Dorotka z hor

Dorotka z hor https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100444/dorotka-z-hor-100444.jpg 4 15 2

Dorotka série

1. díl >

Devítiletá Dorotka žije v horách na Vlčí stezce, kamarád Dominik bydlí na Zlomeném sedle. Ti dva bez sebe neudělají ani krok, ale zároveň ani jednu neplechu. Jaké to je, když zaujati hrou ztratí brášku Jiříka nebo jezdí ve sněhu na kole? Co nalezne Dorotka, když se vydá na Zlomené sedlo ve psím spřežení? Děti se setkají s partou výrostků, kteří těžce zraní psa Aguru. Pomsta darebáky nemine, to si můžete být zcela jisti. Leckteré ze společných výšlapů by neskončily dobře, kdyby nad dětmi nebděl věrný pes Agura - aljašský malamut.... celý text

Přidat komentář

Elizza
16.07.2021 3 z 5

Jako malé se mi to docela líbilo, i když nutno podotknout, že jazyková stránka věci rozhodně neodpovídala devítiletým dětem.
Teď z odstupem let a trochou rozumu navíc, mi nezbývá, než říct...:kdo sakra vymyslel, že takhle ta anotace vypadá OK? Všiml si někdo, že tam má úplně zybtečný odstavec, který je navíc na špatném místě?

Evik30
22.05.2014 4 z 5

Tak takové dětství bych chtěla prožít taky. Vždycky mě lákalo dobrodružství a prožít dětství v horách byl můj sen. Bohužel se nesplnil a tak jsem tam jezdila jen na týdenní pobyty o prázdninách. Hory jsou sice kruté, ale o to krásnější. Vím že pro lidi kteří tam žijí to není žádná sranda. Mlha může padnout kdykoli a v zimě se tam jinak než na lyžích nebo sněžném skútru nedostanete, ale o to je to v létě romantičtější. To co prožívá devitíletá Dorotka a její kamarád Dominik je ukázka toho co vše se dá na horách zažít.
Doporučuju přečíst všem kdo má hory rád a taky příběhy, které vypráví sám živoz.