Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi

Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370955/bmid_domov-bez-harampadi-jde-to-i-s-detm-N1P-370955.jpeg 3 37 11

Změňte své myšlení – Objevte nové návyky – Osvoboďte svůj domov Uklízecí kniha, která počítá i s dětmi! Děti vnášejí do našich životů lásku a naději, radost a smích, dávají životu dospělých jiný smysl. A také přinášejí domů hromady „harampádí“. Udržování rovnováhy mezi žitím a uklízením harampádí může (nejen) rodiče značně vyčerpávat, často jde o nekončící proces, jehož výsledek je i po hodinách úmorné práce stěží viditelný. Kniha Domov bez harampádí nabízí nový a osvěžující přístup ke zvládání nepořádku a věcí. Pomůže vaší rodině žít tak, jak jste si vždycky přáli. - Přestanete přemísťovat věci z místa na místo, uklidíte jednou provždy. - Nebudete se stresovat uklízením před každou návštěvou. - Získáte víc času pro sebe, pro děti, pro své blízké. - Můžete odpočívat během víkendů, které jste dosud z velké části prouklízeli. - Naučíte své děti vážit si toho, co mají, a také že bolest se lépe tiší láskou, přijetím a bezpečím, namísto kupováním si věcí. Joshua Becker píše o svém životním stylu blog Becoming Minimalist (Stát se minimalistou), jehož prostřednictvím denně inspiruje tisíce lidí po celém světě k lepšímu životu s méně věcmi. K tématu přistupuje s lehkostí a racionálně a snad právě díky tomu je jedním z nejvlivnějších zastánců minimalismu na světě. Minimalismus je rostoucí celosvětové hnutí, které povzbuzuje stále více lidí k tomu, aby žili s méně věcmi a aby svůj život určovali něčím lepším než tím, co vlastní.... celý text

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
26.09.2023 2 z 5

Četla jsem i jiné tohoto žánru, ale tahle kniha mě dost zklamala. Nedozvěděla jsem se nmic nového, nebo alespoň prospěšného. Pořád dokola to samé.

ladna
14.08.2022 2 z 5

Kniha spíše pro začátečníky v minimalizování, autor píše hlavně o pohnutkách proč, praktické návody zde nenajdete.


LejcaS
05.05.2022 4 z 5

Kniha, která mě nabudila k tomu, udělat konečně doma konec s nakupenými věcmi všeho druhu. Nemyslím si, že budu až tak do extrému minimalizovat jako sám autor, ale určitý základ mi to dalo :-) . Třeba to, jak skoncovat s věcmi, které se ,,ještě někdy budou hodit" nebo s milionem vzpomínkových či zdvojených věcí.
Jak však už píší čtenáři níže, určitě šlo zminimalizovat i počet stran této knížky :-)

MarNe
07.04.2022 3 z 5

Víceméně souhlasím s níže napsanými hodnoceními.
Knížka je dobrá inspirace, jak začít s minimalismem. Text vede k zamyšlení, ale místy se opakuje, až mě to rozčilovalo. Není potřeba víc příkladů k pochopením jediné myšlenky. Někdy je méně více.
A poděkování DádazPrahy za poskytnutí přehledných výpisků.)

Mi--LADA
22.02.2021 3 z 5

Myšlenky se sice opakovaly, ale v mém případě slyším radši desetkrát to samé. Protože když něco nechci slyšet, je třeba i prosté myšlenky opakovat několikrát, než je vezmu za své a přejdou mi do krve. Opakování myšlenek mi tedy osobně nevadilo. Ráda se obklopuju upřímně řečeno vcelku nepoužitelnými věcmi a nadbytečnými dekoracemi (jen těch ozdobných polštářků a povlaků co mám!), + kamínky, co našli děti a mušličky ve skleněných předmětech, obrázky, co děti namalovali, které mi připomínají hezké zážitky s rodinou nebo pěkný výlet s přáteli. Nějaká věc se koupí snadno, jenže kdo je pak klidně vyhodí, když zevšední, už nejsou moderní nebo jich je prostě moc? já s tím teda bojuju.
Snad se jednou k tomu minimalismu dopracuju nebo to naučím alespoň naše děti. Doufejme. Za každou knížku o minimalismu a vyhazování věcí děkuju.

Radka741
24.01.2021 2 z 5

Uf, jako myšlenky dobré, ale okecávat na 160 stranách něco, co by se dalo shrnout do jednoho článku, nebylo moc minimalistické. :)

daza.dt
13.10.2020 4 z 5

Knížka se četla rychle, myšlenky se dost opakovaly. S autorem v mnohém souhlasím, věci nás opravdu šťastnými neudělají. Trošku proškrtat, zkrátit a bude to fajn kniha.

DádazPrahy
27.09.2020 3 z 5

Knížku jsem se zájmem přečetla, oceňuji, že text vede k zamyšlení a některé tipy jsou užitečné.
Ale - když minimalismus, proč ne i při psaní:-)? Rozebírat toto téma na 166 stránkách textu je opravdu moc, je tu spousta zbytečné "omáčky" a mnohde se jinými slovy opakuje už jednou řečené.
Udělala jsem si výpisky (tři stránky), pokud někdo má zájem, ráda pošlu.

akinomV
03.02.2020 5 z 5

Po přečtení knihy Méně je více jsem sáhla ještě po této a dobře jsem udělala. Sice jsem našla pár podobných věcí, ale není toho mnoho a zbytek knihy vám určitě něco dá. Líbí se mi praktické návody i když je tam vždy prostor pro vlastní invenci. Určitě se nechám inspirovat ve změně u nás doma :-)

huhuhu
26.02.2019 4 z 5

Minimalismus jako takový se mi líbí, i když asi nejsem schopná ho plně praktikovat (ale každý pokrok se počítá). Je to ekologické, nekonzumní,... a uklízení pak nezabere tolik času. Každý člověk má doma totiž spoustu věcí, které nepotřebuje, nepoužívá a třeba vlastně ani nemá rád. Zbavování se harampádí je očista nejen pro domov, ale přináší úlevu i duši. Oprostí nás od minulosti a dovolí nám více se soustředit na přítomnost a budoucnost.
Bohužel v knížce se vlastně mluví o tomtéž stále dokola, jen třeba z různých úhlů pohledu, jako kdyby autor předpokádal méně inteligentního čtenáře, který si nedomyslí, že to, co platí o hračkách, lze aplikovat třeba i na knihy nebo oblečení... :))

sarka45
19.03.2018 3 z 5

Musím se přiznat, že jsem tak trochu křeček a mám problém něco vyhodit. Proto přivítám každou knihu, která mi dává naději se změnit. Ovšem minimalismus podle autora této knihy si mě příliš nezískal. Ovšem přiznávám, že to patrně není chyba autora :-). Na druhou stranu jeho názory na to, že život se nehodnotí podle nahromaděného majetku, ale podle prožitého, že není třeba děti zahrnovat věcmi, ale láskou, pozorností a časem jim věnovaným, že není třeba podléhat reklamě, srovnávání se s ostatními, nákupním horečkám, tak pod to bych se samozřejmě podepsala, to jsou životní pravdy, které by si lidé měli uvědomit. V dnešní materiální době blahobytu je potřeba si toto neustále připomínat.

Štítky knihy

domácnost úklid minimalismus

Autorovy další knížky

Joshua Becker
americká, 1974
2018  80%Méně je více
2018  68%Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi
2023  0%To, na čem záleží –Jak překonat svody a rozptýlení a žít smysluplnějším životem

Kniha Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce25x
Chystám se číst33x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x