Domov s vůní ovčí vlny

Domov s vůní ovčí vlny https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391879/bmid_domov-s-vuni-ovci-vlny-Hdh-391879.jpg 4 23 9

Válka skončila a lidé se opět vracejí do svých starých domovů. A nejen oni. Borderák Kubíček ví, že nic už nebude jako dřív, ovšem kde je život, tam zbývá i naděje. A kde se pasou ovečky, tam je život.

Terezka05
Terezka05
12.04.2023 4 z 5

Pěkný příběh ovčáckého psa, který si jde za svým snem. Velmi pěkně napsáno.

Mary81
Mary81
28.02.2023 5 z 5

Útla knižočka, ktorá chytí za srdce. Príbeh, ktorý väčšinou vyvolá smútok, ale chvíľkami vyčarí aj úsmev na tvári. Bála som sa jej, dlho som ju odkladala, ale teraz nerozumiem prečo. Smutné, no zároveň krásne a citlivo podaná ťažká téma.


MadlenkaM
MadlenkaM
28.04.2022 5 z 5

Nádherná krátká povídka. Moc se mi příběh líbil, ačkoliv byl smutný.

Rodaw
Rodaw
21.10.2020 4 z 5

DOMOV S VŮNÍ OVČÍ VLNY
Moc hezká a milá pohádka :)) - to bych napsala nebýt konce... ale po tom konci - uf, co to vlastně bylo... Napřed na mě příběh působil spíše jako pohádka pro děti, ale po tom konci měním názor... příběh byl nakonec vlastně hodně smutný a melancholický . Tak trošku vystihuje i mé vnímání lidské společnosti, kdy se (bohužel) důvěra mění v naivitu a následně přijde prudký náraz reality :(. Celou knížkou provází i nádherná ilustrace pejska, kterou musím /a hlavně chci :)/ také pochválit. Bordeří povídačky jsem ještě nečetla, Domov s vůní ovčí vlny byla taková hodně hodně kraťučká jednohubka a hlavně ten konec mě vedl k zamyšlení... Ale jinak je to fakt taková pidi knížečka, takže je to spíš čtení před kafíčkem/ke kafíčku, rychlovka:)). Spíš takový "závan" a vánek...
PS: Kaštánka a Olínek - to jsou tak nádherná jména :-)
Více na mém YouTube :-)

8639
8639
10.10.2020 5 z 5

Tato kniha vypravuje o tom ,jak pes jménem Kubíček a jeho věrná kamarádka Kiliánka se pokusily najít nový domov. Přitom narazily na stádo ovcí a jedna z nich byla zraněná. Je to velmi zajímavá a dobrodružná kniha, ale i když smutný a drsný ale jinak bych samozřejmě doporučil.

Nikusha
Nikusha
22.06.2020 5 z 5

Co jiného čekat od lidí. Bodlo mě u srdce. Jinak tyhle romány vyprávěné pejsky mám moc ráda. I když někdy je to fakt emoční tornádo.

LunaL.
LunaL.
21.03.2020 5 z 5

I já jsem se dostala k téhle knížce po přečtení Bordeřích povídačkách. A rozhodně bych ji nebrala za pohádku. Opět krásně napsáno. Ale děj je dost smutný. I když zajímavý, jak poválečnou dobu popisuje pes. Blecha Kristiánka neměla chybu, dodala příběhu vtip a beru ji v tomto příběhu za hlavní postavu ( samozřejmě spolu s Kubíčkem)!
Nenapadlo by mě, jak moc může tak malá knížka o padesáti stránkách člověka dojmout!

Irsaf
Irsaf
04.01.2020 4 z 5

Kubíček - chytrý a šikovný pejsek...
Kiliánka a Olešky mi bylo líto...
Kristiánka je skvělá...
Hezky napsáno...

efka.saf
efka.saf
24.10.2018 4 z 5

Uf... tohle mi dalo docela zabrat! Bordeří povídačky patří mezi mé nejoblíbenější moderní dětské knížky. Jsou to vtipné, svěží a hravé příběhy, do kterých jsem se okamžitě zamilovala. A jakmile jsem viděla, že Pavel Mondschein má nový příběh, který vypráví o mém milovaném borderákovi Kubíčkovi, nelenila jsem, zabrousila na jeho stránky a začala číst.

SPOILER!

Tato krátká pohádka je v mnohém jiná. V prvé řadě to není zase až tak úplně pohádka, protože tíživá atmosféra je protkána celým příběhem. Myslím, že žánr thriller není u tohoto počinu zase až tak úplně mimo. Ačkoliv příběh vypráví Kubíček, je smutný, plný zmaru a zoufalství. Kubíček byl ale vždy velmi optimistický psík, takže do příběhu vnáší i naději. Ach, jak jsem byla šokovaná tím, když jsem pochopila, že pohádkový konec se nekoná a že Kubíčkova naděje bude nakonec definitivně pošlapána. Brrrr, mám horší husinu, než v případě klasického thrilleru.

5 hvězdiček dát nemůžu, Bordeří povídačky jsou TOP knížka, ke které se budu vždycky vracet. Tento příběh, ačkoliv je napsán opět s dokonalým citem pro jazyk, je pro mě - pro milovnici všeho živého - tak depresivní, že se k němu (kvůli pudu sebezáchovy) už nevrátím. Zážitek to ale byl docela silný!