Andreasova pohledu ke konci knihy.
jediné, co mě rozčilovalo, byla měkká vazba knihy - při čtení se mi kniha láme a obávám se, jak přežije další čtení. :-)

kocourjulie
27.10.2017 1 z 5

Jane Austenovou mám hodně ráda. Ale tohle ....ne. Děj mi připadal zoufale jednostranný a strašně roztahaný. Knihu jsem dočetla jenom z povinosti dát jí šanci až do konce.

novakovaterka22
21.07.2017 5 z 5

Nemuzu jinak. Styl Mirecky je dokonaly. Zboznuju tu knihu. A doporucuju. Krasny pribeh psany srdcem. :)

Autorovy další knížky

Mirka Novysedláková
slovenská, 1988
2017  73%Dovoľ mi všetko...
2014  80%Prísne tajný denník Miry Danesovej

Kniha Dovoľ mi všetko... je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce54x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x