Doufat znovu

Doufat znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454639/bmid_doufat-znovu-1pE-454639.jpeg 4 1115 216

Začít znovu / Znova série

< 4. díl >

Everly Pennová nevěří na lásku. Celé roky musela přihlížet, jak její matka trpí otcovým násilnickým chováním a jak stále více ztrácí sebe samu. Zážitky z dětství ji natolik traumatizovaly, že se rozhodla nikdy nezamilovat. To se však změní, když potká Nolana Gatese. Nolan je okouzlující, inteligentní a sexy a je to jediný člověk, před nímž Everly může být sama sebou – bez masky, kterou nosí před ostatními. Ale Nolan je její vyučující. Je jedno, jak dobře si rozumí a jak moc ji dokáže rozesmát svým zvláštním humorem. Everly ví, že je pro ni absolutní tabu. A přesto je bezmocná proti pocitům, které v ní vyvolávají jeho slova. Noční rozhovory s ním jsou to jediné, co ji odvádí od temných myšlenek, které ji od dětství pronásledují a noc co noc jí nedovolují usnout. Jen jemu může říci, že vůbec neví, co chce od života, a že studuje jen proto, aby byla její matka šťastná. Čím více času ubíhá, tím intenzivnější spojení mezi nimi je a tím více si Everly přeje překročit neviditelnou hranici, která ji od Nolana odděluje. Ale netuší, že za Nolanovým optimistickým přístupem k životu a nakažlivým nadšením pro literaturu se skrývá jedno tajemství. A tohle tajemství může zničit jejich lásku ještě dříve než začala....... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Hope again , 2019


více info...

Přidat komentář

Majulle
05.04.2024 2 z 5

jak již už bylo zmíněno, kniha byla bohužel ze série nejslabší.. :/ ale i tak příjemný příběh

Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha se četla dobře, ale přijde mi z této série zatím nejslabší. V toto díle máme Everly, dívku s traumatem, které ji nedá pokoj a jejího učitele Noaha. Je to klasická zakázaná láska, hlavně mezi učitelem a studentkou. Tento díl je napsaný hezky i přes to, že mi přijde nejslabší, tak jsem ráda, že jsem si ho přečetla. Super je, že se nadále setkáváme se starou partou a víme jak pokračují jejich životy. Poslední díl přede mnou tak hurá ne něj.


Petra00
15.02.2024 4 z 5

Knihy od Mony Kasten jsou jednou z mála romantik, kterou si jednou za čas ráda přečtu. Tenhle díl byl zatím asi nejslabší ze série, ale i tak to bylo fajn a užila jsem si to. Velmi mě bavila linka o rodičích Everly. Knížka by mohla být klidně o 100 stran kratší. Další díl si určitě ráda přečtu, ale zase až po delší době, jelikož příběhy jsou si dost podobné.

PetraBery
28.01.2024 3 z 5

Čtvrtá kniha ze série, vztah mezi studentkou Everly a jejím profesorem Nolanem. Další oddechovka, o něco málo slabší než předchozí knihy, ale vždy mě těší setkání se známými postavami.

Zuzanka45
15.01.2024 4 z 5

Já tuto sérii prostě miluju!
Tento díl byl možná o trošku slabší, než předchozí, ale čtení mě bavilo a užila jsem si ho naplno. Everly to sice neměla jednoduché, ale chvílemi mi přišlo, že se až moc lituje a nenechá si pomoct od druhých. Od druhé poloviny už to bylo mnohem lepší a kniha se nedala odložit. Všechny postavy jsem si zas hned zamilovala, jak už to v knihách od Mony bývá.

Pauvka
29.12.2023 3 z 5

Do tohohle dilu jsem se jaksi nemohla zacist. Nebavil me jako predchozi dily ze serie. Cetla jsem fakt dlouho.

Damonka12
23.12.2023 4 z 5

4,5 autorku miluju i když byl tento díl o něco slabší. Líbí se mi její styl psaní a spád jejích knih.

Silvisek
21.12.2023 4 z 5

Dalsi dil knihy se mi taky libil, ale chvilkama nudny. Ale moc me bavila ta super parta ktera drzi spolu a pomahaji si. Jsem zvedava na dalsi dil

cukrovka
24.11.2023 3 z 5

Tenhle díl série mi přišel slabší. Příběh byl celkem čtivý, ale hlavní dvojice mě moc nezaujala. Polovinu knihy se skoro nic neděje, pouze Everly fňuká nad svou láskou k Nolanovi, který je jejím profesorem.

Ála1968
18.10.2023 5 z 5

Wau,zas mě to dostalo.Moc se mi líbí,jak jsou všechny postavy z předchozích dílů provázány. Za mě to patří mezi jedny z nejlepších sérií

biairicia
03.10.2023 2 z 5

Za mě zatím nejhorší kniha ze série. Nečetla se špatně, ale nějak mě to nebavilo, bylo to takové moc ufňukané. Nolan a Everly mi nebyli ani nijak zvlášť sympatičtí, jako předešlé dvojice.

E.T.007
01.10.2023 odpad!

Nuda, nuda a ešte raz nuda, takže v polovici končím. Everly mi lezie na nervy, je ufňukaná, sebecká a trápna. Jej matka nemôže mať vážny vzťah, lebo ten muž ju určite opäť sklame, hoci Dawnin otec je milý chlapík, ale ona sa zamilovať môže a môže sa zbližovať so svojím učiteľom - na to, že neverí na lásku, je akosi až príliš ochotná hneď sa vrhnúť Nolanovi do náručia. O Nolanovi sa zas do polovice knihy v podstate nič nedozvieme, takže ma ani nemá prečo zaujímať, čo za bolesť (podľa anotácie) v skutočnosti za svojím optimizmom ukrýva. Jeho postava (hoci je v podstate jednou z hlavných) mi tu pripadá taká nemastná-neslaná, absolútne nezaujímavá, takže mi je maximálne ukradnutá.

evismaior
14.09.2023 4 z 5

75% - Příjemně sladkobolné oddychové čtení, u kterého akorát nesmím přemýšlet nad tím, proč by měl být takový problém se vztahem dospělé vysokoškolačky a jejího nezadaného učitele na univerzitě, která je zároveň popsaná jako velmi otevřená, kde se učitelé a žáci běžně oslovují jménem a chodí spolu po kavárnách i soukromých party. Samozřejmě je to plné klišé - ona je ta zajímavá studentka s těžkými životními zkušenostmi a on její učitel psaní, který si po nocích čte její úkoly, do kterých prosakují její traumata. To natahované bránění se vztahu bylo posléze už poněkud úporné, motivy propukající touhy a následného odstrkování se dost opakovaly, pak se to trochu posunulo, když se na scéně objevila i Nolanova traumata, takže ve druhé půlce knihy už bylo vlastně jedno, že je to studentka a profesor, mohlo to být vlastně klidně o komkoli. Ale četlo se to dobře a ve správné náladě určitě po něčem dalším od autorky zase někdy sáhnu.

Lucyeinstory
15.08.2023 5 z 5

Neni tajemstvim, ze Mona Kasten je jednou z mych nejoblibenejsich autorek, co se romanu tyce. Jeji posledni knihu Citit znovu jsem pasovala na jednu z nejlepsich knih roku 2020. Samotne se mi nechce verit, ze tento pribeh byl jeste lepsi.

Zakazana laska profesora a studentky je sice ohrane tema, ale me stale bavi ho cist. Hlavni postavy mi prirostly k srdci hned na prvnich strankach.

Everly je uplnou kopii me samotne. Miluje literaturu, cte, pise, zamilovava se do nespravnych kluku.
Nolana bych brala hned. Vtipny, chytry, charismaticky se spetkou sarkasmu.

Stranky mizely pod rukama a dej mel tak neuveritelny spad. Obcas jsem chtela Everly profackovat, protoze jak se nekdy chovala, to bylo teda neco.

Jedine, co jsem nepochopila, je ta obalka. Je na ni muz s cernymi vlasy, ale Nolan je blondak. To se jim jako moc nepovedlo no.

Niu
13.08.2023 4 z 5

Knížka mi trošku připomněla knihu od Coleen Hoover Život jedna báseň. Dost dlouho (prakticky většinu knihy) mi trvalo, než jsem si našla jakýs takýs vztah k Everly. Tak, jak byla přes Dawn v předchozích dílech vykreslena jako úžasná veselá bytost, tak jsem si to nemohla spojit. V problémech to byla kniha značně překombinovaná, ale zase mě zasáhla hloubkou těch pocitů bolesti a jak se s tím vyrovnat sám a pak spolu s druhými. Byla jsem ráda, jak se tam propojila kniha Cítit znovu - zde se odehrával děj paralelně s příběhem Isaaca a Sawyer.

lucky4ever
03.08.2023 3 z 5

Mám ráda atmosféru podzimu na vysoké škole, kterou se autorce daří vykreslit. Myslela jsem, že příběh Sawyer je nejslabší, ale nejspíš je to tenhle díl. Oproti klukům v předchozích dílech mi Nolan přišel takový nijaký. Je to nejspíš dáno i tím, že je učitel a do jisté míry si před studenty chrání své soukromí, ale přišel mi nezajímavý a bez charakteru i navzdory jeho silnému příběhu z minulosti mi ale přišel těžce uchopitelný.

bekule
25.07.2023 3 z 5

Příjemná čtivá oddechovka,být vě věkové kategorii které je určeno asi bych hodnotila výš.

Ewe291
02.07.2023 3 z 5

Za mna najslabsia cast serie. Ani jeden hlavny hrdina nebol taky ako som si myslela, ze bude
Vztah ucitel/ziak uz v knihach bol takze to nebola ziadna novinka. A aj tema bola celkom dobra ale mne tam chybala iskra napätie a celkovo vsetko. Ale aj tak zaujimave citanie

knihomolka460
02.07.2023 4 z 5

Kniha byla fajn a oddechová. Nicméně mi přijde ,že už je to takové furt dokola. Mona Kasten skvěle píše, ale už od začátku nám může být jasné jak to skončí. Celkově hodnotím pozitivně.

poník654
24.05.2023 4 z 5

Knížka se mi nejmíň ze série líbila, jelikož mi tam neseděl Nolan. Vztah mezi profesorem a studentkou jsem si vždy představovala, že profesor je o hodně starší a studentka mladší. Na tenhle ,,typ" knih moc nejsem, ale jinak za mě moc hezky napsaná a postava Everly mi seděla.