Domečky pro včely a užitečný hmyz

Domečky pro včely a užitečný hmyz https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415216/bmid_domecky-pro-vcely-a-uzitecny-hmyz-oGb-415216.jpg 4 5 3

Aby byl hmyzí domeček brzy plný života, potřebujete vědět, jaký materiál na jeho stavbu použít. Důležitá je nejenom vnější konstrukce, ale i výplň. Různé druhy hmyzu totiž potřebují ke svému hnízdění různé typy dutin a úkrytů. Musíte také vědět, kde domeček umístit a jak pečovat o něj a o jeho drobné obyvatele. Poté se už můžete usadit někde poblíž a pozorovat a poznávat různé druhy, které se do něj postupně začnou stěhovat. Z obsahu vybíráme: ● Včelí domečky čili hmyzí hotely ● Typy dutin ve včelích domečcích ● Výroba včelího domku ● Umístění včelího domku a péče o něj ● Pozorování hnízdících druhů ● Obyvatelé včelích domků ● Zahrada pro včely... celý text

Přidat komentář

Imor
23.12.2020 5 z 5

Můj první domeček pro užitečný hmyz jsem koupila asi před pěti lety za velké peníze, ale stále ho udržuji v chodu. V obchodech mě přitahují dodnes, ale místo domečku jsem zakoupila knihu (sice také za nemalou cenu) a můžu říct, že je povedená. Krásné ilustrace, jasné a stručné informace, pár návodů na zhotovení a rozsáhlá část, která se věnuje velkému množství druhů hmyzu, které mohou hnízdit v dutinách vámi vyrobených domečků od těch nejmenších až po ty největší - opravdu kniha, která udělá radost.
PS: jedna malá dřevěná bedýnky od mandarinek už je naplněná posbíraným materiálem z lesa. Ještě střechu a už aby bylo jaro :-)

Boby17
16.10.2020 4 z 5

Už nějakou dobu uvažuji o vybudování domečku pro včely na naší pidizahrádečce. Proto jsem si se zájmem půjčil v knihovně tuto útlou knížku. Dozvěděl jsem se základní požadavek, tedy umístění na hodně osluněném a před deštěm chráněném místě. Návod na zbudování domečku by mohl být více podrobný, resp. rozmalovaný ve větším formátu. Jak jsem z několika fotografií vysledoval, výplň může být velmi různorodá a asi je to i docela jedno. Bohužel fotky se až přespříliš věnovaly velkým projektům, které asi obyvatelé bytů z prostorových důvodů vůbec stavět nebudou. Přes tyto drobné výhrady knihu hodnotím veskrze pozitivně a dávám 4 hvězdy.


zelena_zabicka
07.12.2019 3 z 5

Oceňuji, že konečně někdo u nás zpracoval i téma samotářských včel do samostatné knížky. Podobně jako autor jsem do této doby získávala informace o hmyzích domcích hodně i z německých textů, kde jsou přece jen v tomto směru dost před námi. Knížka se mi vcelku líbila, jen čeština byla poněkud krkolomná - text by potřeboval lepší stylistickou korekturu. Uvítala bych (a i jsem to čekala) víc inspirace na různé domečky - z čeho všeho se třeba dají vyrobit. Líbilo by se mi na toto téma více fotek. Část věnovaná jednotlivých druhům samotářek byla na můj vkus až příliš dlouhá a podrobná.

Štítky knihy

včely včelařství, včelaření užitečný hmyz

Autorovy knížky

2019  76%Domečky pro včely a užitečný hmyz

Kniha Domečky pro včely a užitečný hmyz je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x