Svatba s překážkami

Svatba s překážkami https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35087/donzon-svatba-s-prekazkami-35087.jpg 4 20 2

Donžon: Zenit série

< 5. díl >

Isis se má proti své vůli provdat za Strážce Donžonu,raději by si však vzala za muže Herberta. S tím ovšem nesouhlasí její otec, protože by tak přišel o slíbené věno. Strážce si ale na věno musí půjčit a do zástavy dává Donžon. Pokud půjčku včas nesplatí, připadne Donžon Vilému Delacourtovi...

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Donjon, Un mariage a part , 2001


více info...

Přidat komentář

Covenant
13.08.2015 3 z 5

Mrzí mě to, ale tenhle díl mě zklamal. Je to jen nějaký předěl, před posledním dílem této série. Když to člověk přečte za polední přestávku a skoro v něm nic nezůstane, něco je špatně. Že by se mnou? Ne, fakt mám Donžona rád a je to jeden z mála komiksů, do kterého jsem investoval a není jen půjčený. Ale přečíst si za dvěstěpade delší strip s nedokončenou pointou, je smutný. Co se mi líbilo, byla kresba. Zdála se mi nějaká lepší. Např. letící troll, to je opravdu hezké, prostorově vymazlené okénko. Jsem zvědav na poslední díl, jak se vybarví.

Kapis
06.02.2013 5 z 5

Takže máme tady dalšího kreslíře magického světa Donžonu a pro mne zatím po Trondheimovi nejlepší, dalo by se až říci k nerozeznání od mistra Lewise. Po této stránce není co vytknout, scénař už malinko pokulhává, ale fakt jen malinko - je to pořád moc dobrá zábava. Umíněnost, ignorance a flegmatismus Herberta je jednoduše k sežrání - a vůbec vykreslenost jednotlivých charakterů je komplexní a děj si to pěkně mašíruje ke konci, který ovšem víc než kdy jindy potřebuje pokračování!!!! Proto si po sedm dní, poslušen své klášterní výchovy, budu dávat čtyři kola bolestného a slavného růžence, nelítostně se budu mrskat v koňských žíních sklem zapleteným, klečíc na trnovém polštáři a týden nepozřu víc než 4 zrnka pšenice a do dlaně vody v tichých modlitbách za rychlé vydání dalšího dílu!!! Argo vyslyš mé volání!!! :-)


Autoři knihy

Lewis Trondheim
francouzská, 1964
Joann Sfar
francouzská, 1971

Kniha Svatba s překážkami je v

Přečtených28x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x