Dotek větru

Dotek větru https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11473/bmid_dotek-vetru-gi6-11473.jpg 4 36 8

Sheila se zbrkle a neuváženě vdala. Z jejího manžela se hned po svatbě vyklubal zlý, povrchní a hrabivý člověk. Už na svatební cestě do Mexika začala Sheila uvažovat, jak by z nepovedeného svazku unikla. Osud jí však připravil naprosto neočekávané, šokující a kruté rozuzlení. Novomanželé se stali obětí loupežného přepadení, při němž byl Sheilin manžel zabit a ona sama unesena bandity do odlehlé osady vysoko v mexických horách. Obyvateli tohoto místa jsou pouze muži ukrývající se před zákonem a jejich družky s dětmi. Sheila si náhle uvědumuje, že průjezdem úzkou soutěskou se dostala na místo vzdálené současné civilizaci nejen mnoho kilometrů, ale také mnoho let. V osadě psanců platí tradiční nepsané zákony, v nichž se Sheila jen těžko orientuje a na svoji nevědomost krutě doplácí. S postupujícím časem však zjišťuje, že právě tato primitivní a drsná pravidla jsou naplněna jakousi skutečnou prostou spravedlností, která se ze složitého života bohatých Severoameričanů již dávno vytratila. Život v osadě pozvolna přestává být pro Sheilu nesnesitelný, protože začíná vnímat překrásnou horskou přírodu a ani lidé kolem ní již nejsou nesmiřitelnými nepřáteli. Největší zásluhu na její proměně však má láska. Spalující zraňující a ochromující, která dokáže Sheilu dovést až k osudovému rozhodnutí ....... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Touch the Wind , 1998


více info...

Přidat komentář

knihovnička007
dnes 2 z 5

(SPOILER) Děj je předem jasný - už když si člověk přečte anotaci.
Příběh jednoduchý, přímočarý, není potřeba u něj přemýšlet, jen číst a to vyšlo.
Chytrá mladá blondýnka trpící zamilovanou slepotou, namachrovaný blbeček lačnící po jejích penězích. Rychlá svatba v Mexiku, ale blbeček si nestihne prachy moc užít, neboť skončí obličejem v prachu... A krásný svalnatý vůdce bandy, který umí anglicky... Jak to asi dopadne?? :D
Zuřivá lvice nikomu nic nedá zadarmo, ale kdo by se jí divil, když jí toho autorka tolik naložila...
Konec mi přišel velmi useknutý... asi už autorce došel dech nebo barva v psacím stroji.
Nalákalo mne vysoké hodnocení knihy, ale... Také mne zklamalo velké množství hrubek - i/y a bohužel toho nebylo málo :(
Pokud není co jiného číst, na dlouhé zimní večery nebo na dovolenou k vodě je to fajn... Stačí nepřemýšlet :) Velká písmenka, hrubší papír, čte se rychle.
Dala bych 3*, ale ty hrubky snížily mé hodnocení, bohužel.

wendy.veve
26.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Nádherný příběh. Tyhle situace miluju, když se dívka zamiluje do cizince a navíc je to šéf gangu. :D....Ten konec mi ale přišel příliš useknutý. Mohla to aspoň na stránku rozepsat, ale jinak určitě doporučuji, hlavně teenagerkám, které hledají romantiku ve všem. Tak jako já.


Marry123
14.05.2017 5 z 5

V podstatě oddechová kniha, která musí pohltit nejedno dívčí srdce. A s radosti se k ní vracím abych si prožila Sheilino dobrodružství znovu. Ovšem je pravda, že konec je nešťastně useknutý, ale dá se to "přehlédnout". :)

Jája92
02.05.2017 3 z 5

Čekala jsem trochu něco lepšího, už celý námět je takový dost neuvěřitelný. Sheila mi byla zpočátku dost nesympatická, ale časem se jí přišla na chuť. Líbila se mi tam jedna scéna, která mě nadchla. Velkým zklamáním pro mě byl konec, nedotažený , utnutý v půlce děje.

rajen
24.07.2015 odpad!

Tak tohle byl omyl. Kniha měla sice tři pozitivní komentáře a vysoké hodnocení, ale já se divím, že jsem ji vůbec dočetla a ztrácela čas. Naprosto primitivní styl psaní, autorka nedokáže ani pořádně rozvinout souvětí. Je to strašně ploché, naivní a nedotažené, jako by to psalo dítě. Děj totálně mimo realitu, neuvěřila jsem autorce ani slovo.

Anuka
26.02.2014

Krásné čtení.U knihy se nikdo nebude nudit tak jako já.

lara25
23.05.2013 4 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. Pro mne trochu harleqínový styl, ale pro odpočinek super. Děj hezky běží. Jen konec, který by se dal rozepsat ještě na několik stran je rychle utnut. Vypadá to jako by se autorka nadchla pro něco nového a přestalo jí už tento román bavit. :-) Aspoň, že to skončilo podle mého očekávání.

kika 13
04.01.2013 3 z 5

Hlavní hrdinka řeší jeden svůj problém tím,že se dostane do druhého.Napětí je v celém románě.

Štítky knihy

Mexiko divočina opuštění civilizace

Autorovy další knížky

Janet Dailey
americká, 1944 - 2013
2002  81%Dotek větru
2002  72%Záskok
2001  83%Dědička
2000  72%Nepokořená
2003  82%Duchové minulosti

Kniha Dotek větru je v

Přečtených51x
Doporučených3x
Knihotéce37x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x