Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500–1890 n. l.

Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500–1890 n. l. https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137906/bmid_domorodi-valecnici-severni-ameriky--6zg-137906.jpg 5 4 2

Autor se zabývá významnými rozdíly mezi kmeny – proč a jak vlastně válečníci bojovali, jaké používali zbraně a bojové techniky, ukazuje, jak ovlivnili evropské a americké techniky. Kniha plná barevných ilustrací a zajímavých informací je základním vodítkem pro všechny zájemce o dané období.

Žánr:
Literatura faktu , Vojenství , Hudba a zpěv

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Native American Warrior 1500-1890 , 2010


více info...

Přidat komentář

Skinwalker
02.09.2023 5 z 5

Kniha mapuje život indiánů po Kolumbovské době a jejich dobývání kolonizátory. Kniha je vskutku poutavě popsaná, jsou zde rozebrány techniky bojů, taktik a strategií, používáné nástroje/zbraně a indiánský um. Ale ukazuje i pravost a surovost, ať některých kmenů či kolonizátorů, vše je doprovázeno plno obrázky, ilustracemi, fotografiemi i ruznými mapky a nákresky.

" Zaslechli jsme hluk výstřelů a vyhlédli ven. Několik domů hořelo a dým stoupal k obloze. V jednom domě přepadli pět lidí. Otce, matku a nemluvně ubili ranami do hlavy, další dvě děti vzali do zajetí a odvedli. Také napadli dva lidi venku. Jednoho zabili, ale druhému se podařilo utécti. Kromě toho se jim podařilo střelit a zranit dalšího muže na útěku. Padl na zem a prosil o život. Že jim dá všechny své peníze. Rozbili mu hlavu, vysvlékli jej donaha a nechali jej ležet s rozpáraným břichem.... "
Mary Rowlandson, 1675

minirock
01.09.2016 5 z 5

Skvělá knížka pro všechny, kteří se zajímají o severoamerické Indiány. Autor přehledně popsal jejich historii, rozdělení na kmeny a jejich území, způsob života i válčení. Dále se zmiňuje o době osídlování Západu a popisuje větší i menší bitvy mezi Indiány a bělochy. Jmenuje nejdůležitější náčelníky a jejich činy. Dozvíte se také o typických zbraních a odívání jednotlivých kmenů a v závěru jsou vzpomenuty i úspěchy vojáků z řad Indiánů v obou světových válkách. V knize je mnoho krásných obrázků dokumentujících jednotlivé kapitoly.