Domek v Irsku

Domek v Irsku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484487/bmid_domek-v-irsku-P7J-484487.jpg 4 1332 319

Hannah Cambellová se rozhodla pro velkou životní změnu a vyměnila kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru za studium na vyhlášené kulinářské škole v Irsku. První den si v Dublinu užívá všechno, co nové město nabízí – speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov, kde se škola nachází, zjistí, že „to, co se stane v Dublinu, nezůstane jen v Dublinu“… Kulinářská škola ukrytá mezi krásně zelenými kopci naučí Hannah mnohem víc než kuchařské základy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Cosy Cottage in Ireland , 2021


více info...

Cucy
Cucy
13.03.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Čtivý příběh, který vás vtáhne a na konci zjistíte, že jediné po čem toužíte je se vydat na výlet zrovna do Irska :-)

Sandalkar
Sandalkar
28.02.2024 5 z 5

Za mne zatim nejlepsi kniha serie. Irsko patri k mym vysnenym cestovatelskym destinacim. Tahle kniha muj hlad po "Smaragdovem ostrove" jeste vic rozdmychala. Vkusna romantika zahrala u srdce.

"Vzdycky rikam, ze clovek musi neco pokazit, aby poznal, jak to ma spravne vypadat."

PS: Souhlasim s komentarem nize, slepice fakt slupky nezerou a ani nesmi


coolpet.CP
coolpet.CP
26.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Byla to moc pěkná oddechovka. Líbila se mi víc než Chata ve Švýcarsku. Zasmála jsem se, třeba když Hannah byla smutná že ji umřel Herbert, usmívala jsem se když se ukázal delfín a vystrašil Hannah a představovala jsem si jak dělá přemety. Bylo pěkné číst i o partičce lidí kteří se chtěli naučit nebo zdokonalit ve vaření. Určitě se ke knize ještě někdy vrátím a moc ráda si ji znovu přečtu.

Evkaha
Evkaha
24.02.2024 4 z 5

A mě se ten příběh líbil. Ano, jsou všechny hodně podobné, ale to jsou i knihy jiných autorů. Ideální proložit jiným žánrem. Na blbou náladu, deštivé a větrné dny naprosto ideální. Těším se až narazím na další knihy ;-)

AnDyB
AnDyB
20.02.2024 2 z 5

Audiokniha.
Já tedy opravdu nevím, je to moje třetí kniha od autorky. První na mne neudělala dojem tak jsem dala také 2*. Ta druhá se mi naopak líbila, konkrétně Pekárna v Brooklynu. A zde zase nemohu dát více jak dvě hvězdičky. Líbí se mi myšlenka autorky, že se děj vždy odehrává někde jinde a točí se kolem jídla a za to jsou ty dvě hvězdičky. Celkově naprosto rezonuji s komentářem od sgjoli. Postavy mi přijdou strašně otravné. Takové dětinské na svůj věk. Hannah jako hlavní hrdinka mi nějak nevadila, ale ani tu lásku na konci jim zas tolik nebaštím :D Nevím uvidím zda dám autorce ještě šanci, možná ano. Je to teď 2/1, tak bych mohla ještě zkusit jednu audioknížku, přeci jen se u toho dobře pracuje :)

NikyTaky
NikyTaky
18.02.2024 4 z 5

Tak tenhle díl se mi opravdu líbil, vtipné, milé, svižné, dobrá zápletka na konci, ačkoliv je jasné, s kým hlavní hrdinka skončí, tak mě to moc bavilo :)

Šárka88
Šárka88
18.02.2024 4 z 5

Audiokniha
Příjemný poslechový román, který neurazí. Děj je sice průhledný, jak sklo, ale za mě spokojenost. Někdy mi Hannah lezla na nervy se svým chováním, ale to může být hlasem Veroniky Lazorčákové. Určitě poslechnu další díly, i když budou všechny na jednu hromadu stejně naladěný .

BlaV.
BlaV.
13.02.2024 4 z 5

Pátá a asi poslední kniha této autorky, potřebuji oddechovky mezi detektivkami. Vybírala jsem dle hodnocení. Ale víc bych asi už nebyla schopná přečíst, jsou si moc podobné.

sgjoli
sgjoli
11.02.2024 2 z 5

Knihy Julie Caplinové poslouchám výhradně jako audio - při práci je to docela fajn kulisa. Je to nenáročné, odpočinkové a ještě se to točí kolem jídla, což je mi příjemné.
Nikdy ty knihy z této série nehodnotím kdovíjak vysoko, není to přelomová literatura, co by vám měnila život. Nicméně tento konkrétní příběh hodnotím místo obvyklých průměrných 3 hvězd spíše podprůměrně. Máme tu opět stejný model - hrdinka se ocitá v jiné zemi, aby zažila něco nového, je v tom zakomponované jídlo a taky láska. S tím jsem počítala a to jsem vlastně i dostala. Ale...
Co mne dost iritovalo, bylo chování hlavních postav. Něco podobného jsem zaznamenala už u Hradu ve Skotsku. Paralela je v tom, že se postavy i tady na můj vkus chovají poněkud dětinsky, neúměrně svému věku. A to, jak se na začátku seznámí a co je spojí dohromady, mi úplně nesedělo. Na mne až moc kýčovité s lehkým nádechem trapnosti. Nevím, úplně se mi to do vkusu netrefilo.
Když už zmiňuji Hrad ve Skotsku, tak vtipné mi přišlo, že se v této knize objevuje hlavní hrdinka právě Hradu ve Skotsku - Izzy. Přiznávám, že tuhle sérii poslouchám na přeskáčku a Hrad ve Skotsku jsem poslouchala už dříve, byť časovým uspořádáním se děj Hradu odehrává až po Domku v Irsku. Zároveň je tu zmíněna Mína, kterou jsme potkali již v Chatě ve Švýcarsku, která Domku v Irsku předchází. Minimálně tyto tři příběhy (Chata ve Švýcarsku, Domek v Irsku a Hrad ve Skotsku) jsou spolu provázané svými postavami a zcela volně na sebe navazují. Ale opravdu jen volně, tak se nebojte, dá se to poslouchat i na přeskáčku, nic velkého si nevyspoilerujete.
Nakonec tedy 2 hvězdy z 5. Tenhle díl mi úplně neseděl - hlavně tedy tím chováním postav, které bylo prostě na mne až moc otravné.

bekule
bekule
07.02.2024 5 z 5

Bavilo mě to ještě víc než Chata ve Švýcarsku.Zábavná dvojice,krásné prostředí,snad jen jsem tam očekávala trošku víc informací o Míně. Jen jedna hnidopišská přípomínka ,podpořená celoživotní zkušeností se slepicemi - slepice nikdy nežerou slupky od brambor,brokolici a pod.

PéťaH.
PéťaH.
05.02.2024 5 z 5

Kniha se mi opravdu moc líbila. Měla jsem chuť vařit a pustit se do chovu slepic :-))) Jako rekonvalescence při nemoci mi vydržet přišpendlená u knížky nečinilo žádný problém. Dostala jsem ji jako dárek od syna a opravdu se mi trefil do vkusu.

KatnissLavender
KatnissLavender
28.01.2024 5 z 5

Sice jsem si pro seznámení s autorkou vybrala až 8. díl série, ale dle mého názoru jsem zvolila skvěle. Důvodem, proč jsem sáhla zrovna po této knize je Irsko. Země, která je mému srdci nejbližší a to i přes to, že jsem zatím neměla možnost ji navštívit. Nejsem tedy asi úplně objektivní, nicméně musím přiznat, že se mi kniha opravdu hodně líbila a to i přes to, že tu bylo jedním z hlavních témat vaření, což je pro mne snad ta nejhorší činnost na světě. Rozhodně stojí za přečtení a já už se nemohu dočkat, až si od autorky přečtu další!

uzivatel9575
uzivatel9575
28.01.2024 4 z 5

Je to má druhá kniha z této série od autorky a příběh byl dost uniformní s první knihou. Nicméně i tak byla kniha čtivá a lepší z těch dvou. Co musím autorce nechat, chci ihned po přečtení knih koupit letenky a jet do vybrané země :)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
25.01.2024 3 z 5

Advokátka Hannah odjíždí na dovolenou z Manchesteru do Irska do světoznámé kuchařské školy, aby se zdokonalila ve vaření. Čím víc poznává tuto zem, její překrásnou přírodu, místní lidi, tím víc zjišťuje, že do této doby nebyla v životě spokojená. Potká okouzlujícího muže Conora a její život se rázem změní. Knihu jsem přečetl na doporučení, tento druh románu opravdu není můj šálek kávy, tak proto mě zas až tolik nebavil. Což ovšem není chyba autorky, naopak čte se lehce, nádherný popis přírody v této krásné zemi a Dublinu, který miluju. Příběh je snadno předvídatelný, na můj vkus lehce naivní a méně ohňostrojů chuti by knize také prospělo.

Ne, nemůžeme za to, jak se cítíme, ale můžeme si vybrat, jak budeme reagovat.

Dol.l
Dol.l
23.01.2024 5 z 5

Tahle knížka u mě zabrnkala přesně na ty správné struny. Irsko je moje vysněná destinace, kam jsem se ještě nedostala. A ač je to knížka podle klasického receptu, tak není hloupá. Postavy jsou milé, uvěřitelné, krásně se to čte. Byla to moje první knížka od této autorky a určitě zkusím ještě nějakou další.

Didi15
Didi15
22.01.2024 5 z 5

Další příjemná oddechovka, vždy při čtení romantických útěků mám chuť ochutnávat speciality a stěhovat se :)

LidkaDino
LidkaDino
21.01.2024 5 z 5

Tato kniha je taková krásná romantická jednohubka. Je v ní popisovaná příroda Irska a hodní Irové takovým způsobem, že bych se tam okamžitě přestěhovala. Téma této knihy je vaření a spisovatelka tak důkladně popisuje bylinky a jiné ingredience do jídel, že skoro poznáte, jak chutná. Knihu jsem četla díky knižní štafetě, ale přemýšlím, že si ji koupím domů, protože se dá číst znovu a znovu.

Niki.N
Niki.N
19.01.2024 4 z 5

Tohle je druhá kniha,která mě od autorky velice pobavila a měla své plus. Opět velice krásně popsané toulky Irskem. Conor jako slavný šéfkuchař se bude muset ještě hodně snažit aby s Hannach udělal romantičku

Áža707
Áža707
13.01.2024 3 z 5

Po doposlouchání Chaty jsem se v podstatě hned vrhla na poslech Domku. Audiokniha je namluvena Veronikou Lazorčákovou a její podání je velmi příjemné, kniha je doopravdy krásně interpretována.

Opět bych ráda upozornila, že tato kniha se čte špatně bez nějakých dobrůtek, protože zde máte popisované podrobně různé speciality.

Setkáváme se s Hannah, která je sestrou Míny (z Chaty ve Švýcarsku) a máme zde skvělý propojovací prvek. Hannah je naprostý opak Míny. Je přemýšlivá a jediné bláznivé rozhodnutí je, že se chce naučit vařit v Irsku. Líbilo se mi, že z jisté části do této "rozumné" pozice mohla být vmanipulována rodinou.

Když už jsem u postav, tak mužským hrdinou byl Conor. Oba dva jsem si poměrně oblíbila, ale nijak zvlášť mě za srdce nechytili, asi mi u nich něco chybělo. Více se mi líbily vedlejší postavy jako například Izzy (na jejíž příběh se doopravdy hodně těším).

Prostředí knihy je opět velmi dobře vykreslené a Irsko si díky tomu oblíbíte a budete ho chtít navštívit. Samozřejmě děj je naprosto předvídatelný a za mě bohužel v tomto díle není ani pořádná zápletka. Čekala jsem nějaký větší důvod pro odloučení postav, ale to se zde vlastně nekonalo. I postranní příběh ohledně rodiny a pozemků mi přišel nedostatečný a málo vygradovaný.

Myslím, že u této série se bohužel člověk nevyhne srovnání. U mě se jedná o druhou knihu Romantických útěků a za mě byla rozhodně slabší. Mezi postavami nebyla patřičná chemie a jak už jsem zmínila gradace příběhu nula nula nic.

Celkově to bylo opět odpočinkové čtení, od kterého nečekáte něco extra hlubokého. Rozhodně jsem zvědavá i na další díly serie, ale momentálně potřebuji od paní Caplin trochu volno.

3.5/5

Silencia
Silencia
12.01.2024 5 z 5

Druhá nejlepší kniha útěků. Vede ta na hradě. Tahle byla taky skvělá, jelikož jsem Irsko navštívila, věděla jsem přesně, o čem mluví. Jen Conor je trochu trouba. Bavilo mě to. 4,5*