Domek v malinovém údolí
Komentáře knihy Domek v malinovém údolí
Tato kniha se příjemně četla, byla to taková oddechovka na klidné večery. V příběhu nechybí romantika a také mnohé vtipné situace. Určitě doporučuji.
Přestože tento žánr zase tak moc nečtu, kniha se mi líbila. Bylo to čtení ve velmi svižném tempu s humorem a romantikou.
Asi nejsem cílová skupina. Ani jedna z hrdinek mě nezaujala natolik, abych knihu přečetla pořádně, spíš jsem přeskakovala.
Velmi výstižný komentář PrincaListicka
Hrozně hezká knížka! Moc na ty romantické slaďáky nejsem, ale tohle bylo tak přirozené, hřejivé, milé a vtipné čtení, zkrátka mě ta kniha dostala. A navíc úžasná příroda, koně, maliny, všechno co miluji, smíchané se svéráznými postavami, láskou a přátelstvím, tvoří dokonalé oddychové počteníčko.
Kniha, po které jsem sáhla víceméně proto, že má krásnou obálku.
A musím Vám říct, že to byl dobrý tah.
Opravdu mě mile překvapilo, jak dobře se kniha četla.
Krásný romantický příběh z české vesnice. Nechybí klasické zápletky, které se v milostných příbězích vyskytují. A přesto je to opravdu pohodové letní čtení.
Doporučuji a já se zaměřím na autorčiny další dvě knihy.
První kniha od této autorky a musím říct, že mě bavila a dobře se mi četla. Taková pohodová letní knížka.
Na mě asi moc prvoplánové a předvídatelné. Kromě Jindry tam není postava, kterou bych si oblíbila, Blanka, ta mě vyloženě štvala. A Marek, proč z něj autorka udělala nakonec totálního vocasa? Ten kraj znám a znám ho ze sedla.
Souhlasím s komentářem pode mnou, já to po 100 str. vzdala a jdu radši na něco lepšího.
Podle anotace příběh nezní vůbec špatně a milovnice skutečně odpočinkové romantiky bez hlubších myšlenek si tady určitě přijdou na své. Čtení téhle knížky nevyžaduje prakticky žádné přemýšlení, což pro mě byl asi největší kámen úrazu. Bohužel jsem docela vybíravá čtenářka a potřebuji, aby mi i takto oddechový příběh nabídl něco víc než jen prvoplánovou romanci. Dalo by se totiž říct, že už po prvních pár stránkách dokážete odhadnout, jak celá knížka skončí, což je pro spoustu čtenářek jistě výhoda, na čemž není vůbec nic špatného, pro mě ovšem ne.
První třetina příběhu docela odsýpala, přes tu druhou jsem se ovšem dlouho nemohla prokousat. Třetí to zase trochu napravila, díky čemuž jsem čtení nevzdala a příběh jsem dočetla do konce.
Lucka je klasická tvrdohlavá koňařka, která si jde za svým stůj co stůj. Jirka je zase klasický arogantní developer, který ovšem někde v hloubi duše touží po tom být milován. S podobným typem postav se čtenářky setkaly už v desítkách dalších knih. Musím ale říct, že jejich vztah a chemie, která mezi nimi fungovala, byla tím jediným, co mě nutilo číst dál. Přistihla jsem samu sebe, jak jim fandím a přeji si, aby to s nimi dobře dopadlo. To samé ovšem nemůžu říct o věcně ufňukané Blance. Ta je typickým prototypem ženské postavy, která má pár kilo navíc, je jako slon v porcelánu a nic se jí nedaří. Kdyby byla aspoň trochu sympatická a chovala se, jako kdyby v hlavě neměla vzduchoprázdno, asi bych ji dokázala tolerovat. Nebo kdyby se nějakým směrem vyvíjela. Ve výsledku jsem ale měla pocit, že její přítomnost byla pro celý příběh úplně zbytečná a kdyby v něm nebyla, vůbec, ale vůbec nic by se nestalo. I ostatní postavy, jako třeba stará paní Kahounová nebo raubíř Jindra, jsou víceméně jako vystřižené z nějaké hallmarkovské slaďárny.
Pokud tedy patříte mezi čtenářky, které chtějí příběh, u nějž během dovolené někde na pláži nebo u rybníka úplně vypnou a odpočinou si, můžu vám Domek v malinovém údolí vřele doporučit. Pokud ovšem, stejně jako já, máte na seznamu desítky, ne-li stovky knížek, které čekají, až si je konečně přečtete, pak můžete Domek v malinovém údolí s klidným srdcem vynechat, protože vůbec o nic nepřijdete.
(SPOILER)
Kniha je romantický útěk po Česku.
A povedený! Ze začátku má klidnější tempo... Blanka přijíždí se synem do jižních Čech, aby na léto převzala penzion a malinovou farmu od rodičů. Lucie bojuje s developery, kteří jí chtějí zabrat kus pozemku a vystavět tam monstr domy.
Postupně se dej přehoupne do (aspoň pro mne) strašně napínavého milostného příběhu Lucie a Jirky, u kterého jsem obracela stránky stejně rychle jako u detektivky... aby skončil (díkybohu) happyendem.
Ač v životě realista, miluju romantické příběhy, které končí dobře a ač se to někomu může zdát přitažené za vlasy, mně to pranic nevadilo :)
Styl je trochu jednodušší, ale vlastně to nijak nevadí.
Za samotný příběh bych udělila tři hvězdičky – příjemné letní téma, osudy, které mnozí z nás dobře znají: když se nedaří, tak se prostě nedaří, ale nakonec všechno dobře dopadne jako v pohádce. Místy sice děj sklouzne až do absurdna, ale jako oddychové čtení funguje kniha skvěle. Navíc přidávám půl hvězdičky za autorčin smysl pro humor a čtivý styl – právě tyhle prvky dělají z knihy milou společnici.
Knížka se mi moc líbila, rozhodně se čtenář nenudí . Pěkný příběh pro letní dny, nebo pro zlepšení nálady :-)
Fajn letní oddychovka, některé pasáže byly velmi vtipné (Jindra), některé přitažené za vlasy (svatba). Vcelku ale příjemné čtení.
Z knihy jsem nadšená. Je to naprosto krásná oddechová kniha na léto. Trošku jsem se této knihy bála, ale kniha byla opravdu skvělá. Styl psaní mi neuvěřitelně vyhovoval. Mělo to spád, na každé stránce se něco dělo a vy jste se nenudili ani minutu a to od první strany. Skvělé je, že kapitoly jsou psány z více pohledů osob, což miluju. Krásný příběh, za mě nic přeslazeného a skvělé hlášky. U této knihy bych nepoznala, že to psala česká autorka. Tak dobrou romantickou oddechovku jsem od českého spisovatele ještě nečetla. Moc chválím a knihu doporučuji.
Již třetí kniha,kterou jsem si přečetla od této autorky a tato byla zatím z nich nejlepší. Hlavními hrdinkami je Blanka a její bývalá kamarádka Lucie a její bratr Marek v příběhu je ještě několik osob a jejich osudy se vzájemně prolínají.
Blanka slíbila ,že se ve své rodné vsi postará rodičům o rodinný penzion,problém je ,že ve vesnici žije na chatrajícím statku právě Lucka z bratrem,každá má tedy své problémy-jak je pořeší se dočtete v této oddechovce najedno odpoledne.
Když si chcete odpočinout a jen tak si číst. Příběh, možná spíše puzzle z příběhů, jednotlivých postav, které jsou jen shodou okolností v jednom místě. Zaujme, neurazí, kniha na jedno čtení.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Barbora Majchráková také napsal(a)
| 2022 | Zámeček |
| 2023 | Pod Kaštanem |
| 2025 | Domek v malinovém údolí |
| 2026 | Cesta na Sardinii |

81 %
71 %

Domek v malinovém údolí
Taková jednohubka na jedno odpoledne.Celkem hezky vyprávěné z pohledu více osob.Co mi nesedlo,byla svatba Heleny a Marka.Helena mi nesedla vůbec a Marek byl sympaťák,ale nakonec z něj autorka udělala troubu.A tenhle jejich konec mi taky nesedl.Myslela jsem,že v jejich vztahu přijde nějaký zvrat.Jinak zbytek byl fajn